nlc.hu
Sztárok

Munkaszüneti nap III. Károly koronázása alkalmából

Extra szabadnapot kapnak a britek III. Károly király koronázása alkalmából

Munkaszünet lesz Nagy-Britanniában az új király megkoronázásának napján.

III. Károly király jövő évi koronázása alkalmából az egész Egyesült Királyságban extra munkaszüneti napot kapnak a dolgozók – közölte Rishi Sunak brit miniszterelnök.

Károly királyt és feleségét, Kamillát 2023. május 6-án koronázzák meg a Westminster apátságban, a munkaszüneti nap pedig két nappal később, május 8-án, hétfőn lesz.

III. Károly brit király és a felesége, Kamilla királyné a londoni uralkodói rezidencia, a Buckingham-palota elõtt összegyûlt tömegnek integet 2022. szeptember 9-én

III. Károly brit király és a felesége, Kamilla királyné a londoni uralkodói rezidencia, a Buckingham-palota elõtt összegyűlt tömegnek integet 2022. szeptember 9-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A 73 éves Károly azután lett Nagy-Britannia királya, hogy édesanyja, II. Erzsébet királynő szeptemberben meghalt.

Az extra szabadnapok kitűzése nem ritka a briteknél, idén két ilyen is volt: júniusban Erzsébet királynő trónra kerülésének 70. évfordulóját ünnepelték, szeptember 19-e, temetésének a napja pedig szintén munkaszüneti nap volt.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top