nlc.hu
Sztárok

Azahriah koncert a kolbászfesztiválon

Nem kaptál jegyet Azahriah arénás koncertjére? Nyugi, eláruljuk, hol tombolhatsz rá mindössze pár ezer forintért

Jelenleg a harmadik Puskás Aréna-koncertjét tölti meg Baukó Attila, művésznevén Azahriah. Volt, aki már hajnali ötkor egy jegyiroda előtt várakozott, hogy mielőbb a kezébe vehesse a jövő májusi koncertjegyét. Van azonban előbb is lehetőséged arra, hogy találkozz a 21 éves előadóval. Mutatjuk, hol, mikor, és mennyiért.

A 21 éves Azahriah először 2024. május 25-re hirdette meg első Puskás Aréna-koncertjét. Erre kevesebb mint 12 óra alatt több mint 40 ezer jegy kelt el. Jómagam megpróbáltam ugyan jegyet vásárolni, de amikor megláttam ezt a kiírást:

Ennyien állnak Ön előtt a sorban: 31787,

érthetően elment a kedvem a dologtól.

Aztán meghirdették a második alkalmat, méghozzá május 26-ra. Itt már sorba sem álltam, hiszen a barátok szinte azonnal felvilágosítottak, hogy a helyzet továbbra is változatlan: több tízezer ember görcsöl a monitorja előtt, hogy végre frissüljön az oldala és vásárolhasson egy koncertjegyet. Szomorú voltam, mert számomra Azahriah nem egy trend, vagy egy villogási lehetőség a közösségi oldalakon, hanem egy élmény, amit valószínűleg olyan történelmi eseményként fogunk mesélni pár év múlva, mint amikor 1986. július 27-én a brit Queen együttes fellépett Magyarországon. És igen, lehet vonni párhuzamot a két esemény között, hiába is szisszennek fel most páran. Na de térjünk rá a cikk címében elhangozottakra! 

Azahriah

Azahriah dedikálva adja át a megvásárolt koncertjegyét (Facebook/Azahriah)

A Telex számolt be róla, hogy a mai napon ugyan csak délelőtt 10-kor nyitott a pesti Károly körúti Broadway jegyiroda, voltak, akik már 5 óra előtt beálltak a sorba, hogy biztosan megvehessék a jegyeiket Azahriah harmadik Puskás-arénakoncertjére. Érdekesség, hogy a nyitás utáni első órában a zenész maga ült a kasszában, így aki sorra került, egy dedikált jegyet vehetett át.

Nem kaptál jegyet? Irány Békéscsaba!

A Csabai Kolbászfesztivál Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, amit ezen a hétvégén rendeznek meg Békéscsabán. Az esemény bővelkedik sztárfellépőkben, az nlc szerkesztősége pedig kiszúrta, hogy Azahriah neve is feltűnik a programfüzetben, méghozzá október 22-én, vasárnap. Az előadó a Mokry Nagysátorban lép színpadra 21:30-kor, méghozzá a BITTÓ DUÓ után. A koncert 23:00-ig tart, tehát egy „rendes”, nagy koncertről van szó. A jó hír, hogy még lehet kapni rá jegyet, méghozzá 5950 Ft + 250 Ft kezelési költségért. A cikk írása közben például még tudtam volna belépőt vásárolni. 

És mit reagál erre a szakma?

A hazai zenei szféra vegyesen szólalt meg a témában. Sokan méltatták a 21 éves zenész sikereit, köztük a korábban villanyszerelőként dolgozó Majka is, aki szerint Azahriah jelenleg történelmet ír, és olyan dolgot csinál, ami iránymutató kell legyen azoknak is, akik 30 éve tapossák a szakmát.

„Annál nincs fontosabb, mint tudni, hogy a nagy siker kegyetlen teherré tud változni, ha egyszer apad a népszerűség. Márpedig ez a világ természetes rendje. Nincs senki a világ tetején egy életen át. Egy dupla Puskás Aréna után, ha majd csak kétszer tölti meg egy nyáron a Budapest Parkot, megélheti akár bukásnak is, pedig más a kezét odaadná egy félházért… Mindig a közönség választ!!” – írta többek között a rapper. 

Majka

Majka (Fotó: Facebook)

Czutor Zoltán már nem volt ennyire pozitív. 

„Én nagyon sok esélyt adtam a dalainak. Sokszor újrakezdtem, hogy zenében, szövegben is megpróbáljam felfedezni, ráérezni. Sajnos semmivel nem tudott meglepni, lelkesíteni, tehát megvenni sem. Sokszori próbálkozás után is az az érzésem, hogy zavarba ejtően gyenge, átlátszó, ötlettelen és proli. Persze, nyilván stadionkoncert, meg minden. De ugyanennyi erővel zseni Zámbó Jimmy, Orbán Viktor vagy Majka is, hiszen milliók imádják őket is. Mivel az igazságnak egyáltalán nem kritériuma az igazság népszerűsége, a kedvelőinek legyen elég elfogadtatni azt, hogy népszerű! Azt azért már mégse kelljen, hogy jó is!”fakadt ki a zenész a közösségi oldalán.

Lobenwein Norbert kulturális szervező, többek között a VOLT Produkció egyik vezetője, a Mol Nagyon Balaton, a Strand Fesztivál, a ZamJam, valamint a VOLT Fesztivál és egyéb események alapítója a Világgazdaságnak elmondta, hogy csak remélni tudja, hogy a jövőben komolyabb tanulmányok elemzik majd a magyar könnyűzenei élet változásait, illetve mindazt, ami Azahriah-val történik.

„Magam is sok művésszel beszélgettem az elmúlt napokban, amióta Azahriah sikere lázban tartja az országot. Közülük az idősebb legendák és fiatal előadók egyaránt ezt a sztorit elemezgetik. »A Hogyan legyél popsztár?« című, nem létező szakkönyvben több olyan tétel szerepelne, amelyet Azahriah – és a fiatalok egy része – simán megcáfol. Kiváltképp figyelemre méltó, hogy láthatóan nemcsak a korosztályát nyerte meg, hanem egy eddig nemigen látott közönséget is. Mindezt egy kicsit sem megszokott, kicsit sem átlagos, kifejezetten izgalmas és minőségi produkcióval. Azt szoktuk meg ugyanis, hogy ami sokaknak tetszik, az olyan is… Azahriah viszont bebizonyítja ennek az ellenkezőjét” – nyilatkozta többek között a lapnak Lobenwein. 

Azahriah

Azahriah (Fotó: Schumy Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top