nlc.hu
Trend
Adventi szépségnaptárak 2022

„Minden egyes napra tartogat egy kis énidőt” – Megnéztük, mit rejtenek az adventi szépségnaptárak

Mutatjuk a képeket, elmondjuk a véleményünket, és olvashatod az árakat is.

Adventi naptárakat minden témában találni már, felnőttnek és gyereknek egyaránt. Mi most az adventi szépségnaptárakat vettük górcső alá: nemcsak kibontottuk, de kipróbáltuk hét népszerű naptár teljes tartalmát, minden kis tégelyről és flakonról lerántottuk a leplet, hogy elmondjuk nektek, melyiktől mit várhattok. Elöljáróban annyit: mázlista, aki bármelyiket ajándékba kapja, pláne, hogy a bennük rejlő kozmetikumok összértéke általában jóval magasabb a dobozok áránál.

The Body Shop Kívánságok & Csodák Doboza

Első benyomás
Gyönyörű és hatalmas, olyan mint egy fiókos szekrény, aminek a tetejét még egy felnyíló, téli életkép is díszít. Nem kérdés, hogy a dobozkák, amikben az ajándékok vannak, és maga a fiókos doboz is felhasználható később. Nagyon szép és minőségi minden részletében.

Mit rejt a naptár?
Úgy láttam, a márka teljes kínálatából találhatók benne termékek, bőrápolók, testápolók, fürdőtermékek, kézkrémek, kisebb kiegészítők, szappanok, csodás illatokkal. Tetszett, hogy nagyon sok teljes méretben került a dobozba, de még az utazó kiszerelésűek sem kicsik, egy évre is kitart ennyi szépségápoló, amik minden napba becsempészhetnek egy kis kényeztetést.

Ami a legjobban tetszett
Nehéz ügy egyetlen dolgot kiemelni, a tusfürdők mindegyike szerelem, csodás illatuk van, nagy kiszerelésűek és a csomagolásuk is nagyon szép. A hatalmas tégely testvaj is isteni, még sosem próbáltam ilyet ettől a márkától, és nagyon örültem, hogy ezt is lehetőségem volt végre letesztelni.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak?
Igazi mázlista, akit egy ilyen adventi kalendáriummal megajándékoznak. Bárkinek el tudom képzelni, tiniktől a szépségápolás iránt érdeklődő nagymamákig. Egyszerre látványos, nagyvonalú ajándék, aminek minden egyes darabját szívesen elhasznál az ember, a naptárban lévő kozmetikumok közt szerintem egy sincs, ami haszontalan lenne. 

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
54 990 Ft

Dove Adventi Kalendárium

Első benyomás
Kimondottan nagy, a szokványos adventi naptároknál is méretesebb a doboz. Elegáns-minimalista, márványos hatású dizájn, a márka alapszíneinek számító kék-fehér mellé finoman az ünnepi aranyat társították. Az ablakokat könnyű kinyitni, nem szakadnak el, vissza lehet őket csukni. Nem tipikus karácsonyi doboz, így akár egész évben jól használható apróbb tárgyak, például ékszerek tárolására. 

Mit rejt a naptár?
16 szépségápolási terméket és 8 hasznos eszközt rejt. Testápolókból, krémekből van benne a legtöbb, több teljes méretű, néhány utazós kiszerelésű. Az eszközök jó minőségűek és mutatósak.  

Ami a legjobban tetszett
A termékek közül a tusoló hab és a kókuszos kézkrém, az eszközök közül pedig az arctisztító kefe lett a legnagyobb kedvencem. Minden benne található kozmetikum és eszköz kifejezetten hasznos, nincsenek benne töltelék termékek. A márka olyan termékeit is kipróbálhatjuk, amiket esetleg eddig még nem volt lehetőségünk. 

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak?
Éppen azért, mert tele van hasznos, praktikus termékekkel, amikre szükségünk van a tisztálkodáshoz, szépségápoláshoz, gyakorlatilag a huszonévesektől a nagymamákig bárkinek szuper választás lehet.

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
17 900 Ft

Garnier Skin Naturals Adventi Arcmaszk Kalendárium

Első benyomás
A Garnier kalendáriuma igazából egy nagyon zöld karácsonyfával dekorált doboz, ami azt hirdeti, hogy 12 nap van karácsonyig. Tehát ez nem a szokásos 24 napos naptár, annál rövidebb verzió, de ezzel semmi baj nincs. A doboz masszív, erős kartonból készült, és az alsó részén van egy perforált rész, azt letépve, azon vehetjük ki naponta a termékeket. Ez tök jó, mert így van egy kis meglepi érzés, melyiket húzzuk ki. 

Mit rejt a naptár?
A kalendárium fátyolmaszkokat tartalmaz, amik többféle kiszerelésben és többféle célzattal érkeznek. Sőt! 9 teljes arcos textilmaszk van a dobozban, egy ajakmaszk, egy szemkörnyékápoló maszk és egy maszk a szem alatti karikákra. A maszkok között vannak tápláló, revitalizáló és tisztító maszkok is, így minden bőrtípusra vagy problémára találunk megfelelőt. Vannak benne gyors maszkok, ami már 5 perc alatt hatnak, és vannak benne olyanok is, amiket 15 percig kell fent hagyni. 

Ami a legjobban tetszett
A kedvencem a szem alatti karikák eltüntetésére készített maszk lett, ami C-vitaminnal érkezik. Ez a kis maszk nagyon kellemes illatú volt, és tette a dolgát. A maszkot előtte betehetjük a mélyhűtőbe is egy kicsit, így még jobban nyugtatja a felpüffedt szemeket. A kedvenceim voltak még a különböző ampullákkal átitatott gyors maszkok, amiknél 5 perc hatóidő elég volt. Nagyon jó érzés volt egy fáradt nap után feltenni egy arcmaszkot, amíg egy kicsit szusszantam a kanapén.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak? 
Szerintem ez a naptár a 25-30-as korosztálytól kezdve a 40-50-es anyukákig jó választás lehet. Akik ismerik a maszkokat, azoknak telitalálat ez a csomag, azok pedig, akik még kezdők a fátyolmaszkozásban, végre kipróbálhatják ezt az egészet 12 napon át. Ez a naptár önmagunknak is csodás ajándék lehet a karácsonyi rohanás előtt, mert minden egyes napra tartogat egy kis énidőt, és karácsonyig kisimíthatjuk az apróbb ráncainkat is a segítségükkel. Kell ennél több karácsony előtt? Nem hiszem!  Én egyébként örülnék, ha ajándékba kapnám, mert nagyon szeretem a fátyolmaszkokat, és ez a kis kalendárium rejt olyanokat, amiket korábban még nem próbáltam. 

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
9 999 Ft

Kiehl’s Limited Edition Adventi Kalendárium

Első benyomás
Karácsonyos, de nagyon jópofa mintája van a naptárnak, messziről látszik, hogy ez valami izgalmas, érdekes dolog. Kivitelezésre is minőségi, könyvszerűen szétnyíló a doboz, és tetszett, hogy egy védő papírskatulyában van. A doboz mindkét oldalában számozott papírdobozkák rejtik a kozmetikumokat. Engem első pillantásra levett a lábamról, gyönyörű, vidám, ráadásul a box maga és a kis dobozkák is hasznosíthatók kisebb-nagyobb holmik tárolására – amúgy is, szerintem mindenki sajnálná kidobni, tényleg nagyon szép.

Mit rejt a naptár?
24 kozmetikum van benne, döntő részt arcápolók (krémek, szemkrémek, szérumok, lemosók) legtöbb utazó kiszerelésben, de ezek így is akkorák, hogy jó pár hónapra kipipálhatjuk a szettel a teljes bőrápolási rutinunkat. Tetszett, hogy a kis dobozkák hátoldalán részletes ismertető van róla, hogyan használjuk a terméket, mire való. Én például csak néhány arckrémét ismertem a márkának, így ez különösen hasznos volt. Az is jó ötlet, hogy egy-egy termékcsaládjának több, egymásra épülő tagja is belekerült a naptárba, így teljes körűen tesztelhetjük, hogyan válnak be.

Ami a legjobban tetszett
A kedvencem az Ultra Facial vonal lett, isteniek, különösen a kétféle hidratáló krém nyerte el a tetszésemet, de az is nagy öröm, hogy végre a Midnight Recovery vonalat is kipróbálhatom. Ez talán az egyik legismertebb a márkától, de eddig még csak szemeztem vele.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak? 
Nem tudom elképzelni, hogy lenne, aki ennek a naptárnak nem örül. A márka már garancia a minőségre, a csomagolás menő, a krémek pedig szuperek. Megkockáztatom, férfiak is szívesen kipróbálnák őket, a tégelyek abszolút uniszex megjelenésűek, bár tudom, számukra nem akkora divat adventi naptárt nyitogatni.

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
37 970 Ft

Avon Adventi Kalendárium

Első benyomás
A doboz csajos, vidám színekben pompázik, nagyon az én stílusom, imádom ezeket a színeket és formákat, a szelíd aranyat rajta és a játékos mintákat. Az biztos, hogy a szobában, ahova kerül ez az adventi kalendárium, magához fogja vonni mindenkinek a tekintetét. Izgalmas az is első ránézésre, hogy különböző méretű dobozkák vannak a kalendáriumban, így már előre elkezd járni az agyunk, hogy vajon mit rejthetnek a rekeszek, és alig várjuk, hogy végre elkezdődjön az adventi nyitogatás. A nyitása könnyű, kicsúszik szépen a dobozka, nem sérül és nem kell erőltetni, később simán fel lehet használni a kis színes dobozokat, én például a naponta hordott ékszereket és a gyerekem mini műanyag állatait fogom bennük tartani, ha kiürülnek.

Mit rejt a naptár?
A kalendáriumban főleg sminktermékek, bőr- és hajápoló termékek, illetve kicsi parfümök vannak. Olyan beauty kiegészítőket, mint szivacs, ecset vagy épp kis tükör, nem találhatunk benne. 

Ami a legjobban tetszett
Kifejezetten örültem annak, hogy parfümöket is tartalmaz a kalendárium, ugyanis épp nagy illatkeresésben vagyok, így kapóra jött, hogy kisebb kiszerelésben ki tudok próbálni többfélét is. A különböző sminktermékeknek szinte biztos, hogy minden nő örül, aki amúgy szokott használni szemceruzát vagy szempillaspirált – ez utóbbiból pont a kedvencemet rejti a kalendárium, így ha a jelenlegi kifogyna, már itt is van az utánpótlás. Nagy kedvencem lett a szemkörnyékápoló krém, aminek nagyon jópofa tégelye van, kettéosztja a kétféle – szem alá és szem fölé való – krémet. A naptárban lévő termékek kifejezetten a hasznos kategóriába esnek, így szerintem sokak számára okozhat örömet, akik a mindennapos szépségápolásban keresnek egy kis újítást.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak?
A bőrápolást és sminkelést kedvelőknek kedvence lesz ez a kalendárium, nem annyira a tiniknek, mint inkább az érettebb korosztálynak ajánlanám. És persze azoknak, akik szeretik az Avon termékeket, mert ez a márka már magáért beszél.

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
39 990 Ft

Catrice DIY Adventi Kalendárium

Első benyomás
Szép színei vannak a doboznak, nem beszélve az adventi kis tasakokról, feltűnő, de mégsem giccses. Az biztos, hogy én nagyon örülnék neki, ráadásul szerintem az adventi kalendárium nyitogatása mindig is nagyon izgalmas, már gyerekként is az volt, felnőttként pedig külön jó, hogy olyan termékek vannak benne, amiket napi szinten használok. Minden nap egy külön izgalom, hogy most mit kapok. Szoktam adományozni karácsony körül, és általában kikötés, hogy dobozba tegyem az ajikat, így jól is jön, hogy van egy ilyen, valószínűleg erre használom majd fel.

Mit rejt a naptár?
Vannak bőr- és arcápolási termékek, amik ebben az időszakban különösen jól jönnek. Mindig fontos a bőrápolás, de a hideg beköszöntével kifejezetten. Vannak sminktermékek is, aminek külön örülök, mert nem nagyon merek kísérletezni ezen a téren, általában csak azokat veszem, amik beváltak, így viszont kipróbálhatok új termékeket is. Van benne például egy szempillafésű, amivel már régóta szemeztem, és most végre le is tesztelhettem. Ezeken kívül körömápoláshoz kapcsolódó termékek is vannak a dobozban, a körömlakkok színei kifejezetten jól néznek ki.

Ami a legjobban tetszett
A két sminkpaletta gyönyörű, egyébként is szerelmes vagyok ezekbe a termékekbe. Mindig is ki akartam próbálni a szálas szemöldökceruzát, amit eddig szintén nem vettem, nagyon örülök, hogy tartalmazza a doboz. Azt gondolom, mindegyik kozmetikum hasznos, ami a dobozba került, olyanok, amiket napi szinten lehet használni.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak?
Szerintem mindenki, akinek fontos a bőrápolás, a szépségápolás. A felnőtteknek szóló adventi kalendárium egyébként is jó ötlet, hiszen mint írtam, gyerekként is nagy izgalmat okozott a nyitogatása, most pedig olyan dolgokat kapok, amiket ugyan nem lehet megenni (mint a csokisat anno), de minden terméket használhatok. Én vennék a barátnőimnek, sőt az anyukámnak is ilyet, de ha lenne férfiaknak szóló, akkor a férjemnek is.

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
14 200 Ft

Revolution You Are The Revolution 25 Napos Adventi Kalendárium

Első benyomás
Gyönyörű a doboza, jó tapintású, drága hatást kelt, valószínűleg azt gondolnám, ha ajándékba kapnám, hogy aki vette nekem, nemcsak beszaladt valahova, hanem fordított időt arra, hogy minőségi ajándékot válasszon. Biztosan kiugranék a bőrömből. Abból, ahogy össze van rakva, újra gyereknek érezhetem magam. Izgalmas, vajon melyik kis doboz, mit tartalmaz. Ha a rekeszek nem is, maga a doboz használható később is, akár épp a sminkek tárolására.

Mit rejt a naptár?
Sminkpaletta, rúzs, szájfény, highlighter, pirosító, kis tükör, ecset, sminkszivacs, kontúrceruza, szempillaspirál és szemhéjtus is található benne. A paletták és a rúzsok számomra a leghasznosabbak, de biztos vagyok benne, hogy minden terméknek lesz helye a sminkkészletemben.

Ami a legjobban tetszett
A legnagyobb kedvencem a sminkpaletta, gyönyörű színei vannak, amik egy sima hétköznapon is elmennek, de akár egy vadabb, bulisabb estére is tökéletesek. Egy ilyen paletta minden nőnek kötelező termék szerintem a sminkasztalán. Hasonlóképp a szájfények és a rúzsok is fel tudnak dobni egy természetesebb hatású sminket, ami megfelelő lehet üzleti találkozókra. Igazából tiniktől egészen a közép és idősebb korosztályig mindenkinek hasznos lehet.

Kik örülnének leginkább egy ilyen naptárnak?
Megfelelő ajándék lehet egy olyan tinédzser lánynak, aki most próbálgatja, mik azok a színek, amik illenek hozzá, hogyan kell szépen használni és összedolgozni a szájfényt a szemhéjfestékkel, hogy ne legyen sok. De tökéletes ajándék bármilyen nőnek, aki szeret sminkelni, odafigyel a megjelenésére. Nem kötném korhoz, hiszen ez egy ilyen adventi kalendárium bárkinek örömet okozna.

Adventi szépségnaptárak

Fotó: Neményi Márton

Ára
25 490 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.