nlc.hu
Sztárok

Reviczky Gábor a kemó utáni állapotáról

A rákbeteg Reviczky Gábor a kemóról: „A hatodik már teljesen kikészített”

A színművész nem engedi, hogy eluralkodjon rajta a kilátástalanság.

Reviczky Gábornál tavaly decemberben diagnosztizáltak prosztatarákot. Bár tavasszal sikerrel megműtötték, később áttéteket találtak nála, ezért komoly kemoterápiás kezeléssorozaton van túl. Ez azonban gyengébbé, fáradékonyabbá tette, emiatt egyre nehezebben éli meg a mindennapokat. A forgatásokat viszont nagyon élvezi, és fontosnak is tartja őket, mondván, addig sem kell foglalkoznia a betegségével. Jelenlegi állapotáról a Fókuszban mesélt.

Reviczky Gábor

Reviczky Gábor egyelőre nem kap több kemoterápiás kezelést – Forrás: RTL /  Fókusz – videó

„A nagy életmentés kapcsán most a mellékhatásokban élek, és rettenetesen fáradékony vagyok. Szinte alig bírok valamit, különösen a hatodik kemó óta. Az már teljesen kikészített” – vallotta be a 74 éves színművész, akit a betegség ténye azért is döbbentett meg, mert – elmondása szerint – élete során szinte alig volt orvosnál, kórházat is csak filmforgatások alkalmával látott belülről.

Újabb színpadi munkát már nem vállal. Amikor az ereje engedi, akkor fellép a Pesti Színházban a Dzsungel könyvében.

Ugyan a szédülések miatt gyakran érzi olyan kábának magát, mintha be lenne rúgva, azt mondja, hogy amikor kamera elé áll, valahogy minden tünete megszűnik. Mindent megtesz a gyógyulása érdekében, nem adja fel a küzdelmet a betegséggel, és ezt érzik azok a kollégái is, akikkel az elmúlt hónapokban a legtöbbet dolgozott. 

Bár az állapota romlott, a színész azt mondja, nem is gondol a legrosszabb forgatókönyvre, és nem engedi, hogy eluralkodjon rajta a kilátástalanság. „Most örömhír, hogy nem kapok több kemót. Az nagy öröm lenne, ha ez így lenne, mert tényleg nagyon furcsa dolog ez, hogy tíz éve vagyok már rákos, semmi bajom nem volt, és amikor megkapom a kezelést, akkor tönkremegyek. Ez olyan ellentmondásos dolog, tehát amikor mentik az életemet, akkor vagyok a legrosszabbul. Hát, furi dolog ez a kemoterápia – jegyezte meg mosolyogva, hozzátéve: „Ha átadja magát az ember a betegségnek, akkor ott biztos, hogy meghal. Akkor győz a betegség.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top