nlc.hu
Trend

Kardashian leg-leg-leg ruhái

10 rettenetes trend, amit nem köszönünk meg a Kardashian családnak

Cuppanós ruhák, kacsaszájak, szőrös papucsok és kötelező kontúrozás... Csak néhány a pusztító trendek közül, melyeket a Kardashian-Jenner családnak köszönhetnénk. De egyáltalán nem akarjuk megköszönni.

13 éve már, hogy szexvideója kiszivárogtatásának apropóján Kim Kardashian, majd a pár hónappal később indult Keeping Up with the Kardashians című valóságshow-val népes családja is egyszeriben világsztárrá vált. A Kardashian-Jenner klán egyik főtevékenysége azóta is, hogy folyamatosan újabb és újabb trendeket szabadít ránk, mégpedig nem épp a kifinomultság jegyében. Most összeszedtünk azt a tíz irányzatot, melyekkel szerintünk a legtöbbet ártottak a közízlésnek. 

A fehérnemű, mint felsőruházat

Bár nyilvánvalóan nem ők az elsők a történelemben, akik melltartót, csipkebodyt vagy babydollt húztak felső- vagy akár egészruha helyett, azonban ők nem csupán bizonyos alkalmakra, például bulikra, gálákra, szereplésekre választják rendszeresen ezt a viseletet, de akár egy random hétköznap is kimennek így az utcára. Ezzel pedig az évek folyamán gyakorlatilag normalizálták, hogy a fehérnemű teljes értékkel kiválthatja szinte bármelyik ruhadarabot.

Fehérnemű, mint felsőruházat

Fehérnemű, mint felsőruházat (Fotók: Getty Images/Profimedia)

Csak az áttetsző

Kim Kardashian világra jöttéig még 18 év volt hátra, amikor Marilyn Monroe 1962-ben magára öltötte az első pucérruhát. Ezek az öltözékek azonban évtizedeken át szintén az alkalmi, illetve színpadi kategóriában maradtak, miközben az, ha a bugyid, a melltartód – vagy annak hiánya – kilátszott a ruha alól, minimum kínos divatbakinak számított. Aztán jött a Kardashian-Jenner família, akik mintegy magáról értetődő módon emelték be a pucérruhákat a mindennapok divatjába, mégpedig úgy, hogy azok alatt legfeljebb fehérneműt, de gyakran még azt sem viseltek.

Átlátszó ruhák

Csak az áttetsző ruhák (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Szűk natúr

Ha a Kardashian-Jenner család bármely nőtagja megjelenik a lelki szemeid előtt, akkor minden bizonnyal vagy egy szál semmiben van, vagy valamilyen szűk, natúr színű holmit visel. Gyakorlatilag a védjegyükké vált ez az egyébként szintén a meztelenséget imitáló stílus, melyet egyszersmind a világdivatra is ráerőltettek. 

Natúr színű, szűk holmik

Szűk natúr (Fotók: Profimedia)

Cuppanós latex

A negyedik, szintén megkerülhetetlen egyenöltözék a klán tagjainak körében a cuppanós latexruha. Előszeretettel viselik a már említett natúr árnyalatokban vagy más színekben, évszaktól és alkalomtól szinte teljesen függetlenül, de beleszuszakolják magukat akár még várandósan is. Azt sugallva, hogy nekünk is ezt kellene tennünk. 

Latex ruhák

Cuppanós latex (Fotók: Instagram/Getty Images)

Biciklisnadrágok

A biciklisnadrág a nyolcvanas években vált utcai divattá, majd a kilencvenes évek elejére a trend kifújt és jótékony mellőzöttségben maradt egészen addig, míg Kim és testvérei rá nem kattantak. Persze ezt a holmit is a maguk nem épp szofisztikált stílusára formálták. 

Biciklisnadrág

Biciklisnadrágok (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Kontúrozás

A kontúrozás szintén nem Kim, Khloe, Kourtney, Kendall, Kylie vagy Kris találmánya, hiszen ezt az arcfestési technikát már a 16. században, az I. Erzsébet-korabeli angol színházakban is alkalmazták. Néhány évvel ezelőttig azonban még egy alapos, profi smink is simán elképzelhető volt kontúrozás nélkül, a hétköznapokban pedig aztán végképp fel sem merült bennünk, hogy mérnöki pontosságú árnyékokat és fényeket kellene pingálnunk az arcunkra. A Kardashian-Jenner család jóvoltából azonban ez is megváltozott. Ma már nem létezik komplett smink kontúrozás nélkül. Pont.

Kontúrozás

Kontúrozás (Fotók: Profimedia)

Ajakfeltöltések

2014 derekán az akkor mindössze 17 éves Kylie Jenner a tőle korábban megszokottnál látványosan teltebb ajkakkal jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkoriban még tagadta – később elismerte -, hogy ajakfelöltést csináltatott, a változás azonban igen egyértelmű volt. Ennek hatására hamarosan kitört a Kylie Jenner-kihívás, melynek lényege az volt, hogy a fiatalok egy keskeny  pohárba szívták be az ajkaikat, hogy az így keletkezett vákuum hatására azok úgy feldagadjanak, mint a celebé, majd az erről készült fotókat töltötték fel a közösségi oldalakra. Az idióta kihívás ugyan ahogy jött, úgy le is csengett, ám a telt ajkak fetisizálása azóta is velünk maradt. Bár a família tagjai külön-külön is tucatnyi egyéb plasztikai beavatkozást is végeztettek az évek folyamán, ám ezek közül semmivel sem teremtettek akkora divatot, mint felpumpált ajkaikkal. Az ajakfeltöltésekre meredeken megnőtt a kereslet, egyre több a határozottan kacsaszájú nő, és nem úgy tűnik, mintha csillapodni akarna a trend.

Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Drasztikus frizuraváltások

Kris Jenneren kívül, aki következetesen ragaszkodik rövid frizurájához, a klán semelyik másik nőtagjáról nem lehet tudni, hogy valójában milyen hosszú lehet a saját, természetes haja. Kim és testvérei ugyanis a hajszínüket és hajhosszukat is szinte hétről hétre váltogatják, például sötétbarnából platinára, bobból csípőig érő hosszra, majd vissza… Korlátlan anyagi lehetőségek és a legjobb szakemberek jelenléte mellett ez persze könnyen kivitelezhető, viszont hétköznapi nőktől elvárni, hogy ezt a trendet is kövessék, már egyáltalán nem az.

Drasztikus frizuraváltások

Drasztikus frizuraváltások (Fotó: Instagram/Profimedia)

Átlátszó lábbelik

A klán tagjai a lábbelidivatot sem kímélték, ezen belül két igazán pusztító irányzatot sikerült felkarolniuk. Az egyik az átlátszó lábbelik trendje volt, mely azonban az utcai divatban mégsem terjedt el számottevő mértékben, megmaradt a fashionisták hóbortjának. 

Átlátszó lábbelik

Átlátszó lábbelik (Fotók: Getty Images)

Szőrös papucsok

A szőrös papucsok viszont annál inkább taroltak. 2016-2017 környékén tömegek trappoltak az utca porában loncsos, bozontos kis papucsaikban, talán nem is sejtve, hogy a lábfejükön virító, testet öltött ízlésbűnért is nagyban felelős a Kardashian-Jenner család. 

Szőrös papucsok

Szőrös papucsok (Fotók: Profimedia)

Még több kínos trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top