Trend

Mit mond el az arcod rólad?

Az arc alapján történő személyiségelemzés alapszabályai ismeretében ma már szemöldökünk vagy éppen orrunk alapján is megítélhetik természetünket azok, akik az arcelemzésben jártasok.

Van, aki szerint áltudomány, míg sokan évszázados sztereotípiákra, tapasztalatokra épülő komoly tannak tartják a pszichológiára épülő arcelemzést. Akik hiszik, hogy az arc igenis tükrözi a személyiséget, arc, valamint arcvonások alapján következtetnek az emberi természetre. 

Mit mond el az arcod rólad? A hosszú és vékony arc az állóképességet jelzi, határozott és magabiztos karaktert rejthet, olyan embert, aki arra törekszik, hogy beteljesítse az álmait. A széles arc érzékeny természetre utal, míg a kerek kedélyes belsőt takar, egy olyan személyiségét, aki mosolyt csal mások arcára.

Ha a szemöldök alakja szép ívű, dús, akkor népszerű, társaságkedvelő emberrel van dolgunk, ha az ív szinte túlzó, akkor a kilengés a személyiségben is megfigyelhető. Valószínűleg drámai alkat a szemöldök viselője. Amennyiben az egyik szemöldök magasabb, úgy kíváncsiság, amennyiben mindkettő bozontos, úgy fejlett kézügyesség és komoly műszaki beállítottság párosul hozzá. A szinte össze- vagyis egybenőtt verzió féltékeny természetet takarhat, míg az egyenes a szenzitív, művészetekre fogékony alkatot. Az alacsony és magas szemöldökök egymás ellentétpárjai, előbbi a lendületes, lelkes személyiségek sajátja, utóbbi pedig az elővigyázatosaké.

A sötét szemek nyitott, kedves személyiségre utalnak, ám náluk mégis nyerőbb színnek számítanak a világosak. Ezekkel ugyanis sokkal jobb benyomást lehet kelteni. A mélyen, közel ülő szemek a beszűkült világképet jelzik, valamint azt, hogy az illető az átlagosnál jobban függ közvetlen környezetétől. A távol ülő szemek ezzel szemben a laza, önálló személyiségek jellegzetessége. A középutat, vagyis a kiegyensúlyozott természetet itt az egymástól átlagos távolságra lévő szemek jelentik.

A sasorrok tulajdonosai sokszor erős, karizmatikus egyének, míg a piszéké általában jóval tartózkodóbb típusúak. Az egyenes orrúak sajátja a mértéktartás, a felfelé ívelőké a nyitottság.

A szabályos szájak, vagyis azonos felső és alsó ajkak esetében kommunikatív személyiségről beszélhetünk, míg az érzéki, nagy szájak hangos, szellemes természetre utalnak. Ha a felső ajak vékonyabb, az zárkózottabb karaktert jelez, míg ha az alsó vékonyabb, az éppen hogy nagyfokú odaadást. A szorosan zárt, vékony ajkak erős egóval rendelkező, narcisztikus jellemre utalnak, aki sokat latolgat, elemez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top