nlc.hu
Sztárok

Tóth Gabi születésnapja

Mivé lett a lázadó: fotóválogatás a 36 éves Tóth Gabi múltjából

2005-ben ismerte meg az ország, azóta több átalakuláson is átesett, legyen szó megjelenésről vagy magánéletről. Ma ünnepli 36. születésnapját.

Tóth Gabit 2005-ben láttuk először színpadon, amikor fellépett a Megasztárban. Sokáig Tóth Vera húgaként hivatkoztak rá, de nem kellett sok idő, míg kibújt a nővére árnyékából és saját jogon lett ismert. 2013 és 2016 között az X-Faktor mentora volt, kétszer is fellépett A Dal című műsorban, egy ideje pedig már újra a TV2 képernyőjén láthatjuk, mint a Sztárban sztár leszek! mestere. Az elmúlt években teljes stílusváltáson esett át: maga mögött hagyta a lázadó Gabit és egy népi hagyományokkal felvértezett, lenyugodott előadó vette át a helyét. Férjhez ment, majd édesanya lett. Sokan azt gondolták, hogy az előadó végre vérbe ért, ő is azt nyilatkozta, hogy megtalálta a helyét a világban. Aztán tavaly robbant a bomba, amikor bejelentette, hogy válik Krausz Gábortól, új szerelme van, és köszöni, de nem kér többet a bulvármédiából.

Tóth Gabi

Tóth Gabi (Fotó: Schumy Csaba)

„Ha én egy teljesen másfajta értékrendet vallok meg, a nők védőszentjeként tartanának számon most, aki ki mert lépni a rossz házasságából, és egyedül a nagyvilágban megállja a helyét, egyedül gyereket nevelő anyaként. Hőst csináltak volna belőlem. De mivel ez a Tóth Gabi előtte előadta a szent szűzanyát és beállt a jobboldali konzervatív nemzeti oldal mellé, tulajdonképpen tűzre dobtak, és mindent, amit lehetett, rám olvastak” – nyilatkozta a napokban az énekesnő a Mandinernek, aki azt is elmondta, hogy házassága régóta romokban volt, és nem tagadja, hogy követett el pár kommunikációs hibát az elmúlt években. Még mindig úgy gondolja, hogy sok támadás éri, mely állítása szerint évek óta tart.

„Rájöttem: kijöttem a fényre 2021-ben, megvallottam a hitemet, és ott érezhető volt egy bizonyos rétegnek a támadása. Tudjuk, hogy kikről van szó: a független, objektív, magukat elfogadónak tartó és nagyon liberális emberekről beszélek. Voltak színházi emberek, kritikusok, egy gombnyomosára elindítottak egy karaktergyilkolászást. Biztos vagyok, hogy tudatos karaktergyilkosság volt. A pozsonyi csatás dokumentumfilm óta tart” – mondta a beszélgetés során.

De hogyan ismertük meg Gabit? Íme néhány fotó a múltból

Tóth Gabi
Megnézem
Összes kép (17)

És hogy mi várható tőle 2024-ben?

Gabi szintén a Mandinernek elmondta, hogy tervei között szerepel továbbra is a zenélés, közösségépítés, illetve a népi hagyományok fenntartása. Szeretne könyvet is írni: erről a világról, amibe került, az emberekről, és amiről nehéz beszélnie. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top