nlc.hu
Trend

Megkönnyíti a sportolást az extra cipőfűző lyuk

Ezért van ott az az extra lyuk a cipőd tetején

Bár feleslegesnek tűnik, valójában elképesztően hasznos.

Ha te is azok közé tartozol, akik éveken át próbáltak rájönni, mégis miért kell egy bónusz lyukat pakolni a cipő tetejére, akkor most figyelj! Ahogy anno a Phineas és Ferb úgy megtanította, hogy a cipőfűző végét fémvégnek hívjuk, hogy soha nem felejtjük el, úgy most Nico Felich TikToker is megmutatta, mire való az extra lyuk a cipődön.

A lyukat sarokzárnak hívják, és azért teszik rá – elsősorban az edzőcipőkre –, hogy a viselője a Nico által „futóhurok”-nak nevezett cipőfűzési technikával köthesse be a lábbelijét. Így két plusz hurkot tudsz kötni a cipődre, ami ezáltal szorosabban fogja a lábad. A futóknak pedig ez a módszer igazán jól tud jönni, hiszen a helyén tartja a lábukat, és kisebb eséllyel bicsaklik ki a bokájuk.

Edzőcipő

Fotó: aire images/Getty Images

Nico posztját látva – amiben egyébként a cipőfűzési technikáját is bemutatja – a netezők nagy része teljesen ledöbbent. Mert hát bármennyire is logikus (ahogy a fémvég is az volt), egyszerűen nem gondoltak bele, hogy ez lehet a lyuk funkciója. Így ilyen hozzászólások érkeztek a kommentszekcióba:

  • „Erről még nem hallottam, köszi!”
  • „Sosem gondoltam volna.”
  • „Wow, ez most újdonság volt. Biztosan nagy segítség lesz.”
  • „Amikor fiatalabb voltam, sokszor futottam, de fogalmam sem volt erről. Köszönöm!”
@nicofelich

I can’t believe i just learned about this #foryoupage #foryou #4up #run #runners #runner #tips #tipsandtricks #runningshoes

♬ CAREFUL – NF & Cordae

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top