nlc.hu
Trend

Tarolnak a kifutókon a szupermodellek lányai

Klónozta magát a legendás szupermodell-generáció

Tarolnak a kifutókon a kilencvenes évek legendás szupellmodelljeinek lányai, akik szerencsés módon örökölték édesanyjuk kivételes külső adottságait.

Cindy Crawford és Rande Gerber lánya, Kaia Gerber 2017-ben, alig 16 évesen debütált a Calvin Klein divatbemutatóján. Évek óta a legfoglalkoztatottabb topmodellek egyike a kifutókon, kampányokban és divatmagazinokban egyaránt. Mindezt kétségkívül legalább részben annak köszönheti, hogy szupermodell édesanyja szinte kiköpött mása. Igaz, ő maga korábban úgy nyilatkozott, egyáltalán nem látja a hasonlóságot önmaga és édesanyja között, attól azonban még az a bizonyos hasonlóság tagadhatatlan. A kilencvenes évek legendás szupermodelljei közül azonban többen is kis túlzással „klónozták magukat”, vagy legalábbis igen ereményesen adták át kivételes génjeiket a lányaiknak, akik időközben felnőttek és immár maguk is a kifutókon ragyognak.

Cindy Crawford és Kaia Gerber

Cindy Crawford és Kaia Gerber (Fotók: Getty Images)

Lily McMenamy

Lily McMenamy Kristen McMenamy és akkori párja, a tunéziai Hubert Boukobza kapcsolatából született 1994-ben. 18 éves kora óta modellkedik, számos jelentős divatház bemutatóján és reklámkampányában szerepelt, Marc Jacobs az egyik divatmúzsájaként emlegeti. Édesanyjához hasonlóan karakteresebb, extravagánsabb stílust képviseli megjelenésében és munkáiban egyaránt. 

Kristen McMenamy és Lily McMenamy

Kristen McMenamy és Lily McMenamy (Fotók: Getty Images)

„Édesanyám mindig is hatalmas befolyást gyakorolt rám, ma pedig még inkább, mint valaha. Karrierje során részese volt a divattörténelem legikonikusabb fotózásainak. Szürreális nézni ezeket a legendás Lindbergh, Meisel vagy Roversi fényképeket, és azt mondani, hogy: Ó, szia, anya!” – nyilatkozta egy alkalommal a modell.

Leni Klum

Leni Klum Heidi Klum és Flavio Biatore szerelméből fogant, ám mire világra jött, a topmodell már későbbi férjével, Seallel élt párkapcsolatban, aki aztán adoptálta is a kislányt. Már 12-13 éves korától kapott ajánlatokat modellmunkákra, édesanyja azonban nem engedte, hogy ilyen fiatalon belevágjon a szakmába. Debütálására végül 17 évesen,  Vogue magazin német kiadásának 2021-es január-februári számában került sor, egy anyjával közös fotósorozaton. 

Heidi Klum és Leni Klum

Heidi Klum és Leni Klum (Fotók: Getty Images)

Leni azóta különösen fotómodellként vált igen foglalkoztatottá. És ma már édesanyja sem bánja, hogy a nyomdokaiba lépett, igaz, továbbra is félti őt.

„Nyilvánvalóan anyaként azt akarom, hogy a gyermekem azt csinálja, amit szeretne. Az iparág nagyszerű, szeretem, magam is több mint 20 éve foglalkozom vele, de sok utazással és egyébbel jár. Erős embernek kell lenned, ha ezt akarod csinálni, különösen nőként” – nyilatkozta ezzel kapcsolatosan Heidi Klum.

Lila Moss

Kate Moss és Jefferson Hack magazinszerkesztő lánya, Lila Grace Moss Hack 2016-ban, 14 évesen kezdett modellkedni. Karrierje első éveiben elsősorban fotómodellként alkalmazták, mivel édesanyjához hasonlóan a kifutói modellekhez viszonyítva alacsonyabb termetű. 2021-ben azonban a Párizsi Divathéten sor került kifutói debütálására is. 

Kate Moss és Lila Moss

Kate Moss és Lila Moss (Fotók: Getty Images)

A modell 1-es típusú cukorbetegséggel él, ismertségét pedig arra is felhasználja, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre: több alkalommal is jól látható helyen viselt inzulinpumpával jelent meg nyilvánosan, így többek között a 2021-es Milánói Divathéten vagy 2022-ben a MET-gálán. 

Grace Burns

Christy Turlington és férje, Edward Burns színész-rendező 19 éves lánya, Grace Burns idén tavasszal édesanyjával közösen szerepelt Carolina Herrera kampányában, majd júniusban LuisaViaRoma és a brit Vogue közös firenzei divatbemutatóján debütált, a közelmúltban zajlott Milánói Divathéten pedig Alberta Ferretti divatshowján lépett kifutóra. 

Christy Turlington és Grace Burns

Christy Turlington és Grace Burns (Fotók: Getty Images)

Bár mindezzel még kezdőnek számít a modellszakmában, ám kifejezetten ígéretes kezdőnek, akinek nagy jövőt jósolnak a szakemberek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top