nlc.hu
Trend

Diana hercegnő nyári ruhái

Diana hercegnő mesés nyári ruhái, amik ma is divatosak lennének

Lady Diana most következő nyári ruhái közül több is múzeumba került, ám stílusukat tekintve napjainkban sem tűnnek múzeumi daraboknak.

Diana hercegnő időtlen stílusikon volt, számos trend, melyet ő indított el, vagy tett minden korábbinál népszerűbbé, ma is felkapottnak számít. Most öt olyan nyári öltözékét idézzük fel, melyek napjainkban is simán megállnák a helyüket.

Diana hercegnő Ausztráliában

Ausztrália, 1983 (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Ezt a napsárga, absztrakt virágmintás midiruhát Diana a hercegi család 1983-as ausztráliai körutazásának több állomásán is viselte. A holmit Jan van Velden holland divattervező akkori kollekciójából választotta. A hercegnőnek a nyolcvanas évek elején ő volt az egyik kedvenc kreátora, első várandóssága idején különösen nagy előszeretettel viselte a ruháit, de azt azt követő években is hűséges maradt hozzá. Az ausztrál turnéra több kreációját is magával vitte.

Diana hercegnő Windsorban

A windsori Guards lovaspóló klubban (Fotó: David Levenson/Getty Images)

Diana kedvenc mintája a pöttyös volt, az ilyen mintázatú darabok pályafutása alatt mindvégig állandó elemei voltak a ruhatárának. Ezt a puffos ujjú, deréköves, pöttyös ingruhát 1983-ban, egy lovaspóló meccsen viselte. Az öltözék ma sem tűnne divatjamúltnak, sőt. 

Diana hercegnő Bangkokban

(Fotó:  Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

1988 februárjában ebben a sötét alapon fehér virágmintás ruhában érkezett meg Diana Bangkok repterére. A ruhát egy fiatal londoni dizájner, Alistair Blair tervezte, a tökéletesen hozzá illő kalapot pedig Philip Somerville készítette el Lady Di számára. Igazi, klasszikus nyári szett, amivel ma sem lehetne mellélőni.

Diana hercegnő egy jótékonysági pólómeccsen 1988-ban

Egy jótékonysági pólómeccsen 1988-ban (Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

1988 nyarán Diana egy jótékonysági lovaspóló-mérkőzésen jelent meg ebben az elképesztő színvilágú, virágmintás nyári ruhában, melyet a patinás Bellville Sassoon divatszalonban vásárolt. A márka akkori vezetőjével, David Sassoonnal már a nyolcvanas évek eleje óta barátságban volt, a tervező számos, azóta ikonikussá vált estélyi ruhát és nappali öltözéket is készített a számára. A hercegnő ezt a ruhát különösen szerette, több nyilvános eseményen viselte, és magával vitte 1991-es brazíliai látogatására is.

Diana hercegnő a Vanity Fair díszvacsoráján

A Vanity Fair díszvacsoráján (Fotó: Princess Diana Archive/Hulton Archive/Getty Images)

1995 júniusában Lady Di a Vanity Fair díszvacsoráján ebben a mélyen dekoltált, jégkék miniruhában jelent meg. A ruhát Catherine Walker tervezte, akivel szintén évtizedes barátságot ápolt. A divattervező kulcsszerepet játszott annak az elegáns, ugyanakkor dacos és merész stílusnak a kialakításában, melyet a Károly hercegtől való különválását követő években Diana képviselt, kifejezve, hogy felszabadult a királyi protokoll előírásai alól. 

Diana hercegnő stílusa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top