nlc.hu
Trend

Coachella fesztiváldivat 2023

Egy szál semmi, veszkócsizmával – Coachella fesztiváldivat 2023

A csillámos neccháló, a kilógó spárgatanga és az ázsiai napernyő is ott van a 2023-as fesztiváldivat kulcsdarabjai között.
Coachella 2023

Az elmúlt két hétvégén a kaliforniai Indióban lezajlott a Coachella zenei és művészeti fesztivál, ezzel pedig hivatalosan is megkezdődött a 2023-as nyári fesztiválszezon az északi féltekén. A rendezvény rendszerint az év fesztiváldivatjának is határozottan megadja az alaphangot: mindez, ami itt felkapottá válik, az jó eséllyel a többi, hasonló jellegű fesztiválon is trendi lesz az elkövetkezendő hónapokban. Lássuk, idén mik voltak, illetve lesznek a meghatározó irányzatok!

Veszkócsizma 

A fesztivál egyik legnagyobb favoritja volt ebben az évben – is – a veszkócsizma, melyet egyrészt teljes egészében western ihletésű outfitekkel, de mintegy Jolly Joker jelleggel egészen más stílusú öltözékekkel is nagy előszeretettel kombináltak a fesztiválozók. Bár a 30 fokokban nem ez a lábbeli tűnik a legpraktikusabb választásnak, az tény, hogy a portól és a sártól kiválóan véd, egy-egy bejáratott pár pedig igazán kényelmes viselet lehet és sajátos esztétikájával kétségkívül karaktert ad az öltözéknek. 

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (7)

Áttetsző

Az áttetsző holmik már eleve ott vannak az év vezető trendjei között, az irányzat pedig jellegéből adódóan a fesztiváldivatban jelentős hangsúlyt kap. Az idei Coachellán a hálós anyagú – esetleg csillámokkal is megküldött – darabok mentek leginkább, melyek alatt jellemzően csupán bikinit vagy fehérneműt viseltek a fesztiválozók, egyszersmind a no pants trendet is követve. Ugyanakkor persze a stíluson belül némileg szofisztikáltabb vonalat képviselő csipkék és tüllök is fel-felbukkantak.

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (7)

Y2K

Az Y2K, vagyis az ezredforduló környékének trendjeit idéző öltözködés már tavaly érzékelhetően visszatért a fesztiváldivat legmarkánsabb irányzatai közé, ebben az évben pedig csak tovább erősödött ez a vonal. A melltartó vagy crop top és a cargo vagy ejtőernyős nadrág kombinációt a bevállalósabbak spárgatanga kilógatásával tették maradéktalanul autentikussá. 

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (7)

Diszkó

Rengeteg fesztiválozó öltött magára diszkó stílusú outfitet. A legfelkapottabb kombináció e kategóriában egyértelműen a fehér aligruha és a kényelmesnek legkevésbé sem tűnő platformcipő párosítás volt, de akadt, aki a Barbicore jegyében inkább a rózsaszín mellett tette le a voksát, sőt, olyan is, aki biztos, ami tuti alapon, két lábon járó diszkógömbnek öltözve ragyogott ki a tömegből.

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (6)

Farmer farmerral

Kevésbé a „mezei” fesztiválozók körében, inkább a rendezvényhez kapcsolódó, főképp celebek és influencerek által látogatott zártkörű partikon ment különösen nagyot a denim-on-denim, vagyis a farmer farmerral irányzat. A trend ugyan már évek óta reneszánszát éli, azonban ebben az évben annyiban „szigorodott”, hogy jelenleg az azonos anyagú, színű és díszítésű farmer ruhadarabokból álló öltözékek számítanak igazán aktuálisnak. Ennek megfelelően viselték a fesztivál trendszetterei is.

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (6)

+1 Ázsiai napernyő

Minden fesztiválnak megvan a maga must have kiegészítője is, melyet – jellemzően annak köszönhetően, hogy a helyszínen az adott holmit épp tömegével árusítják – a legkülönfélébb stílusban öltözött fesztiválozók tesznek magukévá, akár egészen eklektikus hatásúvá téve így az outfitjeiket. Az idei Coachellán ez a kiegészítő az ázsiai napernyő volt. A tradicionális bambuszvázas, papír napernyők Ázsia számos országában elterjedtek és gazdag szimbólumrendszer kapcsolódik hozzájuk. A Coachellán azonban – a tűző napon egyébként kifejezetten praktikus –  divatkiegészítőként voltak jelen, túllicitálva a helyszínen kimondottan népszerűnek számító cowboykalapokat is.

Coachella fesztiváldivat
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top