nlc.hu
Sztárok

Így szólják meg a kommentelők a hírességek alakját

„Juj, de dagadt lettél!” – így szólják meg a kommentelők a hírességek alakját

A Sztárban sztár leszek legutóbbi adásában ismét terítékre került a testszégyenítés, ami celebeket, gyerekeket és férfiakat sem kímél.

A Sztárban sztár leszek! egyik idei versenyzője Nagy Alex, példaképe, Billie Eilish dalát adta elő a hétvégi műsorban. A dal kapcsán a fiatal előadó elmondta, hogy nagyon tud azonosulni Billie dalszövegeivel, mert korábban őt is sokat bántották a súlya miatt, és táncnak köszönhetően nyerte vissza az önbizalmát. „Régen szerintem nagyon hasonlítottam Billie Eilishra, mert én is befelé forduló voltam, és állandóan nagy cuccokban jártam. Mert nem annyira szerettem magamat. Husibb voltam az átlagosnál, és egy random fiú beszólt nekem, és ez nagyon fájt. Anyukámnak sírtam, és szegény nem tudott megnyugtatni. És ilyenek még előfordultak egyébként. Úgy éreztem, hogy nem fognak szeretni meg elfogadni, és úgy gondoltam, hogy én rosszabb vagyok ezért a többieknél” – mesélte Alexa.

Bezzeg régen milyen sovány voltál!

Nem ő az egyetlen, akinek random szólnak be az alakjára az emberek akár az utcán, akár a kommentekben. Ismert emberek legalább úgy ki vannak téve ennek, mint a civilek. Ami viszont közös, azok a sebek, amelyeket ezeknek „köszönhetően” kapnak az áldozatok.

A Bridgerton családban szereplő Nicola Coughlant is megszólták már a súlya miatt. Ráadásul a támadások egyike egy podcast házigazdája volt, aki talán szemtől szemben nem lenne ilyen bátor. „Bridgerton sorozatból ismert dagi csaj, egy fekete kardigánt viselt a Golden Globe gálán… Tökmindegy, milyen stílusos vagy, ha kövér vagy.”  Egyébként ez a 2021-es Golde Globe volt, amin – a Covid miatt – Nicola online vett részt.

Nicola Coughlant

Nicola Coughlan 2021-ben (Fotó: https://www.instagram.com/nicolacoughlan/)

Hernádi Judit lánya, az énekesnő Tarján Zsófi tinédzserkora óta küzd a felesleges kilókkal. „Amikor vékony voltam, szinte senki sem mondta, hogy jól nézek ki. Most viszont valamennyien fölhozzák, hogy bezzeg 2018-ban mennyire »sovány« voltam”  – panaszolta a közösségi oldalán kiposztolt videóban 2021-ben.

Nemcsak a teltebb idomú hölgyek kapják meg a „kedves” véleményeket. „Szörnyen sovány” – írta egyik követője Kate Beckinsale-nek.

Oszter Alexandra egy betegség miatt szedett fel néhány kilót 2022-ben. Amikor pedig megosztott magáról egy fotót, elő is kerültek a kommentelők. „Volt egy darab, amiben nemrégen játszottam, abból megosztottam  egy fotót. Odaírta egy hölgy, hogy »Jujj, de dagadt lettél!« Akkor én írtam neki egy hosszú levelet, hogy igen, így van, de nem tudja, mi van mögötte. Mert ha tudná, akkor biztos nem okozna örömet neki, az, hogy ezt leírja. (…)” 

2012-ben Claudia rengeteget fogyott, mielőtt elkezdődött a Megasztár, az egyik lap munkatársa mégis megjegyezte, hogy még mindig túlsúlyos. Az egyik adáson Liptai egy fekete, egyik oldalán fehér ruhát viselt, az egyik internetes portál szerint azért, hogy így is karcsúbbnak tűnjön. Claudia a következő héten – hogy megelőzze az újabb cikkeket – már saját magára tett megjegyzést. „Nagyban a kicsi. Úgy nézek ki, mint egy matrjoska baba.”  Nincs ez rendjén, emberek! 

Liptai Claudia fekete fehér ruhában

A bal oldalon Claudia első, a jobb oldalon pedig a második ruhája 2012-ből (fotó: FotoCentral)

Florence Pugh pedig azért kapott a férfi kommentelőktől, mert a kicsi melleit mutogatta egy áttetsző ruhában”.

De vannak szülők, akik szerint a gyerekeik tanárnője „“túlzottan csinos”. Akadnak önkéntes okoskodók, akik mások gyerekére mondják azt gondolkodás nélkül, hogy nagy a hasa

„A túlsúly szövődményeivel való ijesztgetés, a megszégyenítés nem működő stratégia a testsúlycsökkenés ösztönzésében, mégis mire a gyerekek, kamaszok szakemberhez jutnak, már rengeteg sérelem, testszégyenítés érte őket. Az empatikus kommunikáció rendkívül fontos, ám Magyarországon még messze vagyunk attól, hogy a vérvételnél az asszisztens ne tegyen megjegyzést arra, ha a gyerek kezén nehéz vénát találnia” – írta korábban kolléganőnk, amikor a  Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakemberei által készített Túl súlyos füzetet mutatta be.

Emeljük ki, hogy Schobert Norbi viszont később bocsánatot kért a „döngölő léptekkel” beszólása miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top