nlc.hu
Trend
Őszi cipődivat 2023

Fűzők, masnik, tűsarkak – Ezeknél a cipőknél nincs divatosabb idén ősszel

Időtlen klasszikusok, nagy megújulók és meglepő visszatérők uralják 2023-ban az őszi cipődivatot. Ismerd meg a legmeghatározóbb trendeket!

Tűsarkak

A hegyes orrú, tűsarkú cipők időtlen klasszikusként ugyan soha nem mentek ki teljesen a divatból, azonban tény, hogy az elmúlt években érzékelhetően háttérbe szorultak. A divattervezők azonban úgy döntöttek, hogy a 2023-as őszi szezonban határozottabban életet lehelnek ebbe a kétségkívül sikkes, bár kevéssé kényelmes irányzatba. A tűsarkú hagyományos változata mellett slingback, azaz sarokpántos verzióban is dívik, de a bokacsizmákon is visszaköszön ez a stílus. Színekben alap a fekete, színben megegyező, de akár kontrasztos színű vagy fémes sarkakkal, de aktuálisak vörös árnyalatai is. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (6)

Éksarkak, éktalpak

Az éktalpak, éksarkak szintén viszonylag kevéssé voltak reflektorfényben az utóbbi néhány szezonban, hiszen inkább a némileg hasonló jellegű platformtalpú lábbelik domináltak. Bár utóbbiak sem tűntek el a kollekciókból, azonban az éktalpak az őszi-téli hónapok divatjában ezúttal hangsúlyosabb szerephez jutnak. E stíluson belül is a karcsúbb, finomabb vonalvezetésű éktalpak mennek nagyot, az ősz elején még viselhető szandáloktól kezdve a félcipőkön át egészen a csizmákig mindenféle lábbelin. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (5)

Hegyes orrú balerinák

A balerinacipők továbbra is stabilan jelen vannak a divat fősodrában, és erre a szezonra is – szokás szerint – megújultak kissé. Idén ősszel ebből a lábbeliből is a hegyes orrú verziók a legtrendibbek, sima és pántos változatokban egyaránt. A fekete itt is alapszín, de mennek az ebben az évszakban kevésbé szokványosnak mondható hófehér modellek, valamint a mintás és/vagy rátétekkel díszített variációk is.  

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (5)

Mary Jane

A Mary Jane-eket a tavaszi után az őszi idény nagy favoritjai között is megtaláljuk. Az alaptípus, vagyis a lekerekített orrú, magassarkú, lábfej- vagy bokapántos modellek mellett találunk a kollekciókban platformtalpú változatokat is. Az aktuálisan legeslegtrendibb Mary Jane-ek pedig kétségkívül a flapper stílust idéző T-pántos darabok. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (6)

Masnik

Ahogy a ruhákon, úgy a lábbeliken is a masnik lesznek a szezon legfelkapottabb kiegészítői. Lehetnek egészen kicsik vagy oversize jellegűek, készülhetnek a cipővel megegyező anyagból, de például fémből is, lehetnek egészen visszafogottak vagy feltűnően díszesek is akár. Megjelenhetnek a hétköznapitól az alkalmi modellekig, lapos és magas sarkú cipőkön egyaránt. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (4)

Maszkulin stílus

A maszkulin stílusú női lábbelik is ott vannak a most indult évszak legdivatosabb darabjai között. A vezető divatházak kifutóin félcipők, illetve bokacipők is felbukkantak ebben a stílusban, csatos, fűzős és bebújós variációkban egyaránt, jellemzően fekete és barna árnyalatokban. Az őszi-téli szezon egyik meghatározó trendje a feminin és a maszkulin darabok kombinálása egy outfiten belül, ennek jegyében pedig az ilyen típusú lábbelik kifejezetten nőies darabokkal, például egészruhákkal vagy épp miniszoknyákkal is hordhatók. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (4)

Fűzős bakancsok

Az előző őszi-téli szezon nagy kedvencei voltak a csatos, motoros stílusú bakancsok, ám idén ez másként lesz. A dizájnerek újra elővették a fűzős bakancsokat, melyek klasszikus vonalvezetéssel, de extravagánsabb, például platformtalpú vagy szögletes orrú variációkban is felbukkannak a 2023-2024-es kollekciókban. 

Őszi cipőtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top