nlc.hu
Trend

Fodrász ápolónő

Megható: szabadidejében betegek haját fonja egy amerikai ápolónő

Nagyon jót tesz a betegek lelkének az érintés.

Egy Las Vegasban dolgozó ápolónő nemcsak a kórházban fekvő betegek ellátásában segít. Brooke Johns két és fél éve szabadnapjait a Southern Hills Kórházban tölti, ahol önkéntesként kényezteti a betegeket.

Erre is jut ideje egy Las Vegasi ápolónak

Ápolónő. Fotó: Youtube

„Van valami terápiás az emberi érintésben” – mondja Johns, aki látogatásai során megmossa vagy befonja a szolgáltatást kérő betegek haját, és reméli, kedvessége gyógyírt jelent azok számára, akik már hosszú ideje, emberi kapcsolatok nélkül fekszenek a kórházban.

A nő 5 hónappal ezelőtt kezdett el a kórházba járni, miután egy barátjának gondja akadt a hajápolással az ellátás során, és túl gyenge volt ahhoz, hogy maga fésülködjön, mosson hajat. Johns rájött, hogy egy kis hajmosás, fésülés nemcsak a kezeletlen hajak megszelídítésében segítség, de az érintés, a beszélgetés nagyon jót tesz a betegek lelkének, különösen a Covid idején, amikor a hozzátartozók nem látogathatják a rokonaikat.

Az ápolónő azt tervezi, hogy Elzának öltözik be a Jégvarázsból, és így látogatja meg majd a kisebb betegeket a Sunrise Gyermekkórházban.

(via)

Gyógyító érintés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top