Trend

Esküvõi smink a fotózáshoz

Biztos vagy benne, hogy rendelkezel elég szakértelemmel és megfelelõ eszközökkel olyan speciális smink készítéséhez, amely azután egy fotón is jól mutat? Ez ugyanis egyáltalán nem egyszerû, és ha a smink rosszul sikerül, az esküvõi fotók unalmasak, rikítóak lesznek!

Mi okozza a nehézséget?

A legtöbb esküvői sminket olyanok készítik, akiknek nincs elég gyakorlatuk és tapasztalatuk a fotós kikészítések terén. A nehézséget az adja, hogy ami jól mutat a valóságban, az nem biztos, hogy ugyanolyan lesz a fényképen. Ahhoz, hogy megfelelő smink készüljön, tudnunk kell, hogyan örökíthetjük meg a menyasszonyt és kísérőit ugyanolyan bájosnak, mint amilyenek valójában.

A fotózás rejtelmei

Nagyon sok múlik a fényképész által használt film típusán és minőségén. Mennyire szemcsés a film, milyen szűrőt használnak, s az egyéb technikai részletek mind befolyásolják a képet. A fotózás időpontja sem mellékes, mert a nappali fény állandóan változik, s ez befolyásolja a bőr árnyalatát.

Csak a nagy gyakorlattal és szakértelemmel rendelkező sminkesek tudják, hogy minden körülményt figyelembe véve mi és hogyan fog látszani az elkészült fotográfián. Ezért alkalmaznak az óvatos, előrelátó menyasszonyok média-sminkeseket, akiknek komoly gyakorlatuk van a kamerás beállításokban.

Ötletek

A filmektől és a televíziótól eltérően, ahol a smink matt és semleges tónusú, a menyasszonyok általában előnyben részesítik a színeket. A pasztellek finomak és szépek, de kerüljük a ragyogó, csillámló, sziporkázó szemárnyékolást, mert az a fényképen zavaróan fényes lesz!

A szemfesték legalkalmasabb típusa, amit ilyenkor használhatunk, a teljesen matt variáció. Ez a selymes, tiszta szín nem túl csillogó ahhoz, hogy elrontsa a fotót, de nem is túl tompa. A normál matt színek remekül néznek ki semleges árnyalataikban, de a közönséges matt pasztellek túl sápadtnak tűnnek.

Kerüljük a sötét színeket, mint a barna vagy borvörös, mert ezek nem illenek az esküvői alkalomhoz.

Olajmentes alapozót használjunk és sok átlátszó púdert, hogy bőrünk ne tűnjön zsírosnak a képen! A csillogás a fényképezőgép első számú ellensége. Bizonyosodjunk meg, hogy vízálló sminket használtunk, mert a menyasszonyok hajlamosak sírni kicsit a meghatottságtól.

Rúzsok

A rúzs mindig bajforrást jelent a menyasszonyoknak, mert megfakulhat vagy elkenődhet. A család és a barátok ráadásul egyfolytában kattogtatják a fényképezőgépet, “nem-hivatalos” képeket készítve. Az utolsó dolog, amire a menyasszony ügyelni tud, az ajakrúzsa. E téren áttörést jelentett a 2000 őszén megjelent félig-állandó ajakrúzs. Ha egyszer fölvittük, nem kenődik el, míg csak el nem távolítjuk egy oldószeres termékkel. Egész nap megőrzi frissességét, s nem kopik le a csók avagy az étkezés során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top