Trend

Napi hétszer öltözik át karácsonykor II. Erzsébet

A királynő öltöztetése komoly tervezést igényel az ünnepek alatt is.

II. Ezsébet számára a karácsony nem elsősorban a pihenésről szól. A királynő rendkívül elfoglalt ilyenkor, előfordul, hogy öt, sőt akár hét alkalommal is átöltözik naponta. Mindezt Angela Kelly királyi öltöztető árulta el The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe (Az érme másik oldala: a királynő, az öltöztető és a gardrób) című, új könyvében.

A királyi család az ünnepeket a windsori kastélyban tölti, ahol rengeteg vendéget fogadnak és egymást követik a különféle programok, többek között koktélpartik, ebédek, vacsorák, illetve a karácsonyi istentisztelet.

II. Erzsébet

II. Erzsébet (Fotó: Eddie Mulholland – WPA Pool/Getty Images)

Rengeteg tervezést igényel, hogy II. Erzsébet milyen öltözékekben jelenjen meg ezeken az eseményeken. Kelly vázlatokat tesz az uralkodó elé a lehetséges szettekről, melyekből aztán a királynő kiválasztja, hogy miket szeretne viselni.

Az öltöztető felelőssége az is, hogy az udvarhölgyek és a vendégek megjelenése ne ütközzön az uralkodóéval. Miután a királynő kiválasztotta a ruháját, az erről készült jegyzetet kitűzik az öltözőszobák folyosójának falára, így a palota alkalmazottai ehhez mérten tudnak ruhát választani azoknak a nő meghívottaknak, akiknek segítenek az öltözködésben. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top