nlc.hu
Sztárok

Armie Hammer bukása

Csúcsról a botrányba: Armie Hammer, Hollywood kegyvesztett szépfiúja

Hogyan lesz valakiből, akit korunk egyik legtehetségesebb színészének tartanak végül egy hotel munkatársa, távol Hollywood kegyeitől?

Vannak azok a hollywoodi botrányok, amiket így vagy úgy, de túl lehet élni. Lásd Martha Stewartot, aki börtönbüntetése után lett az egyik legbefolyásosabb üzletasszony, vagy Winona Rydert, akit bugyilopáson kaptak 2001-ben, de most, húsz évvel később a világ a lábai előtt hever, köszönhetően a Duffer fivéreknek, akik lehetőséget adtak neki a Stranger Thingsben.

Egy szexuális zaklatási botrány ennél már (szerencsére) súlyosabb következményekkel jár (elég csak Harvey Weinstein bukására gondolni), és ha ehhez még a kannibalizmus vádja is felmerül, akkor mindegy, mennyire vagy tehetséges, a filmes társadalom biztosan kivet magából. Ezt Armie Hammer a saját bőrén tapasztalta meg, amint felröppent a pletyka bizarr szexuális beállítottságáról, Hollywood kérdés nélkül dobta őt, és úgy tűnik, nem tervezi visszafogadni. 

Pedig olyan szépen indult 

Armie Hammer iskolapéldája a tökéletes (vagy legalábbis annak tűnő) pasinak. Jómódú, biztos egzisztenciájú családból jön, a nagyapja olajmágnás volt, az apja üzleti élete is szépen alakult, mondhatni, hogy egy biztos háttér támogatta abban, hogy megvalósítsa az álmát és színész legyen belőle. Olyannyira komolyan gondolta az elhatározását, hogy már a középiskolát sem fejezte be, inkább meghallgatásokra kezdett járni, “szőke herceges” karakterének köszönhetően pedig viszonylag hamar el is kezdték beválogatni epizódszerepekre. Játszott a Veronica Marsban, a Született feleségekben, és az áttörésre sem kellett sokat várni, szerepet kapott a Gossip Girlben, ami utat nyitott neki mozik világába is, a Social Network – A közösségi hálóban dupla szerepet osztottak rá a Winklevoss fivérek karaktereként. Utóbbiért rengeteg díjra jelölték. 

Időközben a szerelem is rátalált, Elizabeth Chambers-szel 2010 májusában – A közösségi hálóval egy időben – össze is kötötték az életüket, hamar jöttek a gyerekek is. Vagyis Armie élete minden szempontból felfelé ívelt, tehetségével és kiállásával mindenkit elvarázsolt, és nagyon úgy tűnt, hogy beáll abba a sorba, amit Robert Redford és Brad Pitt képviseltek a szakmában. A Szólíts a neveden egyértelműen az A-listás sztárok közé emelte, alakításáért egy Golden Globe jelölést is bezsebelt, és mindenki biztosra vette, hogy innen már csak felfelé vezet az útja. 

Armie Hammer és Timothee Chalamet

Armie Hammer és Timothee Chalamet a Szólíts a neveden római premierjén (Fotó: Getty Images/Contigo)

A fordulópont 

2020. júniusában több mint tíz közösen eltöltött év után a színész és a felesége bejelentették, hogy külön válnak. Nem emlegettek sem harmadik felet, sem zsúfolt időbeosztást, egyszerűen csak azt mondták, hogy elhidegültek egymástól. 

Hammer belevetette magát a forgatásokba és a randikba, csak egy-egy pletyka keringett arról, hogy valójában a szakítás mögött sorozatos megcsalás állt, de ezek a hangok általában hamar elhaltak. 

2021-ben viszont kitört a vihar. Armie-t több nő is nemi erőszakkal vádolta meg, Courtney Vucekovich pedig bedobta az elképzelhetetlent: a színésznek kannibalisztikus hajlamai vannak.  

Azt mondta, hogy el akarja törni a bordáimat, aztán meggrillezné és megenné őket. Azt is mondta, hogy »szeretnék harapni belőled«, illetve, ha lenne egy kis vágás a kezemen, szívesen kiszívná vagy megnyalná.” 

A nőt annyira sokkolták az elhangzottak, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol poszttraumás stressz szindrómával kezelték. Paige Lorenze, egy másik ex arról számolt be, hogy több sérülést, sebet szerzett az együtt töltött négy hónap alatt, egy alkalommal pedig a férfi konkrétan egy A-betűt vésett a bőrébe, nem messze a nemi szervétől. A dolgot tetézte, hogy a @houseofeffie Instagram-fiókon egy csomó üzenet látott napvilágot állítólag a színésztől, amik extrém BDSM-forgatókönyveket részleteztek több évre visszamenőleg – igen, a házassága idejéről is. 

Bár a színész tagadta a vádakat, úgy tűnt, innen nincs visszaút, még az exfelesége sem tudott elmenni szó nélkül a történtek mellett, amitől Armie megítélése tovább zuhant. 

Megdöbbentem, összetört a szívem, és olyan, mintha megsemmisítettek volna. (…) Nem vettem észre, mennyi mindent nem tudok. Támogatom az erőszak és a bántalmazás minden áldozatát, és arra kérek mindenkit, hogy aki megtapasztalta ezt a fájdalmat, keresse meg a gyógyulásához szükséges segítséget. Jelenleg nem szeretném tovább kommentálni az ügyet. Továbbra is a gyerekeinkre, a munkámra és a gyógyulásra fogok koncentrálni ebben a hihetetlenül nehéz időszakban” – nyilatkozta akkor. Nem keresett sem kibúvókat, nem magyarázkodott, amivel gyakorlatilag beismerte, hogy a volt férjének tényleg komoly problémái vannak. 

Armie Hammer és Elizabeth Chambers

Armie Hammer és Elizabeth Chambers 2019-ben, a válásukat megelőzően (Fotó: Getty Images/Jim Spellman)

Magasról lehet a legnagyobbat esni

Bár a színésznek még annyi jutott, hogy leforgatta Kenneth Branagh rendezésében a Halál a Nílusont, ezzel azonban véget is ért a karrierje. Az ügynöke felbontotta a szerződésüket, a produkciók sorra hátráltak ki mögüle. A Billion Dollar Spy, de még a nagyreményű Shotgun Wedding, amiben Jennifer Lopezzel játszott volna is menesztette őt, sőt, a Broadway is bezárta előtte a kapuit. A botrány derékba törte az életét, ami annyira megviselte, hogy végül egy floridai rehabilitációs központ segítségét kérte, ahol nemcsak alkohol- és drogfüggősége miatt, hanem bizarr szexuális szokásai miatt is kezelték – volt felesége egyébként mindenben támogatta, és azóta is támogatja őt. 

Miután tavaly év végén kiengedték, visszaköltözött abba a Kajmán-szigeteki városba, ahol felnőtt és a legújabb hírek szerint egy hotelben dolgozik, mint üdülési jog értékesítő. Ezt egyébként a szálloda vezetősége tagadta, ugyanakkor több olyan kép is napvilágot látott, ahol Armie a hotel egyenruháját viseli, és egy közeli ismerős a Variety-nek azt nyilatkozta, hogy tényleg ott dolgozik. „A valóság az, hogy teljesen összetört, és azért tölti pénzkereséssel a napjait, hogy eltartsa a családját.” 

Armie ugyanis a vagyonos háttere ellenére nem kap támogatást, csak magára számíthat, ha a felszínen akar maradni.  

Forrás: Variety, Vanity Fair

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top