nlc.hu
Sztárok

Színészek először reality-műsorokban

3 színész, aki idén először szerepelt reality-ben

Tévésorozatból, filmforgatásról, színpadról "csöppentek bele" a reality-k világába.

Rékasi Károly, Mohai Tamás és Noé Viktor – amellett, hogy mindhárman színészek, még egy tény összeköti őket: mindhárman 2023-ban debütáltak először reality-műsorban. Igaz, hogy van közöttük, aki több éves, vagy éppen több évtizedes kertévés szappanopera-múltat tudhat maga mögött, ám csupán most jött el az idő, hogy reality-szereplésre bólintottak rá. Ráadásul azokból két műsor – eddig teljesen ismeretlen formátummal – idén mutatkozott be a magyar tévénézők előtt.

Amikor megkerestek, hogy van ez az Árulók nevű játék, akkor (…) azt gondoltam, nagyon izgalmas, mert ha Gyilkos lesz az ember, akkor szerepet játszik, ami nincs távol az én hivatásomtól, hiszen mint színész elég sok szerepet adok át. Ha pedig Ártatlan vagyok, akkor meg egyrészt Mohai Tamás vagyok, aki én vagyok. Az az igazság, hogy hívtak már engem több ilyen típusú műsorba, de azt gondoltam, hogy úgy Isten igazából, mint színész, nem akarom kiteregetni, hogy Mohai Tamás egyébként milyen. Ismerjenek meg csak a szerepeimen keresztül az emberek. Megnéztem néhány műsort külföldről, és azt mondtam, oké, be lehet vállalni egy ilyen típusú dolgot, mert ez egy játék és a játék, mint olyan, nem áll messze az én életemtől. Végül dobogó szívvel, egy kicsit izgulva igent mondtam erre a felkérésre”indokolta Mohai Tamás a szereplését az RTL krimi-reality-jében, Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című műsorban.

Mohai Tamás,

Mohai Tamás a műsor végig életben maradt és Ártatlan maradt – Fotó: Sajtóklub

A 35 éves színészt sokáig gyanúsították azzal, hogy Gyilkos, pedig végig ártatlan volt. A műsor után azt nyilatkozta, hogy sose csinálná még egyszer, de nagyon élvezte a játékot.

A reality-ben egészen a végéig menetelt, Tapasztó Orsival és Szabados Ágival közösen vitte haza a 16 millió forintos fődíjat. “A műsor számomra adott egy olyan típusú önbizalmat, hogy ha egy közösség ellened van, és te vagy egyedül a közösséggel szemben, de tudod, hogy igazából mi van, akkor tűzön-vízen át kell menni, hogy érvényesítsd az igazadat” – árulta el “Moha”.

Sokakat meglepett, amikor kiderült, hogy Rékasi Károly elvállalta a TV2 Farm VIP című műsorában való szereplést, mivel a 2015-ös motoros balesete óta elég zárkózott életet él. Ráadásul az pedig csak hab a tortán, hogy a színész – aki 23 éven keresztül játszotta Bartha Zsolt szerepét az RTL szappanoperájában, a Barátok közt-ben – hosszú idő után a TV2-n tért vissza a képernyőre.

Rékasi Károly

Rékasi Károly odavolt a háziállatokért a Farm VIP_ben – Fotó: Sajtószoba

“Azért mentem oda, mert kíváncsi voltam, hogy a bezártság, illetve a más emberekkel való össze­zártság, mit vált ki belőlem. Ilyen körülmények között ugyanis felerősödnek az elfojtott érzelmek vagy a lappangó személyiségjegyek. Azt mondtam, Rékasi, próbáld ki magad, te mennyire tudsz uralkodni a saját természeted fölött. Az egészet terápiának, önvizsgálatnak tekintettem, mert kíváncsi voltam, hol a türelmem, a toleranciám, a megértésem határa” – magyarázta utólag Rékasi Károly, aki bevallotta, számára az volt az egyik legnehezebb feladat, hogy hosszabb ideig nélkülöznie kellett a feleségét, Pikali Gerdát és a fiát, Rékasi Zsigmondot. Azt is elárulta, nagyon megviselte a műsorban való szereplés, felesége volt a segítségére.

Ilyen hosszú ideig még nem voltam távol Gerdától és a fiamtól. Ez egy igazán erőt próbáló feladat volt” – vallotta be a 61 éves színész, akinek orvosai tanácsára fel kellett adnia a Farm VIP versenyét.

Rékasinak amúgy számos konfliktusa volt a reality során, a legnagyobb drámái Szabyest-el és Lakatos Leventével voltak

Noé Viktor, a Keresztanyu egyik korábbi főszereplője, aki emellett olyan sorozatokban volt látható, mint a Drága örökösök, a Hazatalálsz vagy a Jóban Rosszban – is bekerült az HBO első saját gyártású magyar reality sorozatába, A Híd című produkcióba.

Noé Viktor

Noé Viktor hídépítés közben – Fotó: HBO/The Orbital Strangers Project

“Első körben csak behívtak minket dumálni, mélyre menő beszélgetéseket folytattak velünk, mert minél több mindent meg akartak tudni rólunk. Milyen karakterek, személyiségek vagyunk, mire lehet tőlünk számítani… Azt később hozzátették, hogy el leszünk zárva a külvilágtól, talán még áram se lesz. Lélekben arra treníroztam magam, hogy majd le kell gyilkolnunk valami erdei állatot, hogy legyen ennivalónk” – nyilatkozta utólag a portálunknak adott interjúban.

Úgy véli, egy reality-ben az a legjobb, ha kimondjuk, amit gondolunk. “Szerintem ez egy színésznek talán kicsit nehezebb, mint egy átlagembernek” – jegyezte  meg Noé Viktor, aki már a reality második napján eltehetett – teljes titokban – 2 millió forintot a nyeremény fődíjából. “Amint zsebemben volt ez a pénz, már úgy voltam vele, hogy jó, akkor most elkezdhetek igazán játszani” – vallotta be be Noé Viktor, aki szerint “pont azért jó ez a műsor, mert rámutat arra, hogyan működik az emberi természet”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top