nlc.hu
Trend

Szájdúsítás otthon

5 természetes otthoni módszer, amitől dúsabbnak tűnhet a szád – feltöltés nélkül

Ha dúsabb ajkakat szeretnél, de a tűt, meg a hialuronsavat inkább kihagynád, akkor mutatunk néhány trükköt, amiktől teltebbnek fog hatni az ajkad!
piros női száj

A hialuronsavas szájfeltöltés mostanra már legalább olyan népszerű lett, mint anno a botox. Tény, hogy vannak esztétikus töltések, de sok olyan végeredményt is látni, amikre a paplanszáj effektus a jellemző. Ha a természetes megoldások híve vagy, akkor mutatunk néhány otthoni trükköt, amiket mindenféle kockázat nélkül te is kipróbálhatsz otthon.

Kontúrozz!

Ha telt ajkakat szeretnél, akkor a kontúrozáson rengeteg múlik! Ha az alig észrevehető smink áll hozzád közel, akkor válassz nude árnyalatot, olyat, ami megegyezik a szád színével, és kezdd a kontúrozást a felső ajkad felétől befelé haladva. Arra figyelj, hogy a kontúrt az ajkaid fölé húzd, de csak egy kicsivel, máskülönben természetellenes lesz a hatás. Ha megvagy a kontúrral, akkor kívülről befelé haladva színezd, satírozd át az egész szádat. Ezt követően tehetsz rá rúzst is, ha pedig maradnál a természetességnél, akkor színtelen szájfényt használj!

Használj szájfényt!

A szájfények a 2000-es években élték fénykorukat, és most újra visszatérnek. Habár, a matt rúzsok is hódítanak, de ha teltebb ajkakat szeretnél, akkor a fénylő, csillogó szájfény a jó barátod. Az ajkad teljes felületére is kenheted, de ha nem szeretnél szájfényben úszni, akkor csak az alsó ajkad közepére kenj belőle, majd onnan dolgozd el egy kicsit kifelé haladva. Így az összhatás nagyon szolid és természetes lesz. Még tovább fokozhatod a hatást, ha volumizing hatású szájfényt használsz, ami egy pici vérbőséget okoz az ajkadban, átmenetileg dúsítva ezzel a szádat.

Árnyékolj!

Az árnyékolás egy egészen apró smink trükk, de nagyon hatásos. Ha kifestetted az ajkaidat, akkor a sötétebb színű highlighterből – vagy egy barnás szemhéjpúderből – kenj egy picit az alsó ajkad és az állad közötti mélyedésbe, és dolgozd el. Nem kell nagy mennyiség, mert nem az a cél, hogy egy sötét folt éktelenkedjen a szád alatt. A sötét színtől az ajkad optikailag jobban ki fog emelkedni, jobban fogja vonzani a tekintetetek.

Amit még véletlenül se tegyél

Az utóbbi években elterjedt egy szájpumpa nevű szerkezet, ami elvileg azt a célt szolgálja, hogy dúsabb ajkakat varázsoljon, de a gyakorlat egészen mást mutat. Ha utánanézel, nem egy beszámolót találhatsz a neten, ami arról szól, hogy a használójuk sérüléseket szerzett. Vagyis, ha jót akarsz, hagyd a pumpát, és inkább sminkkel csalj egy kicsit, attól egészen biztosan nem lesz semmi bajod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top