nlc.hu
Trend

La Toya Jackson akkor és most

A 64 éves La Toya Jackson alig tudott megszabadulni zsarnok férjétől

La Toya Jackson külsőleg a mai napig is nagyon hasonlít néhai öccsére, de az árnyékából soha nem tudott kilépni.

La Toya Jacksonról a nyolcvanas-kilencvenes években az a pletyka járta, hogy nem is létező személy, csupán Michael Jackson női alteregója. Ez persze nem volt igaz, már csak azért sem, mivel a popkirály pályafutása során többször is együtt mutatkozott két évvel idősebb nővérével, aki Jacko és Janet után a harmadik leghíresebb Jackson-testvér.

La Toya a Jackson család ötödik gyermekeként született, 1956-ban. A hetvenes évektől ő is fellépett, sőt két lánytestvérével együttest is alapítottak, ám ebben a formációban sosem álltak színpadra. A Jackson-lányok közül La Toya jelentetett meg először lemezt, még 1980-ban, majd a nyolcvanas évek folyamán több újabb lemezt kiadott, ám nem ért el igazán átütő sikereket, inkább csak Michael Jackson nővéreként figyeltek rá. Öccséhez hasonlóan már akkoriban rákattant a plasztikai beavatkozásokra, emiatt pedig egyre inkább hasonlítani is kezdtek egymásra, ez adta az alapját a fentebb már említett szóbeszédnek.

La Toya Jackson 1978-ban és napjainkban

La Toya Jackson 1978-ban és napjainkban (Fotók: Getty Images)

1987-ig az apja volt a menedzsere, majd hozzá csatlakozott Jack Gordon, aki két évvel később teljesen átvette az énekesnő karrierjének egyengetését. Jackson 1989-ben férjhez is ment Gordonhoz és még abban az évben levetkőzött a Playboynak, ezzel is kifejezve, hogy függetlenedett konzervatív családjától.  Férje azonban rendszeresen bántalmazta, kizsákmányolta és olyan dolgokra is rákényszerítette, melyeket magától nem tett volna meg, így például egy második Playboy-szereplésre 1991-ben. 1993-ban egy sajtónyilatkozatában arra utalt, hogy szerinte az öccse valóban gyerekeket molesztált, később azonban azt állította, hogy ez a nyilatkozatát is a férje kényszerítette ki. Gordontól 1996-ban vált el. Bár az évek folyamán újabb és újabb lemezeket adott ki, ezek sem lettek sikeresek. Utolsó stúdióalbuma 1995-ben jelent meg. Később többször is megpróbált visszatérni a zenei életbe, ám ez végül nem jött össze. 

La Toya Jackson
Megnézem
Összes kép (8)

A kétezres évek elejétől viszont ő is belevágott a realitytévézésbe, több celebvalóságshowban is feltűnt, 2013-ban pedig saját műsort is forgattak vele. Tavaly az Álarcos énekes amerikai verziójában szerepelt.

A 64 éves énekesnőnek idén meglehetősen csendes éve volt, néhány lesifotótól eltekintve nem túl gyakran került be a lapokba. Utoljára augusztusban cikkeztek róla, amikor Twitter-oldalán a születésnapja alkalmából megemlékezett néhai öccséről, akiről úgy tartja, minden idők legnagyobb előadóművésze volt.

„Szerény véleményem szerint, és ez talán kissé egocentrikusan hangzik, de nem hiszem, hogy lenne valaki, aki megközelíthetné Michaelt, annyira hihetetlen dolgokat tett. Én többet tudtam arról, miket csinált és mondogattam is neki, hogy mutassa meg a nyilvánosságnak, de mindig nemmel válaszolt” – méltatta testvérét néhány hónapja egy interjújában is La Toya.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top