nlc.hu
Trend

A tavaszi sminkek 5 alapdarabja

A tavaszi sminkek 5 alapdarabja

Sminkes alapdarabok gyorsan elkészíthető, mégis mutatós sminkekhez.

Rohanós hétköznapokon vészesen kevés időnk van sminkelni, mégis, egy kis alapozó, egy kis szín minden arcot üdébbé tehet. Hogy miből álljon tavasszal az alap sminkszettünk, arról Páll Adrienn sminkmestert, a NewSchool of Makeup alapítóját és vezető oktatóját kérdeztük.   

„Ez a néhány alapdarab már önmagában elegendő lehet a hétköznapokra, ízléses és igazán nőies sminkek készíthetők segítségükkel. Ha pedig látványosabban szeretnénk beemelni a tavaszi sminktrendeket, megfelelő bázist jelentenek, melyhez elegendő lehet egy-egy plusz színt, sminkterméket beszerezni” – mondja Páll Adrienn az alábbi öt kozmetikumhoz kapcsolódóan:

1. Fényvédő

barna hajú nő

Fotó: Farkas Vivien – VivienNaomi Photography – modell: Fanni – Icon Model Management Hungary – ruha: KE – Kovács Erika Fashion Designer – smink: Stefán Ági – NSM Senior Team – haj: Lencsés Dóra

A szép smink a szép bőrnél kezdődik, a megfelelő bőrápolásnak pedig elengedhetetlen része a fényvédelem. „Szerencsére ma már nagyon jó termékek kaphatók, gondolok itt a többfunkciós hidratáló alapozókra, melyek fényvédelmet is tartalmaznak, vagy a színezett fényvédőkre, amik egy alap bőrkiegyenlítő funkciót is el tudnak látni. – mondja Adrienn.

2. Korrektorpaletta

fiatal lány arcképe

Fotó: Robin Czunderlik – modell: Barbara– Face Model Management – smink: Krutek Jázmin– NSM Senior Team – haj: Lencsés Dóra

A sminkmester alapvetésnek tartja a jól megválasztott korrektort a bőrhibák eltüntetésére. Sokkal jobb választás szerinte, ha egy könnyed, jó összetételű alapozót teszünk az arcra, és ha bármi hiba lenne, amit el akarnánk takarni, arra korrektort használunk. Javaslata szerint érdemes palettában gondolkodni, ugyanis eltérő pigmentációs összetevőket kívánnak például a szemkörnyék elszíneződései, a karikák, mint az arc más területeinek bőrhibái. Sőt, év közben is változik bőrünk színe, ezért nagyon hasznos egy minipaletta, amiben megtalálunk minden tónust, árnyalatot, amire szükségünk lehet.

3. Szempillaspirál

fiatal modell lány

Fotó: Farkas Vivien – VivienNaomi Photography – modell: Lili – Sparkling Models – smink: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team – haj: Lencsés Dóra

A szempillaspirál Adrienn szerint is kihagyhatatlan. Kortól függetlenül mindenkinek javasolt, és nagyon hasznos eszköz, amiből nyáron majd érdemes tartósat választani, ami biztosan nem kenődik el. Olyat használjunk, ami erősen pigmentált, főként, ha csak spirált viszünk fel szemeinkre. A fekete mellett nagyon divatosak a színes változatok is, amik nagyon jó eszközök rá, hogy kísérletezgessünk a sminkekkel.

4. Pirosító

fotó: Jámbor Zsófia - modell: Barbara – Face Model Management - ruha: HRVT – Home of Fashion - smink: Páll Adrienn - haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia – modell: Barbara – Face Model Management – ruha: HRVT – Home of Fashion – smink: Páll Adrienn – haj: Lencsés Dóra

Egy finom pirosító vagy bronzosító szintén fontos, hogy legyen a neszesszerünkben, ráadásul pirosítót használni most hatalmas trend, kár lenne megfosztani magunkat attól az üdeségtől, amit nyújthat. Válasszunk intenzívebb korall, pink vagy rózsás árnyalatot, kifejezetten népszerűek az intenzív arcsminkek. Ne feledjük, egy jó minőségű, jól pigmentált pirosítóval nem csak erős sminkek készíthetők; színeik szépen építhetők, így az alkalomnak, hangulatunknak megfelelően tudjuk árnyalni orcáinkat. 

5. Hússzínű rúzs

fotó: Jámbor Zsófia - modell: Varga Vivien - smink: Hatos Bettina - haj: Hairbert Kornél

Fotó: Jámbor Zsófia – modell: Varga Vivien – smink: Hatos Bettina – haj: Hairbert Kornél

Az alapszettbe a sminkmester javaslata szerint érdemes beletenni egy szájszínnél élénkebb, kellemes, jolly joker árnyalatú rúzst is. Hússzínnek szokás titulálni őket, óriási előnyük, hogy mindenhez mennek, amit csak felvennénk. Anélkül emelik ki ajkaink formáját, hogy az hivalkodó lenne, ezért például irodai környezetbe is megfelelő választást jelentenek ezek az ajaksminkek.  

Szép sminkhez…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top