nlc.hu
Trend

A 2023-as velencei filmfesztivál leg-leg-leg ruhái

Gót sellő és szadomazo Piroska a vörös szőnyegen – A 2023-as velencei filmfesztivál leg-leg-leg ruhái

Palvin Barbi Angelina Jolie-zott, Amal Clooney 23 éves ruhát vett fel, de akadt olyan esemény is, ahová hárman is ugyanolyan öltözékben érkeztek.

A hollywoodi forgatókönyvírók és a színészek szervezetének (SAG-AFTRA) sztrájkja miatt ebben az évben számtalan világsztár távol maradt a Velencei Filmfesztiváltól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eseménysorozat ne bővelkedett volna idén is emlékezetes divatpillanatokban. 

A ruha, amit négyen is viseltek

Kezdjük azzal a ruhával, mely minden kétséget kizáróan a filmfesztivál legnépszerűbb viselete volt, ugyanis négy ember is felvette azt, ebből kapásból hárman a nyitóünnepségen. A már-már műalkotásnak is beillő fekete estélyi a Saint Laurent divatház 2023-as Pre Fall kollekciójából való és 5000 eurót kértek érte, míg az utolsó darabig el nem fogyott a készlet. A nyitóünnepségen ilyenben jelent meg Milena Smit spanyol színésznő, Cristina Fogazzi olasz üzletasszony, valamint egy név szerint nem ismert vendég páros női tagja. Thássia Naves brazil youtubert azonban mindez nem tartotta vissza attól, hogy az amfAR gálára ő is ezt a modellt vegye fel.

Az alábbi galériára kattintva mind a négyüket láthatod:

Milena Smit
Megnézem
Összes kép (4)

Mariacarla Boscono

A fesztivál egyik legbevállalósabb outfitje volt Mariacarla Boscono olasz színésznő szadomazo Piroska szettje. A skarlátvörös, fűzős sifonruhát a Dolce&Gabbana duó tervezte.

Mariacarla Boscono

Mariacarla Boscono a nyitóünnepségen (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Amal Clooney

Amal Clooney a DVF Awards gálájára egy nude színű, csipkés slip dresst választott. Mégpedig egy vintage darabot, a Dior divatház Galliano-korszakából, a 2000-es őszi kollekcióból.  

Amal Clooney

Amal Clooney a DVF díjátadón (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

Carla Bruni

Carla Bruni a Tatami című film premierjének vörös szőnyegén vérbeli dívaként vonult fel, a filmipar aranykorát idéző fekete estélyiben, mely a Valentino divatház legeslegújabb, még bemutatás előtt álló, 2024-es tavaszi-nyári kollekciójának része lesz. 

Carla Bruni

Carla Bruni a Tatami premierjén (Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images)

Palvin Barbi

Palvin Barbinak fekete Armani estélyijében sikerült összeöltöznie Carla Brunival, a frizurája azonban már Brigitte Bardot-ot idézte, míg a szoknyarész sliccelése és a fotósok előtt felvett póz Angelina Jolie ikonikus combvillantását a a 2012-es Oscar-gáláról.  

Palvin Barbi

Palvin Barbi a Poor Things premierjén (Fotó: Franco Origlia/Getty Images)

Eugenia Silva

Eugenia Silva spanyol modell a fekete, mélyen dekoltált estélyiből és egész estét betöltő rózsaszín, tollas palástból álló öltözékében egészen drámai belépőt produkált a Poor Things bemutatójának vörös szőnyegén. Az öltözék az Armani Privé 2018-as őszi-téli couture kollekciójából való.

Eugenia Silva

Eugenia Silva a Poor Things bemutatóján (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Zoë Pastelle

Zoë Pastelle svájci színésznő üde és kissé látomásszerű látványt nyújtott áttetsző, rózsaszín, csillámos függönyruhájában, melyet Giorgio Armani tervezett. 

Zoe Pastelle

Zoë Pastelle a Ferrari premierjén (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Georgia May Jagger

Georgia May Jagger a mermaidcore irányzat gót változatát prezentálta a Ferrari című film premierjén. A sellő fazonú estélyit a PINKO divatház készítette személyre szabottan a modell számára. 

Georgia May Jagger

Georgia May Jagger a Ferrari bemutatóján (Fotó: Getty Images)

Michelle Rodriguez

A Velencében megrendezett amfAR gála divat vonatkozásában a sikkes pucérruhákról szólt. Michelle Rodriguez egy nude színű, flitteres-áttetsző, tóga ihletésű estélyiben érkezett az eseményre.

Michelle Rodriguez

Michelle Rodriguez az amfAR gálán (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale maga volt a két lábon – plusz toronymagas platformtalpakon – járó glamúr ebben a csillogó bodyból és aranyszegélyes kaftánból álló kreációban, melyet  Georges Chakra libanoni divattervező couture kollekciójából választott. 

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale az amfAR gálán (Fotó: Kristy Sparow/Getty Images)

Rita Ora

Pucérruhát öltött az amfAR gálára Rita Ora is, mégpedig egy egészen eredeti darabot, pedig ebben a műfajban már meglehetősen nehéz újat mutatni. A fél, fehér gigavirággal díszített áttetsző fekete estélyi Stéphane Rolland francia divattervező aktuális őszi haute couture kollekciójának darabja. 

Rita Ora

Rita Ora az amfAR gálán (Fotó: Ryan Emberley/amfAR/amfAR via Getty Images)

Cailee Spaeny

A Priscilla című életrajzi film főszerepét alakító Cailee Spaeny a premierre egy hófehér Miu Miu estélyit vett fel. A minimalista vonalú kreációt a gyöngysorokból álló pelerinszerű díszítés tette egészen egyedivé, egyszersmind pedig bizonyítékul szolgált arra, hogy akár a köldökig érő dekoltázs is lehet kifogástalanul szofisztikált.

Cailee Spaeny

Cailee Spaeny a Priscilla premierjén (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Maude Apatow

Giorgio Armani One Night Only Venezia divatbemutatójára a vendégek stílusos módon az olasz divatguru egy-egy korábbi kreációját öltötték magukra. Maude Apatow a 2014-es tavaszi Armani Privé kollekcióból választotta ezt a hímzett felsővel és csipkés szoknyarésszel készült ezüst estélyit. 

Maude Apatow

Maude Apatow a Giorgio Armani One Night Only Venezia divatbemutatóján (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Emma Corrin

Emma Corrin a Miu Miu Women’s Tales rövidfilm-antológia sorozat eseményére, a no pants trend jegyében öltözött fel. A divatház márkanagyköveteként természetesen a Miu Miu őszi-téli kollekciójának darabjait viselte. 

Emma Corrin

Emma Corrin a Miu Miu Women’s Tales rövidfilm-sorozat photocall-ján (Photo by John Phillips/Getty Images)

Isabelle Huppert

A 70 éves Isabelle Huppert bármilyen alkalommal egészen lehengerlő kisugárzással képes viselni a statement ruhákat, és nem történt ez másként ezúttal sem. A Maestro című film bemutatóján a szó szoros értelmében beragyogta a vörös szőnyeget ebben az extravagáns, ezüst flitteres-rojtos Balenciaga estélyiben. 

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert a Maestro premierjén (Fotó: Maria Moratti/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top