nlc.hu
Sztárok

Joshi Bharat az újrekezdésről

Joshi Bharat a semmiből építette újra az egész életét

A műsorvezető számára a válása után mindent a nulláról kellett újrakezdenie. Nem állítja, hogy könnyű volt, de már kint van a mély vízből.

Joshi Bharat élete másfél évvel ezelőtt fenekestül felfordult. A műsorvezető egy boldogabb jövő reményében nyitott új fejezetet élete könyvében, de sem a magánélete, sem a karrierje nem alakult úgy, ahogy képzelte. A tévés gyakorlatilag mindent elveszített és a nulláról kellett újrakezdenie, ami 60 felett már nem volt egyszerű. Azonban most úgy tűnik, hogy ezt a balszerencsés időszakot végre sikerült maga mögött hagynia.

Joshi Bharat

Fotó: Fotocentral/Birton Szabolcs

Joshi a Borsnak mesélt arról, hogyan élte mindezt meg. „Nem titok, hogy a világom alaposan kifordult a sarkaiból. Válás, új szerelem, szakítás és mindennek tetejében gyakorlatilag minden munkámat is elveszítettem. Ezen a ponton el kellett döntenem, hogy másokat hibáztatva sajnálom magam, vagy arra koncentrálok, amit tanítani akar nekem a sors. Én az utóbbi utat választottam és amíg jártam rajta, rengeteg pozitív felismerésre jutottam.”

Joshi szerint ritkán adatik meg ennyi idősen egy embernek az újrakezdés, és azt gondolja, hogy sokak szemében ez valamiféle átok, de ő a lehetőséget látta az egészben, és még a csapásokat is áldásként kezelte.

Azt üzente a sors, hogy most megmutathatom, mit tudok és mennyit is érek. Szépek és jók azok a mondatok, amelyeket az engem tanító bölcsektől hallottam, de ma már tudom, hogy bizony igazak is. Vannak dolgok, melyek a felszínen ugyan negatívnak tűnnek, de hosszú távon mégis csak a javunkat szolgálják. Így visszatekintve hálás vagyok mindenkinek, aki így vagy úgy alakította az életemet” – összegezte a műsorvezető.

Joshi 43 évvel ezelőtt érkezett Magyarországra, gyakorlatilag nincstelenül, így kellett új életet kezdenie, úgyhogy nem volt ismeretlen számára a helyzet. A válság után azonban már látja a fényt az alagút végén:

„Néhány napja láttam egy fotót, ami egy öreg kettéhasadt fát ábrázolt, melyből egy új fa nőtt ki. Nos, ez a kép szimbolizál most engem. Szerencsére újra rengeteg feladatom van. Hétfőnként tizenkettő órától, egy órában megy a saját műsorom a Rádió Bézsen, Egy férfi, egy nő címmel. Minden héten egy-egy ismert hölggyel beszélgetek, és próbálom megfejteni a női lelket, ami egy szép és egyben lehetetlennek tűnő feladat, vagy inkább hivatás. Emellett pedig podcast-adásokat is készítek zárt csoportoknak. Eldöntöttem, hogy bármi áron már nem szeretnék képernyőn lenni. Elengedtem a kényszert és ez felszabadító érzés” – mesélte a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top