nlc.hu
Sztárok

Gyámság alá került Alain Delon

Gyámság alá helyezte a bíróság a 88 éves Alain Delont

Testvérháborút vív egymással a színészlegenda három gyereke.

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delont „bírói védelem alá helyezte” egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája a 88 éves színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont a gyermekei között. Mint az MTI írja, a bíróság úgy döntött, hogy a legendás színészt mostantól a bíróság által kijelölt képviselőnek kell segítenie „orvosi ellátásában” és gondozóinak kiválasztásában.

Alain Delon

Alain Delon 2021-ben a legidősebb fiával, Anthonyval – Fotó: Laurent Viteur/Getty Images

A január 25-i végzést a hónap elején elvégzett orvosi vizsgálat alapján adta ki a bíróság, amely megállapította, hogy „Alain Delon három gyermeke között nézeteltérés van, különösen orvosi ellátását és az annak ellenőrzésével megbízott orvosokat illetően” „Tekintettel a felnőttkorú körüli konfliktusra, szükség van felnőttek védelmét ellátó semleges és pártatlan jogi képviselő kinevezésére, hogy segítse őt” – idézte a végzést a francia média.

Franciaországban a bírói védelem egy rövid távú védelmi intézkedés (egy alkalommal egy évre megújítható), amely lehetővé teszi, hogy egy felnőtt személyt képviseljenek a mindennapi élet egyes dolgainak elvégzésében.

A döntést Alain Delon gyermekei közül ketten is üdvözölték, bár eddig nem értettek egyet abban, hogy apjuknak milyen ellátásra és intézkedésekre van szüksége. „Ha ezzel rendbe lehet tenni a dolgokat, és megakadályozhatjuk, hogy az ügyvédek az apám betegségéről beszéljenek anélkül, hogy látták volna a leleteket, az egy jó dolog. Ez az orvosi polémia végre véget fog érni” – nyilatkozta Anthony, a sztár idősebb fia. A színész lánya, Anouchka is nagyon örül annak, hogy a bíróság megbízottat nevezett ki, és magához vette az ügyet.

Alain Delon

Egyre romlik Alain Delon egészségi állapota – Fotó: Laurent Viteur/Getty Images)

A sztár három gyermeke január eleje óta a francia televízióknak és lapoknak adott interjúkon, valamint a bíróságon keresztül testvérháborút vívott egymással, s mindegyikük azt állította, hogy meg akarja védeni Alain Delont, akinek az egészsége egyre romlik a 2019-es agyvérzése óta. A nézeteltérés azonban a színészlegendát sújtó limfóma kezelésének folytatása körül koncentrálódik a gyermekek között. Anouchka szerint a testvérei veszélyeztetik az apjuk életét, aki nem kap kezelést, amióta 2023 nyarán visszaköltözött Svájcból a Párizshoz közeli douchyi birtokára. A sztár lánya azt állítja, hogy vissza akarja vinni az apját Svájcba, hogy ott folytassák a kezelését. A színész idősebb fia viszont azzal vádolja a húgát, hogy azért akarja visszavinni az apjukat Svájcba –, amelynek Alain Delon az állampolgára, és ahol rendszeresen tartózkodik –, hogy ne kelljen túl sok örökösödési adót fizetnie az apjuk halála után.

Kiemelt fotó: Laurent Viteur/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top