nlc.hu
Trend

Yazemeenah Rossi a modell nagymama

Évtizedeket tagadhat le a 67 éves modell nagyi

Az élet minden területén a természetesség és az egyszerűség híve, ennek köszönheti kiváló fizikai és mentális egészségét.

A 67 éves Yazemeenah Rossi kétszeres nagymama, aki élő, eleven bizonyítéka annak, hogy a kor csak egy szám. A nő büszkén viseli hófehér hajkoronáját és a ráncait is, mégis évtizedeket tagadhat le a korából, a kisugázásának és fittségének köszönhetően.

„Számomra nincs olyan, hogy öregedésgátló. Egyszerűen a jólétpárti vagyok és fiatal korom óta minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy megőrizzem a fizikai és mentális egészségemet. Mint a természetben minden, mi is öregszünk és meghalunk. Minden olyan kísérlet, amely ezt a meglehetősen brutális tényt tagadja, olyan, mint az ár ellen úszni – vallja  Rossi, hozzátéve, hogy szerinte éppen ez az öregedéssel kapcsolatos megszállottság vezet stresszhez, ami aztán oxidatív károsodást és méreganyagokat hoz létre, felgyosítva az öregedést.

Yazemeenah Rossi

Évtizedeket tagadhat le a korából (Fotó: Profimedia)

Fizikai és mentális egészségét egyrészt jógával tartja karban, melyet több mint 40 éve gyakorol, másrészt egészséges étrenddel.  Kizárólag természetes, feldolgozatlan élelmiszereket fogyaszt, a cukrot és a nassolást pedig teljes mértékben kerüli. Rossi alapvetően vegetáriánus rengeteg gyümölcsöt, diót, olajbogyót, zöldséget és babot eszik, de néhanapján fogyaszt azért némi jó minőségű marhahúst.

„Mindig minden ételemet gyönyörűen tálalom, mert az evés a szemnek is örömet okoz” – hangsúlyozta.

Rossi 1955-ben született a franciaországi Besançonban. A nagyszülei nevelték fel, meglehetősen egyszerű körülmények között, otthonukban nem volt vezetékes víz és villany sem. Javarészt a saját maguk termelte zöldséget és gyümölcsöt fogyasztották. A nő nagy szeretettel emlékezik a gyermekkorára.

Yazemeenah Rossi

Yazemeenah Rossi (Fotó: Profimedia)

 30 évesen kezdett modellkedni, azonban igazán akkor vált sikeressé, amikor 1999-ben New Yorkba költözött. Ekkorra már teljesen fehér volt a haja, ami egyedivé tette őt. Számos neves márkával együtt dolgozott, illetve három filmben is szerepelt. Mégsem elsősorban modellnek tekinti magát, aki tud színészkedni, sokkal inkább példaképnek és aktivistának. 

Saját bevallása szerint mindig mindenben próbál próbál örömet találni, emellett létfontosságú értékeknek tartja a megbecsülést és a hálát.

„Amikor rájössz, milyen csodálatos életben lenni, és milyen fantasztikus az emberi test, nem marad más, mint az ámulat” – mondta.

Rossinak két házassága volt, melyekből két gyermeke született, ma azonban egyedül él, ám magányosnak nem érzi magát.

„Soha nem vagyok egyedül, soha nem érzem magam magányosnak, mert bensőséges kapcsolatban vagyok a felsőbb énemmel.” 

Yazemeenah Rossi

Bikiniben is magabiztosan pózol (Fotó: Profimedia)

„Az otthonom nagyon békés – jegyezte meg Rossi, akinek 50 éve nincs televíziója sem. – Csupa természetes szál, szintetikus anyag nélkül, kevés elektromos készülék a konyhában, nincs mikrohullámú sütő, nincs mosogatógép, nincs takarítónő. Számomra a napi feladatok meditatív jellegűek, mély és kellemes élményeket adnak.”

Rossi azt is elárulta, hogy soha nem járt fodrászhoz vagy manikűröshöz, mindig is ő maga vágta a haját és ápolta a körmeit.

„Az egyszerűbb létezés elfogadása kevésbé stresszessé teszi az életet” – fogalmazta meg hitvallását.​

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top