nlc.hu
Sztárok

Steiner Kristóf mentális betegsége

Steiner Kristóf: „Borderline-spektrumon vagyok”

Tatár Csilla egyik legújabb podcastsorozata, az Ízekre szedjük! e heti vendége Steiner Kristóf volt.

Steiner Kristóf ma már íróként, gasztrobloggerként dolgozik, emellett rendszeresen szerveznek elvonulásokat, közös gasztronómiai utakat turistáknak, szerelmével, Nimivel együtt. Az egykori műsorvezető ma már alig szerepel a médiában, inkább a közösségi oldalain osztja meg a véleményét a követőivel.

Steiner Kristóf (

Fotó: Schumy Csaba

Ebből azonban sokszor kiragadnak egy-egy mondatot – ez volt az, ami aznap reggel annyira felbosszantotta, hogy még el is késett a beszélgetésről. Tatár Csilla megjegyezte, hogy ez nem megszokott tőle, ő pedig elismerte, hogy nem élete formájában érkezett az interjúra.

„Zajlik ez a tragikus háború a Közel-Keleten, amiben mi nagyon érintve vagyunk. Nimi szülei nálunk rekedtek egy hónapra Görögországban, nem tudtak visszamenni Izraelbe. Egymás hegyén-hátán éltünk egy hónapig – nagy nehezen megszületett erről egy poszt, ami úgy ment körbe a neten, hogy Steiner Kristóf és párja szünetet tartanak. Pedig csak 24 órára elutaztam egy barátnőmmel Koppenhágába, hogy kiszakadjak egy kicsit ebből” – vallotta be Kristóf, aki a személyiségzavara miatt az átlagnál jobban magára veszi az ilyen bulvárcikkeket.

„Nyíltan kommunikálok róla, hogy a borderline-spektrumon vagyok, a borderline egyik klasszikus tünetegyüttese, hogy az ember triggerelt helyzetekben használva érzi magát. Úgy érzi, hogy nem fontos senkinek valójában” – mondta.

Az influenszer a gyermekkorára is visszaemlékezett az interjúban. Elárulta, mik azok az illatok, érzések, ízek, amelyek az otthonára, a családjára emlékeztetik. Arról is beszélt, hogy nem éltek kifejezetten jó anyagi körülmények között. „Nekünk a meki volt az ünnep, nem voltunk eleresztve anyagilag – emlékezett vissza Kristóf. – Anyukámnak ez egyfajta menekülés is volt. Előfordult, hogy volt egy-egy nehezebb nap, egy konfliktus és akkor másnap úgy keltett, hogy mi lenne, ha most suli helyett elmennénk a mekibe.”

Steiner Kristóf és Tatár Csilla

Steiner Kristóf és Tatár Csilla
(Fotó: Ízekre szedjük!)

Tatár Csilla megjegyezte, hogy ez nem teljesen összeegyeztethető azzal, hogy most mennyire szereti a gasztronómiát, hogy maguknak termelik, amit megesznek. „Van saját zöldségeskertünk, már négy éve kísérletezem mindenfélével. Tudom, hogy klisének hangzik nagyon sok embernek, akinek nincs kertje, de teljesen más azt az alapanyagot elfogyasztani, amit pár másodperccel azelőtt szedtünk a kertben.”

Steiner Kristóf beszélt még a gasztronómiával, ételekkel való kapcsolatáról, részletezte, hogy miért döntött úgy, szakácskönyvet ír. Szó esik még a bulimiájáról, hogy ma már tünetmentes és egészséges, valamit arról is említést tett, hogy a barátaik mennyire szeretnek hozzájuk járni, hiszen mindenkinek személyre szabott élményt nyújtanak az otthonukban.

A teljes beszélgetés ITT visszatekinthető. 

Minden második héten érkeznek az Ízekre szedjük! új epizódjai Tatár Csilla Youtube-oldalára és a Szólalj meg! Spotify-csatornára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top