„Nem vagyok vékony és nem is érdekel” – Király Linda 40 éves

T.CS. | 2023. Február 28.
Az egyik legnagyobb hangú énekesünk azon kevesek egyike, akiknek egy ponton valóban reális esélye volt arra, hogy világsztárrá váljon. Fiatalkori bakija végigkísérte az életét, ahogy a betegsége miatt kialakult súlyproblémái is, de ő testpozitív üzenetekkel így is utat tudott mutatni a követőinek. Sztárlexikon a születésnapos Király Lindáról.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda Himnusz

Ami az Ossian énekese, Paksi Endre számára a Repatarurgyán, az Király Linda életében a Himnusz eléneklése. Egyetlen, látványos hiba, ami a számos egyéb eredmény és siker ellenére máig hatóan rányomta a bélyegét a pályájára. Mi mással lenne magyarázható, hogy a Google Király Lindával kapcsolatban első helyen dobta fel kereséskor a Himnusz szót?

2002-ben Király egy kosárgála meghívott sztárfellépője volt, és azt a feladatot kapta, hogy amerikai mintára énekelje el a meccs előtt a Himnuszt. Az akkor még nagyon fiatal (tizennyolc éves) énekesnő nem sokkal korábban költözött haza Amerikából, így egyrészt sokakat zavart, hogy erősen amerikai akcentussal, jellegzetesen angolos hajlításokkal énekelte a magyar szöveget, de igazán azzal sikerült kihúzni a gyufát, hogy az éneklése egy pontján elfelejtette a szöveget, és megpróbálta segítségül hívni a közönséget, mintha nekik az lenne a dolguk, hogy őt kisegítsék. A pimasz, felkészületlen, a hazáját nem tisztelő, Amerikából jött lány image-e ezután sajnálatosan sokáig ráragadt az énekesnőre. Király Linda azóta már többször reagált az akkor történtekre, legutóbb tavaly mesélt nyilvánosan az akkor történtekkel kapcsolatos érzéseiről:

Gyerekkorom óta lámpalázas vagyok, történt egy Himnusz, amibe kislányként nyilván nagyon sokáig bele is betegedtem. Amúgy is maximalista vagyok és önmarcangolós, nem szeretek senkinek csalódást okozni. Na, most gondolj abba bele, hogy kislányként úgy éreztem, egy egész országnak csalódást okoztam – mesélte az Ázsia Expressz tavalyi adásában.

Fotó: Trenka Attila

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda betegsége

Király Linda azok közé a sztárok közé tartozik, akik az életük nagy részében küzdöttek a kilókkal. Számára is csak későn derült ki, hogy erről egy betegség tehet. Az agyalapi mirigyes adenómája – amivel gyógyszeres kezelés segítségével vette fel a harcot – pajzsmirigy-alulműködést idéz elő nála, és emiatt már jó néhány kilót felszedett. Azonban hiába beszél nyilvánosan a betegségéről és a küzdelmeiről, a rosszindulatú kommentelők így is, úgy is előszeretettel gúnyolódnak az alakján és azon, épp hány plusz kiló lehet rajta. Tavaly nyáron ez már az énekesnő – aki saját bevallása szerint már megtanult együtt élni a rosszindulatú megjegyzésekkel – tűréshatárát is átlépte, amikor hosszú posztban fakadt ki a trollokkal szemben:

Igen, tudom, nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok… viszont. Számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogyan néz ki. Ébredjünk már fel! Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük egymás rombolásában.

Fotó: Instagram

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda dalok

Úgy fest, hogy Király Lindának nemcsak a magánéleti dolgai és botrányai érdekesek, az emberek szerencsére időről időre a dalaira is rákeresnek. Hogy ezen belül pontosan mit szeretnének viszontlátni, ez alapján nem teljesen világos, így csak annyit mondunk, hogy Király már ahhoz a generációhoz tartozik a hazai popszakmában, amelyik egy ideje nem albumokban, csak dalokban gondolkodik. Abból a szempontból mindenképp izgalmas színfolt a hazai palettán, hogy a legnagyobb slágerei (a Pras-szel és RH3-al közös Untried vagy a Can’t Let Go) angol nyelvűek, és ezekben az egyszeri magyar hallgatóval képes elhitetni, hogy nem hazai, hanem világslágert hall. Persze továbbra is énekel magyar nyelven is, bár az utóbbi években inkább különféle soktagú sztárformációk tagjaként (így készült a Lélegző című dal, valamint a Juanita is) hallhatjuk a bivalyerős hangját.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda párja

Egy népszerű énekesnő magánélete mindig piszkálja az emberek fantáziáját, így nem csoda, ha sokakat érdekel a Google-n, hogy ki tudta meghódítani Király Linda szívét. Jelentjük: mostanában senki. És a mostanában jelen esetben az elmúlt öt évet jelenti. Úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy kicsit hosszabban egyedül legyen, és ettől egyáltalán nem esik kétségbe.

Barátnőzök, van hobbim, zenélek, azt csinálok, amit szeretnék. Szerintem erre mindenkinek szüksége van valamikor az életében

nyilatkozta a Borsnak. Tudja, hogy eljön még az ideje annak, hogy saját családot alapítson, de semmit nem akar siettetni, és nem szeretne még egyszer olyan kapcsolatban élni, ahol hiányérzete van. Olyan férfit képzel el maga mellé, akivel együtt tud építkezni, nőni és tanulni. Fontos számára, hogy a leendő párjának is meglegyen a maga élete, ahogy az is, hogy ne kényszerből akarjanak egymás mellett lakni.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda Insta

Egy vérbeli XXI. századi sztár már nem lehet meg valamirevaló közösségi oldalas jelenlét nélkül, és ez Király Linda esetében részben az Instagramot jelenti, ahol 78 ezren követik őt (a Facebook-oldala ennél népszerűbb, ott 134 ezren követik). Az oldalán viszonylag sok a reklám, de még éppen elviselhető mértékben, ezt leszámítva örömmel osztja meg az új fotózásain készült képeket, body positive üzenetekkel, sokszor vendégeskedik itt a testvére, Király Viktor, akadnak családi fotók, retró képek főképp Amerikából (közös fotó Whitney Houstonnal…) és erős a kutyás kontent is Linda kutyusának, Brooklynnak köszönhetően. Az oldal azoknak is hasznos, akiket érdekelnek Linda különféle médiaszereplései, mert azokról is rendszeresen beszámol.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda terhes

Gyorsan cáfoljuk meg gyorsan: Király Linda tudomásunk szerint nem terhes, semmilyen indokot nem adott arra, hogy bárki is másképp gondolja ezt. A keresésben a fenti szó valószínűleg még tavaly akadhatott be, amikor Linda az Anyatigrisek című musicalben bújt egy terhes nő bőrébe, és a műhasával készített magáról egy szelfit. „A vígjátékban a mindenórás kismama egy babavárót tart a barátnőinek, akik mindenféle tanáccsal látják el és egyúttal egy érzelmi hullámvasútra is felültetik az igencsak naiv Amyt”írtuk a produkcióról annak idején, amiben Király a főszerepet alakította.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda koncert

Ez a keresés egy énekesnő esetében különösen indokolt, de a helyzet az, hogy ez a cikk pont a magyar popszakma legsivárabb időszakában, február végén íródik, amikor a legtöbb előadónak egyetlen komolyabb bulija sincs kilátásban, vagy legalábbis nincs még meghirdetve. Ha rosszul kerestünk, elnézést, de mi nyomát sem találtuk mostanában Király Linda bulinak, pedig a közelmúlt fellépései alapján látjuk, hogy gyakran ad együtt koncertet a testvérével, Viktorral, akivel közös menedzsmentcégnél vannak.

Amire a legtöbben keresnek: Király Linda hogy fogyott le

A drasztikus egészségügyi problémák erős megoldást kívántak, ugyanis a hagyományosabb fogyókúrák hiába segítettek Lindán, rendre vissza is hízta a leadott súlyt. Igazán látványos fogyáson végül 2019-ben esett át, amikor egy ún. sleeve-műtéttel a gyomra gyakorlatilag 4/5-ét eltávolították. Persze ez önmagában még nem volt elég, de rengeteg mozgással párosítva közel egy év alatt harminc kilótól szabadult meg – ez később 35-re is felment – , és akkoriban rengetegen csodálták a látványos fogyását. Király már többször is elmondta, hogy a fogyással nem akar egy konkrét álomcélt elérni, nincs álomsúlya sem, egyszerűen csak szeretné minél jobban érezni magát a bőrében.

Exit mobile version