nlc.hu
Trend

A Normafát a járvány ideje alatt érdemes elkerülni

Ha tele a parkoló, nem mehetsz a Normafára!

Érdemes a budai hegyek kevésbé frekventált részeit választani inkább.

A koronavírus-járvány során nem egyszer fordult elő, hogy hétvégenként szabályos tömegjelenetek játszódtak le a Normafánál, mivel annyian vették célba a népszerű pihenő és kirándulóhelyet. 

Most a hegyvidek.hu hívta fel a budapestiek és a kirándulni vágyók figyelmét, hogy a kerület önkormányzata mindenkit arra kér, hogy lehetőleg a kevésbé látogatott területeket válasszák a budai hegyekben. 

Mint írják, múlt hétvégén is rengetegen voltak a Normafán, a biztonságos távolságtartást előíró figyelmeztetés ellenére. Ez, a nyilvánvaló fertőzésveszély mellett közlekedési és parkolási gondokat is okozott. 

A korlátozások ellenére még mindig tömegek nyomulnak a Normafán

Ehhez hasonló jelenetek gyakran játszódnak le a Normafán (Fotó: Hegyvidek.hu)

A területen korlátozott számú parkolóhely található, ezért a hétvégenként a Normafán járőröző rendészek visszafordítják az autókat, ha már megtelt a parkoló. A szabálytalanul vagy környezetkárosító módon parkoló autósok büntetésre is számíthatnak. A rendészek mellett a Normafán a rendőrök is ott vannak minden hétvégén. 

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top