nlc.hu
Sztárok

Árnyalakok a királyi családban

Különleges árnyalakok a királyi családban

Ritkábban látjuk őket, legtöbbjüknek még rangja sincs, de ők is bejáratosok a Buckingham palotába. Bemutatjuk a királyi család „árnyalakjait”.

Az udvari bolond

A lista első szereplője egy olyan fiatalember, akiről sokan úgy tartják, hogy az egyetlen ember, aki képes lehet kibékíthetni Harry herceget és Vilmost. A férfit Guy Pellynek hívják és még 2001-ben találkozott Károly idősebbik fiával egy vadászaton.

Vilmos és Pelly mindig közösen jártak bulizni a londoni éjszakába, és olykor csatlakozott a hozzájuk, az akkor csak 17 éves Harry is. Amikor a hercegről kiderült, hogy füvezik, és nem tudja kontrollálni az alkohol fogyasztását, a királynőnek azt súgták a fülébe, hogy mindennek Pelly az oka. Csak egy évvel később derült ki, hogy a férfinek semmi köze nem volt Harry függőségeihez, így „visszafogadták” az udvarba, ahol ismét a „harmadik walesi gyerekként” hivatkoztak rá.

Guy Pelly

Guy Pelly, Charlie van Straubenzee és Harry herceg a 2015-ös Rögbi Világbajnokságon, az angol-ausztrál mérkőzésen (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Pelly közvetlen, mindig mókázó személyisége miatt az „udvari bolond” jelzőt  is megkapta, de ez kicsit sem érdekli. 2018-ban pedig Katalin és Vilmos felkérte, hogy legyen legkisebb fiuk, Lajos herceg keresztapja.

A most 41 éves Pelly korábban több londoni klubot is üzemeltetett, évente egyszer-egyszer még ma is elmegy bulizni Vilmos herceggel. De meglátogatta már Harryt is Kaliforniában, és sokan azt remélik, hogy ő békítheti ki a testvéreket…

A milliárdos keresztapa

Vilmos herceg legidősebb fiának, Györgynek több keresztszülője is van. Egyikük apja unokatestvére (aki egyben Vilmos véd- és dacszövetségese is) Zara Tindall, de köztük van Diana hercegnő egykori jó barátja Julia Samuel és Hugh Grosvenor Westmister hercege is.

Hugh Grosvenor

Hugh Grosvenor, Charlie van Straubenzee és Daisy Jenks esküvőjén 2018-ban (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Ki is az a Hugh, és miért érdekes? Nos, a férfi 25 évesen örökölte meg apja hatalmas vagyonát, de most sem sokkal idősebb, mindössze 32 esztendős. Ja, és nem mellesleg övé fél London. Nem, ez nem barokkos túlzás, a férfi olyan hatalmas vagyont örökölt meg, amivel a 30 leggazdagabb brit listájára is felkerült. Persze nem a vagyona miatt lett György keresztapja…

Sok-sok évvel ezelőtt II. Erzsébet, akit rokoni szállak is fűzték Hugh apjához, Gerald Grosvenorhoz, felkérte a férfit, hogy legyen unokája, Vilmos herceg mentora. III. Károly pedig Hugh keresztapja lett.

Annak ellenére, hogy Hugh és Vilmos között kereken 10 év a korkülönbség, a két férfi nagyon közel áll egymáshoz. Közös alapítványaik is vannak, az egyik például sebesült katonákat támogat. Bár a milliárdos britről sokszor csak tetemes vagyona miatt írnak, ne felejtsük el megemlíteni, hogy csak 2020-ban 12.5 millió fontot adományozott a brit egészségügynek.

Egy ajándék kisfiú

Beatrix hercegnőről már sokszor írtunk. Ő András herceg idősebbik lánya, vagyis II. Erzsébet nyolc unokájából az egyik. A néhai uralkodó unokái közül eddig hat házasodott meg, közülük is Beatrix volt az, akinek a legvisszafogottabb esküvője volt. Nem ő döntött így, hanem a Covid. Beatrix és vőlegénye az üzletember Edoardo Mapelli Mozzi, többször is rákényszerültek arra, hogy elhalasszák az esküvőjüket.

Edoardo Mapelli Mozzi és Beatrix hercegnő

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi esküvője (fotó: Profimedia)

Csakhogy 2000-ben Fülöp herceg – Beatrix imádott nagyapja – már egyre komolyabb szívproblémákkal küzdött, így amint a szabályozások engedték, a hercegnő és Mozzi azonnal egybekelt. A pandémia okozta korlátozások miatt viszont, a 2020 júliusában tartott esküvőn mindössze harminc ember volt jelen, köztük a nő nagyszülei. Ikonikus fotó, ahogy Beatrix és férje ott állnak a virágokkal díszített kápolna ajtajában Windsorban, és három méterre tőlük, büszke mosollyal figyeli őket Erzsébet és Fülöp. Beatrix úgy fogalmazott, hogy elképesztően hálás a sorsnak, hogy nagyapja megélhette az esküvőt, nagyanyja pedig még megismerhette lánya, Sienna Elizabeth Mapelli Mozzit. Ám nem a most kétéves Sienna a hercegnő egyetlen gyermeke…

Beatrix hercegnő, Edoardo Mapelli Mozzi és Christopher Woolf
Megnézem
Összes kép (4)

Edo érkezésével ugyanis egy másik taggal is bővült a királyi család, ő pedig nem más, mint a férfi korábbi kapcsolatából született fiú: a most hétéves Christopher Woolf, vagy ahogy a család hívja Wolfie. Beatrix pedig csodálatos „mostoha” anyuka. A hercegnő nem akarja nyilvános eseményen „mutogatni” a lányát, amíg az nem tölti be az ötöt. Mivel Wolfie már elmúlt hét, férjével úgy döntöttek, hogy amely hivatalos eseményen a fiúcska szívesen részt venne, arra magukkal viszik. Természetesen a gyermek anyjának engedélyével. Így Wolfie már ott volt II. Erzsébet tavalyi platinajubileumán, ahogyan hónapokkal később, a király családdal együtt ő is ott volt a karácsonyi misén Windsorban. De láthattuk idén nyáron III. Károly koronázási koncertjén is.

Az árnyék testvér

Egy világ ismerte meg Katalin és Vilmos esküvőjén, a friss hercegné húgát, Pippa Middletont, aki koszorúslány volt a ceremónián. Amikor a királyi család a Westminsteri apátságból visszatért a Buckingham palotába, és az erkélyen üdvözölték az összegyűlt, ünneplő tömeget, nemcsak a büszke szülők, és Pippa voltak jelen a Middleton családból, hanem James is, a lányok öccse.

James Middleton az a figura, aki tényleg ott van szinte minden nagyobb eseményen (esküvők, koronázás, ünnepek…), mégis szinte árnyékként viselkedik. Nem él vissza azzal, hogy testvére egyszer brit királyné lesz, kifejezetten botrányoktól mentes, visszafogott életét él.

James Middleton és Vilmos herceg

James Middleton és Vilmos herceg, Pippa Middleton és James Matthews esküvőjén 2017-ben (FOTÓ: KIRSTY WIGGLESWORTH/POOL/AFP)

A lapokban mindössze háromszor szerepelt, az elmúlt 12 évben. Egyszer, amikor őszintén beszélt egy interjúban arról, hogy nehezen találta meg a helyét a világban, és depresszióval küzd. „Tudom, hogy sokszorosan áldott vagyok és a kiváltságosok életét élem. De ez nem véd meg a depresszióval szemben. Nehéz leírni, milyen ez az állapot. Ez több, mint szomorúság. Ez egy betegség, az agy rákbetegsége. A depresszió nem érzés, hanem az érzések hiánya. Cél és irány nélkül létezik benne az ember”– magyarázta James, aki hozzátette, hogy évekig tele volt szorongással, és többször megfordult a fejében az öngyilkosság is.

James végül szakemberek segítségét kérte, és a betegsége elfogadásával együtt próbál teljes életet élni. Több jótékonysági szervezetet támogat. Néhány éve pedig a szerelem is rátalált, Alizée Thevenet francia pénzügyi szakembert személyében. Két éve keltek egybe Franciaországban, első közös gyermekük pedig még idén megszületik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top