nlc.hu
Sztárok

Kisfia miatt tette le a cigit Szögeczki Ági

Szögeczki Ági leszokott a káros szenvedélyéről a kisfia érdekében

Eléállt Patrik és azt mondta neki: "Anya, ne!"

Kamerák előtt vallott őszintén káros szokásáról Szögeczki Ági. A kisfia érdekében szokott le a dohányzásról, egyik napról a másikra tette le a cigit.

Szögeczki Ági

Szögeczki Ági ma már a cigifüstöt sem bírja elviselni – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Nehéz volt. (…) De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy két dobozzal szívtam el egy nap, hanem kocadohányos voltam. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor azonnal, abban a pillanatban. Most viszont pontosan egy éve megint letettem, büszke vagyok erre. Most nehezebb volt letenni, mint annak idején, amikor 10 évvel ezelőtt vártam Patrikot. Nehezebb volt, de teljesen más az az út, amikor ott áll előtted a gyerkőc, és azt kéri, hogy ’Anya, ne!’. Véletlenül meglátta a cigarettás dobozon a fotót és ő akkor megértette és azt mondta: ’Figyelj anya, én nem akarom, hogy ilyen beteg legyél!’. Zárt térben soha nem dohányoztam, mindig a teraszin cigiztem, őt ezt is zavarta, mert volt a ciginek egy olyan szaga, amit hiába szabad levegőn szívtál, azt viszed magaddal” – mesélte a Mokkában a Farm VIP 1. évadának a sztárja.

Elmondása szerint nála egyfajta pótcselekvés volt a cigizés. “Mindig akkor gyújtottam rá, és akkor betegesen, amikor ideges voltam. Nekem az egész cigi egy stresszhelyzethez formálódott tulajdonképpen. Úgy gondoltam, hogy amikor egy nagy stressz ért, egy váratlan élethelyzet, egy probléma, akkor az volt az első, hogy azonnal rá kell gyújtanom, és szerintem pótcselekvésként az agy is rááll, hogy ’majd a cigi meg fog nyugtatni…’, ami egy nagy baromság, mert ez megszokás tulajdonképpen” – mesélte.

A cigarettát ugyan letette Szögeczki Ági, viszont e-cigire váltott, ám ezt is csak alkalomadtán szívja. “Akkor, amikor elmegyünk a lányokkal esetleg egy vacsorára és megiszunk egy pohár bort, akkor, de nagyon ritkán. De ezt sem úgy kell elképzelni, hogy én már reggel ezzel kelek és ezzel fekszem” – fűzte hozzá.

Bevallotta, most már eljutott arra a szintre, hogy a cigarettafüst már őt is zavarja. “Ha valaki mellettem cigizik, akár még a szabadban is arrébb lépek. Olyan szinten nem vágyom a rendes cigarettára, annyira tökéletesen megfelel az elektromos cigi számomra alkalmanként, hogy nem fogok visszaszokni. Ez biztos” – jelentette ki.

A világon amúgy több mint 1,3 milliárd ember dohányzik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top