nlc.hu
Trend

Nem értik a rokonok, miért nem tesztelték a krónikus beteget, amikor belázasodott

Hiába volt láza a krónikus betegnek, nem tesztelték koronavírusra

A rokonok nem értik, miért kellett addig várni, hogy a beteg eszméletét veszítse.

Még múlt hét csütörtökön jelezte a háziorvosának egy 45 éves, krónikus beteg – diabétesszel és magas vérnyomással küzdő – férfi, hogy nem érzi jól magát – értesült az RTL Klub híradója. Ennek ellenére a háziorvos nem rendelt el koronavírus-tesztet. Az illető végül belázasodott, ám csak azután kerülhetett be a hatvani kórházba, hogy ezen a héten kedden elájult. 

A férfi sógora, Hegedűs László a tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a rokonáról pontosan tudta a háziorvos, hogy krónikus beteg, ennek ellenére nem tartotta szükségesnek a tesztet. A Szabolcs nevű férfi ezután lázasodott be, 39-40 fokos láza volt, amit hiába próbáltak borogatással csillapítani, nem enyhült. Hétfőn a család ki is hívta a mentőket, ám végül nem érkezett hozzájuk mentőautó, azt a mai napig nem tudják, hogy miért. Közben továbbra is próbálták elérni a háziorvost, de ez nem sikerült. 

Nem tesztelték a krónikus beteget, lélegeztetőre került

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

A krónikus beteg végül kedden délelőtt elvesztette az eszméletét, idős édesanyja a padlón fekve talált rá. Ekkor újra felhívták a háziorvost, végül ő értesítette a mentőket. Szabolcs jelenleg a hatvani kórházban fekszik, lélegztetőgépen van

Hegedűs László azt mondta, nem akarja elítélni az orvost, de nem érti, hogy miért nem rendelt el tesztet, különösen, hogy egy krónikus betegről van szó. 

A család egyébként két napja hiába próbál információt kérni a kórháztól a rokonuk állapotáról, mindig azt a tájékoztatást kapják, hogy próbáljanak később érdeklődni. 

További híreink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top