nlc.hu
Trend
7 divattrend a Milánói Divathétről, amit ismerned kell

7 divattrend a Milánói Divathétről, amit ismerned kell

Lezajlott a Milánói Divathét, mutatjuk a legvonzóbb trendeket.

Az olasz divattervezők kreativitása igazán egyedi megoldásokat szült, legalábbis, ami a 2021-es tavaszi-nyári kollekciók bemutatását illeti.

Maguknál a szetteknél forradalmi újításokról már nem beszélhetünk, inkább csak hozták a divatházaktól elvárt kötelezőt, azt azonban briliánsan. A Milánói Divathéten nőies, elegáns ruhaköltemények, már ránézésre is kényelmes, hordható szettek, vagy épp szexi részletek egyaránt jellemezték a kollekciókat, attól függően, épp melyik divatházról volt szó.

No, de a bemutatók! A furcsán hibrid előadási módok Milánóból sem hiányoztak: a Tod’s-nál videoklip készült, a Marni vadidegen átlagembereknek küldte szét a világba ruháit, hogy ők mutassák be azokat a barátaik által készített fotók segítségével, a Moschino pedig, ha már a személyes varázs veszélybe került, a szupermodellekről mintázott marionett bábukkal játszotta el a divatshow-t. Giorgio Armani időutazást tett és kollekciójának prezentálásához egy olasz tévécsatorna műsorsávját foglalta be magának. (A videókat itt a cikkben is megtaláljátok.)

Olaszos színkavalkád

Az olaszos életigenlés a kollekciókat is áthatotta, megannyi tervező döntött úgy, hogy élénk színeket, pazar mintákat kínál tavaszra. A maximumot kétséget kizáróan a Dolce & Gabbana hozta ki a trendből, ami a most ősszel is divatban lévő patchwork mintákat keresztezte a rá jellemző vibráló színekkel és virágmintákkal. Tőle épp csak egy centire maradt el a Versace és a Valentino, míg az előbbi már-már macásan kihívó szetteket vadított tovább a színpalettával, addig Pierpaolo Piccioli, a Versace-ház kreatív igazgatója, romantikusan-modern kollekciójához vette kölcsön az érintett árnyalatokat.

Sárga tavaszi ruha Etro

Etro (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/WireImage )

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Marni (@marni) által megosztott bejegyzés,

Melltartónyi felsők

A legbevállalósabb divatajánlást a melltartónyi méretű felsőkkel kombinált szettek jelentették, amik ugyan a gazellatestű modelleken pazarul mutattak, afelől már vannak kétségeink, hogy rajtunk, átlag nőkön miként festenének. Mindenesetre, ha önbizalom terén jól állunk, jó ha tudjuk, a bikinifelsőket meghazudtoló, picinyke topok szuper divatosak lesznek 2021-ben, pláne, ha egy csinos blézerrel kombináljuk őket.

Etro tavaszi szett 2021
Megnézem
Összes kép (4)
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MSGM (@msgm) által megosztott bejegyzés,

Natúr-bézs minden mennyiségben

A színpompás kreációk ellenpontjaként a természetes, natúr árnyalatok New York és London után Milánóban is meghatározóak voltak. Az egészen világos, törtfehér színektől a bézseken, földszíneken át a terrakottáig változatos volt a színpaletta, ha illenek hozzánk ezek az árnyalatok, ne habozzunk viselni őket! A Tod’s divatháznál fülbemászó dalocskát is komponáltak a kollekcióhoz, indítsátok csak el és meglátjátok, a barnákból építkező szettek filmje igazi audiovizuális élményt nyújt.

Barna ruha Fendi
Megnézem
Összes kép (4)
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tod's (@tods) által megosztott bejegyzés,

Felhőkékek és mentazöldek

Meglepően sok volt e két, pasztell árnyalatot feldolgozó divatajánlás, bár meg tudjuk érteni: mégis ki ne burkolózna be szívesen a belőlük áradó légies könnyedségbe, lágyságba és finomságba? Kedvencünk a Hugo Boss nadrágkosztümje – még a crop top ellenére is –, a Max Maránál pedig egy olyan pazar kék kabátot láthatunk, hogy azt is elfelejtjük, csak egy széldzsekiről van szó. A pasztell trend tehát nem csak a lágyan libbenő textilek társa lett, trencskókat, blézereket, kosztümöket is szép számmal láthattunk szereplésükkel. 

Hugo Boss 2021 tavasz

Hugo Boss (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/WireImage )

Fehér, fehér, fehér!

A Londoni Divathét után a milánóiról is megállapíthatjuk, hogy a talpig hófehér szerelések meghatározó elemei voltak a kollekcióknak. Legyen szó romantikus, csipkés verziókról, mint Alberta Ferretti vagy Ermanno Scervino esetén, vagy az ingruhákig letisztított, metropolita szerelésekig, az egyszínű fehér szettek 2021-ben nyerő választásoknak ígérkeznek.

Egy sima, egy fordított

A kötött ruhák őszi divattrendje a tavasszal is velünk marad, épp csak a színek világosodnak valamelyest. Ne szorítkozzunk a kötött pulcsikra, válogassunk a szoknyák, egyrészes ruhák között is, csak arra vigyázzunk, az anyag vastagsága legyen megfelelő, ne látszódjon át a fehérnemű széle. A ruhák díszítéséről alapvetően a kötések mintái gondoskodnak, a legtöbb kollekcióban ilyen megoldásokat láthatunk, ám mindenre van ellenpélda is: az MSGM szuper, csíkos miniruhaként és egy élénk maxiruhaként is továbbgondolta a kötött trendet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BOSS (@boss) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MSGM (@msgm) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MSGM (@msgm) által megosztott bejegyzés,

Ceruzaszoknyák és társaik

Pliszírozott szoknyáknak szinte nyoma sem volt a kifutókon, ha nem libbenő gigaruhákról volt szó, a hétköznapi, elegánsabb szetteket a ceruzaszoknyák, egyenes vonalvezetésű, derékban karcsúsított ruhák jellemezték. Épp csak térd fölé érő vagy midi hosszban gondolkodott a legtöbb tervező, szupernőies szetteket hívva életre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fendi (@fendi) által megosztott bejegyzés,

Végül jöjjön a divathét legkreatívabb divatbemutatója, a bevezetőben már emlegetett Moschino show, melyben Anna Wintour is saját marionettbábut kapott.

Az olaszok nem csak a divattervezéshez értenek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.