nlc.hu
Sztárok

Yvonne Dederick a változásról

Yvonne Dederick: „Az elmúlt években volt halál, válás, nagy karrierváltás és most költözés”

Az üzletasszony nehéz időszakot tudhat maga mögött.

Nagy változások várnak Yvonne Dederickre, hamarosan újból férjhez megy, illetve néhány héten belül új házba költözik kedvesével. Az üzletasszony útja gyermekkora óta rögös volt, most pedig a költözés utolsó napjaiban elfogta a nosztalgia, és kicsit el is érzékenyült. 

Yvonne Dederick

Fotó: Schumy Csaba

Yvonne Instagram-oldalára töltött fel egy fotót, melyen az egyik szobája látszik tele dobozokkal, ehhez pedig hosszú sorokban fejtette ki az érzéseit. 

„Azt mondják, az életben a legnagyobb 5 stressz: egy szerettünk halála, válás, költözés, súlyos betegség és munkahely elvesztése. Az elmúlt években volt halál, megvolt a válás, nem munkahely elvesztése, hanem nagy karrierváltás és most költözés. És a költözés az, ami lezárja a halált és a válást abban az értelemben, hogy hátrahagyom azoknak az emlékeit, akik már nincsenek az életemben, és annak a helynek az emlékeit is, ahol a gyermekeim felnőttek. Lehet szomorúnak látni a búcsúzást. De azt is érezheted, hogy végre előre tudsz lépni. Ahogy elajándékozom dédnagymamám háborút túlélő antik könyvespolcát, vagy raktárba helyezzük az iskolai trófeákat, rájöttem arra is, hogy mi számít. Elég, ha csak egy plüssmackót tartasz meg, amit a gyermekeid szerettek, vagy csak egy fotót a dédnagymamádról és a csodálatos családjáról, és nem baj, ha megszabadulsz minden felesleges dologtól, aminél rájössz, hogy felhalmoztad, de sosem használtad fel – fogalmazott Yvonne, aki hozzátette, a gyermekei az új otthonába is úgy fognak elmenni, hogy igenis lesznek ismerős tárgyak ott. – Más lesz, de jó értelemben. Az érzések vegyesek, de annyira készen állok… Mellékesen rájöttem, hogy ez a fogyasztói társadalom hogyan teremtett szörnyet. És mennyivel harmonikusabb lenne az életünk, ha kevesebbet vásárolnánk, és sokkal egyszerűbb szinten tartanánk, és egyre jobban el tudnánk távolodni a tárgyaktól, és jobban kötődnénk az emberekhez. Kimerülten, kicsit szentimentálisan, de izgatottan várom, hogyan alakul ki az új hely és az új élet, és hogyan fog új hagyományokat teremteni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top