nlc.hu
Trend

Fesztiváldivat 2022, ahogy a Coachellán láttuk

7 divattrend, ami a 2022-es fesztiválszezont meghatározza

Hurrá, két év kihagyás után ismét van fesztiváldivat! A Coachellán már bemutatták, mire számíthatunk.

Bár voltak próbálkozások, azért belátható, az elmúlt két év nem a több tízezres koncertektől zsúfolt fesztiválokról szólt. Hogy anyagi helyzetünk mekkora partizást enged majd idén, az még vet fel ugyan kérdéseket, ám nem tekinthetünk el a ténytől, hogy a Coachella berúgta az idei fesztiválszezon motorját, és hangos dübörgéssel tolta az elénk a nyári buliszerkók vezéregyéniségeit. Mutatjuk 2022 fesztiváltrendjeit a Coachella Valley Fesztivál kemény magjának ajánlásával. 

Y2K divat

Coachella fesztivál látogató

Jöhet minden, ami az Y2K stílusba belefér (Fotó: Jerod Harris/Getty Images for Interscope Records)

Azt már biztosan észrevetted, az idei tavaszi-nyári ruhafelhozatal jóval színesebb, változatosabb mint az egy évvel korábbi, nem véletlenül. A mackónadrágban töltött pandémia után igencsak nagy lett rá az igény, hogy kiöltözzünk, szépen felöltözzünk, ami a legdivatérzékenyebb Z-generációsok körében egyet jelent a miniruhák- és szoknyák, crop topok és fűzők népszerűségugrásával, az élénk színek, flitterek, cut out és aszimmetrikus fazonok, a pici felsők és széles szárú nadrágok keresettségével. Mindezek megjelenését leginkább az Y2K trend határozza meg, vagyis az ezredforduló újrafelfedezett divatja, és igen, benne van a pakliban a csípőnadrág is.

Horgolt ruhák

fesztiválozók

Ludi Delfino, Matheus Mazzafera és Alessandra Ambrosio a 2022-es Coachella Fesztiválon (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for Coachella)

A horgolt ruhák és kiegészítők fénykorukat élik idén, falatnyi topoktól a maxiruhákig, vödörkalapoktól a táskákig mindent beborít a horgolás. Jól passzol hozzájuk a pszichedelikus minták divatja, valamint a batikolt cuccok is, és ha úgy érzed, ilyet már láttál, nem véletlen. A trend erősen hetvenes évek ihletésű, bohó sokszínűség és laza természetközeli vibe hatja át.  

Áttetsző ruhák

fesztiválozó a Coachellán

Vedd fel, amit sosem mertél! Ez is lehetne az áttetsző fesztiválruhák jelszava (Fotó: Amy Sussman/Getty Images for Coachella)

A nyári fesztiválok jó alkalmat kínálnak rá, hogy pár napra előcsalogassuk vadabb énünket, és kilépve a mókuskerékből lelazuljunk egy kicsit. Az áttetsző ruhák pedig csak erre várnak, hisz amennyire a hétköznapi ruhatárba nehezen illeszthetők bele, annyira van helyük a fesztiválszerelések között. Jöhetnek a necc és lyukacsos kötésű ruhák, a mindent látni engedő felsők.

Fénylő necchálós top
Megnézem
Összes kép (3)

Csillogás

fesztiválozó

Csillogás nélkül fesztivál úgy tűnik, nincs (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for Coachella)

Strasszkövek, flitterek, gyöngyök, metálos felületek kavarogtak porban, és nekünk is érdemes lesz majd párat a hátizsákba dobni, ha fesztiválozni megyünk a nyáron. Elég lehet egy szexi top a farmer mellé, tündökölhetünk tetőtől talpig flitterben, és szupermenő az is, ha eská telerakjuk oldaltáskánkat strasszkövekkel, a Coachella törzsközönsége nagyon odavolt ezért az opcióért. A hajadra azonban ne szórj csillámot, idén az már nem divat.

fémszövet top
Megnézem
Összes kép (3)

A must have kiegészítő: vödörkalap

fesztiváldivat

A vödörkalap lesz a nyár kedvence (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for Coachella)

Egy jó napellenző nem árt, ha tűző napon vagyunk, amire 2022 válasza a vödör kalap. Kisebb, mint a szalma, és a táskába is könnyebben belegyűrni, ráadásul ezer és egy színben és mintában kapható – ha még nincs otthon belőle. Velünk vannak már egy pár szezon óta, a fesztiváltrendek pedig most lelkesen beemelték maguk közé, tovább erősítve népszerűségüket.

Bakancs helyett csizma?

fesztiválozó cowboy csizmában

Akár pinkben is (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Coachella)

Hiába van nyáron a fesztiválok zöme, mivel a cuppogó sár nem kizárható élményfaktor, a papucs mellé jól jöhet egy zárt, legalább nagyjából vízhatlan lábbeli is. Lehet az gumicsizma (bár könnyen szétdörzsölheti a lábad), chelsea csizma vagy fűzős bakancs télről, de jobb ha tudod, a Coachellán egy másik régi kedvencet kaptak fel a fesztiválozók: a cowboy csizmát, ami egyébként a következő őszi-téli szezonban is meghatározó lesz. 

Mintás cowboy csizma - Zara
Megnézem
Összes kép (3)

Vintage cuccok

Fesztiválszett a Coachelláról.

Fesztiválszett a Coachelláról (Fotó: Amy Sussman/Getty Images for Coachella)

Egy zenei fesztivál könnyen csábítja az embert, hogy olyan extrább, extrémebb ruhákat viseljen, amik máshol nem állnák meg a helyüket. Ráadásul a kempingezős, potenciálisan esőáztatta bulifutam végére simán vállalhatatlanná válhat az alapból sem túl jó kilátásokkal bíró fast fashion ruhánk, így nem lesz mit tenni, megy a szemétbe. Ez a nettó szemétgyártás azonban minden, csak nem fenntartható, amire 2022-ben már éppen ideje lenne figyelni. Erre lehet kiváló megoldás, ha a pláza helyett a second hand boltokba szervezzük shopping körutunkat, ahol jóval egyedibb cuccokat találhatunk, ráadásul sok esetben még olcsóbban is.

Vintage bralette felső - Sputnyik Shop
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top