nlc.hu
Sztárok

Biszexuális sztárok

6 sztár, akikről nem tudtad, hogy biszexuálisok

A biszexuális láthatóság hete alkalmából összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik a B-t képviselik az LMBTQ-ból.

A biszexualitást rengeteg tévhit és előítélet övezi – az LMBTQ közösségen kívül és azon belül is. Ezért nagyon fontos beszélni róla, tájékozódni és nyitottan gondolkodni, melynek elősegítésére jelölték ki a szeptember 23., azaz a Biszexuális büszkeség napja körüli időszakot a biszexuális láthatóság hetének. Mivel mi is a tolerancia és az elfogadás mellett kampányolunk, és fontosnak tartjuk a különböző szexuális orientációk normalizálását, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük azokat a sztárokat, akikről valószínűleg fogalmad sem volt, hogy maguk is biszexuálisok. Mert sokkal többen vannak, mint hinnéd!

Billie Joe Armstrong

A Green Day énekese 1995-ben coming outolt: „Szerintem mindig is biszexuális voltam. Úgy értem, ez olyasvalami, ami mindig is érdekelt. Szerintem mindenki biszexuálisként születik, csak a szüleink és a társadalom az »Ezt nem tehetem«-irányába kormányoznak. Azt mondják, ez tabu. A fejünkbe vésődött, hogy rossz, pedig egyáltalán nem az. Kifejezetten gyönyörű dolog.”

Biszexuális sztárok

Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Cardi B

Cardi B-nek sosem volt nagy coming outja, viszont időről időre elejti a tényt, hogy biszexuális. Pont úgy, ahogy annak lennie kéne: a szexuális orientációja csak egy része a személyiségének, nem kizárólag az határozza meg őt.

Biszexuális sztárok

Fotó: Arturo Holmes/Getty Images

Drew Barrymore

„Hogy bejönnek-e nekem a nők szexuálisan? Igen. Totálisan. Mindig is biszexuálisként gondoltam magamra” – mondta a színésznő még 2003-ban.

Biszexuális sztárok

Fotó: Arturo Holmes/Getty Images

Lili Reinhart

A Riverdale sztárja a Flaunt magazinnak mesélt arról, hogy már kiskora óta tisztában volt azzal, hogy a lányokhoz is vonzódik. Ugyan Instagramon coming outolt, hozzátette, hogy „a közeli barátaim és azoknak, akik az életem részei sosem volt titok a biszexualitásom”.

Biszexuális sztárok

Fotó: Arnold Jerocki/Getty Images

Halsey

Az énekesnő számtalanszor nyilatkozott a szexualitásáról, és különösképpen sokszor felszólalt az azt övező kártékony előítéletek ellen. „Szóval ha egy pasival randizom, heteró vagyok, de ha egy csajjal, akkor leszbikus. Csak akkor lehetek IGAZI biszexuális, ha egyszerre két emberrel járok” – írta ki egyszer szarkasztikusan a Twitterre.

Biszexuális sztárok

Fotó: Joseph Okpako/Getty Images

Lady Gaga

Nem egyedülálló dolog, hogy megvádoljanak egy biszexuális személyt azzal, hogy a vonzalma csak performatív. Pontosan ez történt Lady Gagával is, aki még 2013-ban döntött úgy, hogy egyszer és mindenkorra kiáll ez ellen: „Tudjátok mit? Nem kamu, hogy biszexuális vagyok és bejönnek a nők, és ha ezt bárki kiforgatná és előadná, hogy »csak a marketing miatt biszexuális«, na az lenne a hazugság. Ez vagyok én, mindig is ez voltam.”

Biszexuális sztárok

Fotó: Samir Hussein/Getty Images

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top