nlc.hu
Sztárok
Boris Johnson II. Erzsébet betegségéről

Boris Johnson azt állítja, II. Erzsébetnek csontrákja volt

Kényes információ került napvilágra.

Újabb részletet közölt Boris Johnson a hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből, ami az “Unleashed” („Elszabadult”) címet viseli majd. Mint a Telex írja, a volt brit miniszterelnök azt állítja a memoárjában, hogy II. Erzsébet csontrákban szenvedett a 2022-es halála előtt. „Már legalább egy éve tudtam, hogy a csontrák egy bizonyos formája alakult ki nála. Orvosai aggódtak, hogy bármikor hirtelen romolhat az állapota” – írja.

Könyvében Johnson arra is kitér, hogy amikor a lemondása után a skóciai rezidenciáján találkozott II. Erzsébettel, a királynő személyes titkára arra figyelmeztette őt, hogy II. Erzsébet állapota sokat romlott a nyáron. Az expolitikus leírása szerint a királynő sápadt volt, a kezén pedig sötét foltok voltak.

Johnson az első egykori magas rangú kormánytisztviselő, aki megszólalt II. Erzsébet halálának okával kapcsolatban – jegyzi meg a portál. A hivatalos magyarázat szerint ugyanis az idős kor okozta a 96 éves korában elhunyt brit uralkodó halálát.

Az Inforádió londoni tudósítása szerint Johnson legalább annyira megosztó személyiség a briteknél, mint a szintén memoárt megjelentető Harry herceg. Az ő könyvében is sorjáznak a pikáns részletek és merész állítások, de valószínű, hogy Johnson memoárja nagyobb bestseller lesz, mint a hercegi visszaemlékezés.

Kiemelt fotó: II. Erzsébet és Boris Johnson 2019. július 24-én Londonban, a Buckingham-palotában // Victoria Jones – WPA Pool/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top