nlc.hu
Sztárok

Tönkrement Vilmos és Katalin házassága?

Tényleg tönkrement Vilmos és Katalin házassága? A TikTok szerint igen

Körülbelül egy hónapja terjed egy pletyka a TikTokon: a videók szerint válságban van Vilmos és Katalin házassága. Egyesek már a különköltözésben is biztosak, mások pedig egy titokzatos harmadik nevét említik. Egy biztos: az agyament történetekből egy 200 részes török sorozatot is le lehetne forgatni.

Az élet átköltözött a TikTokra: akarjuk vagy sem, ez van. Legalábbis most. Így pedig bárki, bármiről gyárthat tartalmat, akár összeesküvésekről, pletykákról, vagy – és sokszor ebből van kevesebb – tényekből is. Katalin 2011-ben ment feleségül Vilmos herceghez, azóta született három gyermekük. Együtt vészelték át a pandémiát, Fülöp herceg, majd II. Erzsébet halálát, és persze Harrynek és feleségének az elmúlt egy évben feléjük intézett támadásait. Ez alatt a 12 év alatt sokszor röppent már fel, hogy a házasságuk tönkrement, de soha nem került ennyire fókuszba ez a pletyka, mint most.

„Különváltak! Kate Middleton hercegné megerősítette, hogy elhagyta a Buckingham-palotát és lemondta az összes királyi kötelezettségét” – áll az egyik videóban. Ez pedig iskolapéldája annak, hogyan lehet behülyíteni az embereket 15 másodperc alatt. Bár Donald Trumpnak és a magyar kormányinfóknak hála már elkopott kifejezés lett a „fake news”, most mégis ide kívánkozik. Olyan, hogy Kate Middleton hercegné nincs – van Katalin wales-i hercegné, akinek a lánykori neve Kate Middleton. Ezen kívül ő maximum „kiléphet a királyi családból”, vagy különköltözhet a férjétől, de nem a Buckingham-palotát hagyja el. Ezek persze csak apróságok. Az, hogy ezt nem erősítette meg senki, hogy ez egy gép által felmondott, hiteltelen és források nélküli valami, már nagyon is lényeges.

Nézd! Ott a könny a szemében!

Mások arra alapozzák, hogy Katalin és Vilmos házassága bajban van, hogy Szent Patrik napján a házaspár Aldershotba utazott, ahol mindketten beszédet mondtak. Az egyik videó pedig azt állítja, hogy a hercegné végig szomorú volt, sírt, és alig nézett a férjére. „Láthatóan ez már a házasság vége!” – összegzi a drámai videó szerzője. Nos, abban a 15 másodperces videóban csak ilyen képek láthatóak, ezekből kiindulva pedig talán még hitelt is adhatnánk a pletykáknak…

Katalin hercegné és Vilmos herceg Szent Patrik napon

Katalin hercegné és Vilmos herceg Szent Patrik napon (Fotó: Profimedia)

… Adhatnánk, de nem adunk. Egyrészt Katalinról a legtöbb hivatalos eseményen készül ilyen fotó. Szomorú? Inkább lenne a gyerekeivel? Meghatódott? Összekaptak Vilmossal az indulás előtt? Még az is lehet. De a helyzet az, hogy ugyanezen a rendezvényen számtalan másik fotó is készült róluk, amiken nyomát sem látni a csődbe ment házasságnak.

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Ugyanakkor. Ugyanott. (Fotó: Profimedia)

Tom Quinn hamarosan megjelenő könyvében azt állítja, hogy amikor összezördülés van a házaspár között, akkor Vilmos „kedvesnek” hívja Katalint, mert azzal idegesíti a nejét. „Kettejük közül a hercegné a nyugodtabb és higgadtabb, Vilmos pedig a forrófejű. Katalinnak megvan az a képessége, hogy a legnagyobb vitákban is nyugalmat sugározzon, és lecsendesítse a férjét. De ahogyan minden pár életében, úgy náluk is vannak kiabálások, olyan pillanatok, amikor gonosz dolgot vágnak egymás fejéhez, ám több alkalmazottuk szerint Katalin a békítő, a herceg pedig végül mindig megadja magát. Vilmosnak sok dolog nehezebb, hiszen megélte a szülei válását, a gyerekkora tele volt traumával, és talán még mindig nehezen hiszi el, hogy stabil családi háttere van” – magyarázta Quinn a Fox News egyik műsorában. A szerző szerint a trónörökös és a neje soha nem akartak a tökéletes pár szerepében tetszelegni. „Katalin egyszer úgy fogalmazott, hogy mint minden párnak, nekik is vannak olyan napjaik, amikor olyan dühösek, hogy nem is beszélnek egymással” – állította az író, akinek több alkalmazott és barát is fecsegett.

Ki az a Rose Hanbury?

A TikTok népének azonban senki nem mondhatja meg, hogy mi az igazság. Így került elő egy régi történet újként tálalva. A sztori szerint Vilmos hercegnek van egy állítólagos szeretője, egy bizonyos Rose Hanbury.

A napokban több pletyka is szárnyra kapott, amely szerint Katalin és a férje házassága krízisbe került. Az angol média beszámolója szerint a trónörökös a Valentin-napot a feltételezett szeretőjével, Rose Hanburyvel töltötte. A jelentések szerint egy romantikus vacsorát töltöttek el együtt egy felkapott londoni olasz étteremben. A pincérek szerint Vilmos egy gyöngy nyakláncot adott Rose-nak. Kettejük kapcsolata már 2019 óta tart” – áll a videóban. Biztosan úgy van az, hogy ha az ember trónörökös, akkor egy felkapott, zsúfolt étterembe megy a szerelmesek napján romantikázni. Bár nem tudjuk, Vilmos herceg mennyire okos, de feltételezzük, hogy ettől azért több esze van. A videó szerint az „angol média” írt az ügyről. Nos, mivel a Google a barátunk, rákerestünk erre a bizonyos Valentin-napra vagy Hanbury nevére. Két friss cikket találtunk. Az egyik a Marca.com internetes sportoldal, amely a témában több cikket is közölt, de semmilyen forrás nincs megjelölve. A másik pedig egy teljesen ismeretlen oldal, ami az előző írást vette át.

Rose Hanbury, David Cholmondeley, Vilmos herceg és Katalin hercegné

Rose Hanbury, David Cholmondeley, Vilmos herceg és Katalin hercegné 2016-ban (Fotó: Profimedia)

A nő neve a magyar sajtóban is előkerült március végén, amikor arról írtak a lapok, hogy Katalin kitiltotta a koronázásról Rose-t. Nos, mi ezt az egész cirkuszt még 2020-ban megírtuk, az említett pletykáról szóló cikk elolvasható emlékeztetőül. 2019-ben valóban felreppentek olyan híresztelések, hogy Vilmos Rose Hanburyvel csalja a nejét, aki ráadásul Katalin egyik legjobb barátnője. Bár senki nem kommentálta az esetet, az tény, hogy míg a két nőről korábban elképesztően sok közös fotó készült, addig 2017-től 2020-ig szinte egy sem. (2020-ban egyébként Hanbury és családja közösen karácsonyozott Vilmosékkal Sandringhamben – a szerk.) Ellenben sokan hivatkoznak néhány képre, amely állítólag Vilmosról és Rose-ról készült még 2019-ben. De az interneten mindössze kettő ilyen felvétel van, azokon pedig teljesen elmosódott felismerhetetlen alakot látni.

Rose Hanbury, David Cholmondeley, Michael Middleton és Carol Middleton

Hátul Rose Hanbury, David Cholmondeley, előttük Katalin szülei Michael Middleton és Carol Middleton 2020-ban (Fotó: Profimedia)

Az, hogy most, 2023-ban Katalin minden követ megmozgat, hogy kitiltsa egykori barátnőjét a koronázásról, szintén gyenge lábakon álló feltevés. Míg ezek a találgatások leginkább nevenincs külföldi lapokban jelentek meg, addig  az alábbi közleményt maga a királyi család adta ki 2023. április 5-én. Eszerint a koronázáson Károlynak és Kamillának is 4-4 apródja lesz. Kamilla kiválasztotta erre a szerepre például az unokáit, míg Károly király a legidősebb unokáját, György herceget, és azt a Lord Oliver Cholmondeley-t, akinek az édesanyja Rose Hanbury! Ezt hallva nehéz elképzelni, hogy Katalinnak – ha valóban akarná – sikerülne kitiltatnia Oliver anyját a koronázásról. De az sem valószínű, hogy Károly ilyen komoly szerepet adott volna a kisfiúnak, ha ezzel komoly sebeket okozna a menyének.

A Cholmondeley család régóta ápol szoros kapcsolatot a királyi famíliával. Rose férje, Oliver apja, David Cholmondeley (Cholmondeley 7. márkija) II. Erzsébet kamarása volt. Károly pedig a szintén rangos szerepre kérte fel ő az udvarában. Rose és David norfolki háza egyébként egy kőhajításra van Vilmosék ottani otthonától. 

DAvid Cholmondeley és II. Erzsébet

David Cholmondeley és II. Erzsébet (Fotó: Profimedia)

Mik vannak!

Rose nagyanyja Emma Hanbury II. Erzsébet egyik koszorúslánya volt a néhai királynő esküvőjén 1947-ben.

Szóval pletykálkodás helyett elég csak a tényeknek hinni, bármennyire is unalmasak olykor. Egyesek szerint a sok negatív videó Vilmosékról Meghan Markle marketingcsapatának az akciója, és bár nem én vagyok az egykori színésznő legnagyobb rajongója, de ezt még én is nevetségesnek tartom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top