nlc.hu
Sztárok

Nők Ben Affleck életéből

50 éves lett Ben Affleck, akinek még ma is az édesanyja a legfőbb támasza

A színész életében mindig is fontos szerepet játszottak az erős nők.

Nem igazán volt jelen Ben Affleck életében a hiteles és következetes apa. Ráadásul később, ahogyan apja, ő is megharcolt az alkoholfüggőséggel. Éppen ezért a színész mindig is az erős nőket kereste, azokat, akik a sziklái lehetnek.

Anya, a szikla

Kereken ötven évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Ben Affleck, pontosabb Benjamin Géza Affleck. Édesanyja Christopher Anne „Chris” Boldt Írországban született, és a Harvardon szerzett diplomát, majd általános iskolai tanárként helyezkedett el. Az asszony két gyermeknek adott életet, ám kapcsolatát a férjével megmérgezte a férfi alkoholizmusa.

Amikor Ben 11 éves lett, a helyzet tarthatatlanná vált: „Egész nap…mindennap ivott” – emlékezett vissza erre az időszakra a színész, akinek szülei nem sokkal később el is váltak. „Megkönnyebbülést éreztem” – folytatta. Anne próbálta a férje nélkül is összetartani a családot, de nem volt könnyű dolga. Kamasz fiainak nagyon hiányzott egy hiteles, férfi minta, mivel apjuk a függősége miatt hajléktalan lett. A férfi akkor költözött be egy rehabilitációs intézetbe, amikor Ben betöltötte a tizenhatot, sikerült megőrizni a józanságát, s később maga is tanácsadó lett a központban. A fentiek miatt a színész mindig is közelebb állt az édesanyjához. Az 1998-as Oscar-gálára – amin Affleck nyert is a Good Will Huntinggal – is az anyukájával érkezett.

Ben Affleck, Matt Damon

Ben Affleck, Matt Damon és az édesanyák, Chris Affleck és Nancy Carlson-Paige az 1998-as Oscar-díjátadó gálán (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

„Tőle tanultam meg, hogy mennyire fontos a nők iránti felelősségérzet, a gondoskodás – mondta egy interjúban. A színész több demokrata elnökjelölt kampányát is támogatta. Elmondása szerint ezt is otthonról hozta, pontosabban az édesanyjától tanulta. – Közös házban nőttem fel egy tanárnővel, aki elkötelezett polgárjogi aktivista, egy erősen baloldali demokrata, aki egy heterogén munkásnegyedben nőtt fel. Ez alapvetően határozta meg az én értékrendemet is.” Bár a színész nem gyakran nyilatkozik a magánéletéről, a barátai azért sűrűbben beszélnek. Első válása kapcsán például úgy fogalmaztak a People magazinnak, hogy Affleck az édesanyja „oltalma alatt” talált menedékre. „Mindig is az anyukája volt az ő sziklája, védelmezője.”

Egy boldognak tűnő házasság vége

Hosszú utat járt be Ben Affleck, mire először megállapodott. 33 éves volt, amikor 2005-ben, egy év randizás után házasságot kötött Jennifer Garner színésznővel. Az esküvőt a Turks- és Caicos-szigeteken tartották, és mindössze Victor Garber színész, valamint párja, Rainer Andreesen volt jelent. Bár sokáig úgy tűnt, hogy ők Hollywood álompárja, idővel a házasságuk hullámvölgybe került. Már két lánygyermekük volt, amikor Affleck ismét kártyázni és inni kezdett, majd a lapok beszámolója szerint elvonóra is bevonult. Sok cikk szerint a 2012-ben született fiuk, Samuel valójában „házasságmegmentő” gyermek volt. Három évvel később azonban Garner és Affleck szűkszavú közleményben tudatták a nyilvánossággal, hogy mégis a válás mellett döntöttek. Bár a közös programokon készült képek alapján azt lehetett gondolni, hogy az egykori házaspár békében él egymással, Affleck 2021-es interjúja igencsak negatív színben tüntette fel volt feleségét. A színész ugyanis arra utalt a Howard Stern Show-ban, hogy vélhetőleg ma is küzdene az alkoholizmussal, ha Garner mellett marad. „Egyrészt azért kezdtem inni, mert úgy éreztem, csapádba estem. Azt gondoltam, hogy nem léphetek ki a házasságomból a gyermekeim miatt, ugyanakkor tudtam, hogy már nem vagyok boldog. Nem tudtam, mit tegyek, így sokszor megittam egy üveg viszkit, és elaludtam a kanapén, de erről aztán hamar kiderült, hogy nem ez a megoldás.”

Ben Affleck

Ben Affleck és Jennifer Garner első gyermeküket várva (Fotó: Linda Cataffo/NY Daily News Archive via Getty Images)

 A saját függőségért a volt feleségét okoló nyilatkozatával Affleck nem lopta be magát az emberek szívébe. Nem tudott más tenni, mint néhány nappal később, egy másik tévéműsorban magyarázkodni kezdett. „Nem szeretném, ha a gyermekeim azt hinnék, hogy rosszat gondolok, vagy mondok az anyjukról. Tisztelem a volt feleségemet és törődőm vele – mondta, de állítása szerint az emberek félreértették a szavait, s így a legrosszabb, legérzéketlenebb, legszörnyűbb fickó szerepébe került. – Ez pedig az ellenkezője annak, aki vagyok, és amiben hiszek.” De a tények makacs dolgok, és az igazság az, hogy Affleck nem a házassága alatt kezdett inni. Először 2001-ben vonult be egy rehabra az alkoholproblémái miatt, majd később a házassága alatt és 2018-ban is.

Ezzel sokkolta lányait

Affleck három gyermek apja. A legidősebb, Violet Anne 17 éves, a középső, Seraphina 13 esztendős, míg a legkisebb, Samuel idén lett tíz. Ahhoz Garner és a színész is tartja magát, hogy a gyerekekből nem csinálnak kirakat celebcsemetéket. Nagyon ritkán szerepelnek, és bár híres emberek társaságban mozognak, úgy tűnik, amennyire lehet, inkább átlagos életet próbálnak élni. A lányok küzdősportra és balettra is járnak, de nagyon érdekli őket a zene és a képzőművészet is. Ahogy minden kamasznak, nekik is megvannak a kedvenc előadóik: Violet és Seraphina Taylor Swiftért rajonganak, és amikor idén januárban apjuk elárulta nekik, hogy elviszi őket az egyik koncertjére, és találkozhatnak is az énekesnővel, a meglepettségtől nem tudtak megszólalni.

Ben Affleck és lánya Seraphina

Ben Affleck és lánya, Seraphina Párizsban (Fotó: Pierre Suu/GC Images)

„Valószínűleg az én gyermekeim a bolygó leghangosabb gyerekei, de amikor közöltem velük, hogy megismerhetik személyesen Taylort, akkor egyetlen szó sem jött ki a szájukon, csak lesokkolva bámultak – mondta Kelly Clarkson műsorában a színész, aki az apaságról így beszélt egy másik tévéműsorban. – Az életem jobb és boldogabb, ha a gyermekeimmel vagyok. Mindannyian a legjobbat szeretnénk átadni magunkból a gyermekinknek, ezzel én sem vagyok másképp. Tudom, hogy életem egy pontján követtem el baklövéseket, s nem akarom, hogy kövessék a példámat, ez pedig egy igazi szülői feladat. Ezt mindannyian ismerjük, bármilyenek is legyenek ezek a problémák.”

Vissza a nagy szerelemhez

A történet 2002-ben kezdődött. Akkor kezdett randizni Jennifer Lopez és Ben Affleck. A szerelemből eljegyzés, közös film és közös videoklip is lett, ám az esküvőre már nem került sor. A színész és az énekesnő 2004-ben különváltak, Affleck pedig ezt követően ismerkedett meg Garnerrel, akit egy évvel később feleségül is vett. Időközben Lopezből is feleség, majd anya lett, de a Marc Anthonyval kötött házassága 2014-ben befuccsolt. Annak ellenére, hogy Ben és Jen is szinglik lettek, nem azonnal találtak újra egymásra. Sőt! 2021 tavaszán kezdtek el újra randevúzni, 20 évvel azután, hogy először találkoztak. Egy évvel később, idén áprilisban jelentették be az eljegyzésüket, majd nyáron titokban össze is házasodtak Las Vegasban.

Ben Affleck Jennifer Lopez

Ben Affleck és Jennifer Lopez a Marry Me Los Angeles-i premierjén (Fotó: Momodu Mansaray/Getty Images)

„Megtettük, összeházasodtunk! A szerelem gyönyörű. A szerelem kedves, és mint kiderült, a szerelem türelmes is. 20 évig is türelmes” – írta az esküvői fotók alá Jennifer Lopez a közösségi oldalain. Affleck a hírek szerint szerető mostohaapaként gondoskodik Lopez korábbi házasságából született két kamaszgyerekéről is. A kapcsolatot egyébként valaki már a kezdetektől fogva támogatta, ez pedig nem más, mint Jennifer anyukája, Lupe. „Ő mindig azt mondogatta a lányának, hogy Ben számára az igazi” – magyarázta a The View című műsorban Lupe egyik barátnője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top