Trend

Sárkányösvények

Sok õsi kultúrájú nép a kezdetektõl fogva mélységesen tisztában volt a Föld energiavonalainak jelentõségével. Az emberek figyelmét nem kerülte el, hogy vannak helyek, ahol a növények "megbolondulnak", amelyeket az állatok ösztönösen elkerülnek, ahová sohasem fekszenek le, és ha kényszerûen ott kell tartózkodniuk, megbetegednek.




Az egyik leggazdagabb kultúrtörténete az úgynevezett „sárkányösvé-nyeknek” van. Az ősidőkben felfedezték, hogy az ember és a természet elválaszthatatlan egységet alkot. Csak mintegy kétszáz éve próbálja az ember „uralma alá hajtani a természetet”, az eredmény ismert. Korábban az ember megfigyelni igyekezett a természet jelenségeit és alkalmazkodott hozzá. Nem volt kérdéses, hogy bizonyos betegség tüneteit észlelve magán meghatározott gyógynövényekhez nyúljon, illetve felkeressen gyógyító helyeket. Tartósabb letelepedés előtt pedig gondosan megvizsgálták, hogy a hely nem betegítő hatású-e. Attila hun vezér például sámánjaira bízta, hogy jelöljék ki, hol legyen a sátor helye. A sámánok és más, hasonló gyógyítók, akik a természettel közeli kapcsolatban álltak, érzékenyen figyelték a Föld láthatatlan energiavonalait is. Kínában egyenesen császári rendelettel tiltották, hogy az emberek közönséges épületeket emeljenek a „Sárkány ösvényén” (lung mei), vagyis a Föld energiacsatornáján.

Ezt a régi Japánban külön hivatal ellenőrizte. A mesés magyarázat szerint a „Földanya meridiánjain” közlekedik a jóságos, bölcs sárkány, és nem célszerű „elállni az útját”, mert megharagszik. Valójában nem sárkány, hanem energia mozog ezeken az „ösvényeken”. Csak meghatározott épületeket, pagodákat, templomokat volt szabad ide építeni, és azokat is a meghatározott pontokon. A mezopotámiai eredetű energia-térrendezési előírásrendszer és filozófia, amely Indiába Vásztu Purusha, Kínába Feng Shui néven került át, ma ismét reneszánszát éli és egyre népszerűbb Nyugaton is – az elvei sokszor teljesen megegyeznek a magyar néphagyománnyal, nem annyira „kínai” dolog ez… A sárkányösvények neve Európában Szent György- (vagy Ley) vonal. Milyen érdekes: ami Kínában sárkány, az itt sárkányölő.

Kicsi az esélye, hogy otthonunkon éppen ilyen sárkányvonal haladjon át, mert maguk a vonalak vékonyak és nagy térközzel húzódnak a Föld felszínén. Ha mégis éppen egy ilyen vonal haladna át az ágyunkon vagy a munkahelyi íróasztalunkon, azt hamar észrevenni: megmagyarázhatatlan rossz közérzet, karikás szemek, fogyás, idegesség jelzi, ami egy méterrel odébb költözködve egy csapásra elmúlik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top