nlc.hu
Sztárok

2022 nagy újrakezdői

„A pénz az mindig elfogy, de nem a pénz miatt csináljuk” – ők 2022 nagy újrakezdői

Hosszú idő után ismét összeálltak a következő kedvelt zenekarok. Te kinek örültél a legjobban?

Fekete Vonat

Októberben jelentették be a zenekar tagjai, hogy 20 évvel a feloszlásuk után újra összeáll Magyarország egyik kedvenc hip-hop együttese, a Fekete Vonat. 

Ugyan hét évvel ezelőtt már zenélt együtt az egykori együttes két tagja, L.L. Junior és Mohamed Fatima, de ezúttal Fehér Tibor, azaz Beat is csatlakozik egy koncert erejéig. Az összeállásról korábban a Mokkában meséltek a banda sztárjai. 

Fekete Vonat tagok

Fotó: TV2

„Boldogság, büszkeség, megindító pillanatok… Húsz éve várjuk a pillanatot, hogy megörvendeztethessük a közönséget a zenénkkel – kezdte L.L. Junior, majd Beat azt is hozzátette, miért állt újra össze az együttes. – A pénz az mindig elfogy, de nem a pénz miatt. Évek óta próbálkoztunk, összeültünk sokszor, de mindannyian tudtuk, hogy ha egy lehetőséget eltudunk kapni, akkor az egy nagy lehetőség legyen. Nem arra állunk össze, hogy az utolsókat is kipréseljük a zsákból, hanem tényleg újra nagyon szeretnénk csinálni, erre kellett ennyit várni.”

„Mindannyiunknak van külön is karrierje, sosem a pénz volt a motivációnk a zenében, hanem az, hogy csináljunk valami olyat, ami megmozdítja az embereket” – egészítette ki zenésztársait Fatima. 

Január 7-én az Arénában lesz a koncert.

Első Emelet

2013-ban adták utolsó koncertjüket, a közönség pedig azt gondolhatta, többet nem látják őket a színpadon, de most mégis újra össze áll az Első Emelet. 

Patkó Béla, azaz Kiki, Berkes Gábor, Szentmihályi Gábor, Bogdán Csaba és Kisszabó Gábor decemberben hatalmas bulit csap Budapesten a Papp László Sportarénában. Az elmúlt majdnem tíz évben, miután feloszlottak, talán még maguk a tagok sem gondolták, hogy ismét együtt lépnek majd fel, de a legendás együttes idén lenne 40, Berkes Gábor pedig 60 éves, ezért úgy döntöttek, ezeket a kerek számokat megünneplik.

Az idei év nagy újrakezdői

Az együttes 2013-ban (Fotó: Olajos Piroska/solwee)

Az Első Emelet a 80-as években robbant be a köztudatba, és hosszas egyezkedés után úgy döntöttek, nem akarják, hogy a slágereik feledésbe merüljenek. „Fél éve kezdtünk el ötletelni az én 60. és az Első Emelet 40. születésnapja kapcsán, hogy milyen módon ünnepeljük meg. Ezt követték az egyeztetések és a megbeszélések, hosszasan hangoltuk össze a koncert mozzanatait” – mondta a Blikknek Berkes.

NOX

13 év után ismét összeállt a NOX is: november 27-én a Sportarénában egy hatalmas koncerttel lépett fel újra Péter Szabó Szilvi és Nagy Tomi.

Az idei év nagy újrakezdői

(Fotó: Schumy Csaba/solwee)

„Igazából ez, évek óta mindkettőnknek egy nagy bakancslistás történet. Nagyon sokat beszélgettünk arról az elmúlt években, hogyan lehetne, mint lehetne ezt, de valahogy a csillagzat, meg minden erre az évre állt össze. (…) Idén 20 éve álltunk először színpadra” – mesélte a Mokkában Péter Szabó Szilvia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top