nlc.hu
Trend

Élő kígyók kiegészítőként

Ezekhez képest visszafogott volt Köllő Babett kígyós ruhája

Sokan kiakadtak Köllő Babett kígyós öltözékén, pedig...

Realisztikus küllemű műkígyókkal dekorált ruhában zsűrizett Köllő Babett a Sztárban sztár leszek! vasárnapi adásában, melyet ezúttal is Kiss Márk stylist-divattervező álmodott meg a számára. A színésznőtől megszoktuk az extravagáns öltözékeket a műsorban, ez a szett azonban mégis sokaknál kicsapta a biztosítékot, Instagram-oldalát ellepték a negatív kommentek, akadtak, akik egyenesen gusztustalannak titulálták a kreációt.

Köllő Babett kígyós ruhája

Köllő Babett kígyós ruhája (Fotó: TV2 Sajtószoba)

A zsűritag öltözéke valóban meglehetősen extrém volt, azonban bizonyos szempontból mégis visszafogottnak tűnik, legalábbis ha megnézzük azokat az outfiteket, melyeket az amerikai énekesnő H.E.R., illetve Tana Mongeau influencer viseltek még a 2019-es MTV VMA gála vörös szőnyegén. A két híresség ugyanis nem érte be műkígyókkal, mint Babett, hanem egyenesen élő kígyókat aggatott magára stóla gyanánt.

H.E.R. és Tana Mongeau a 2019-es MTV VMA gálán

H.E.R. és Tana Mongeau a 2019-es MTV VMA gálán (Fotók: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto Johannes EISELE / AFP)

Az élő állatok divatkiegészítőként való viselésének egyébként megvannak a divattörténeti előzményei. A rómaiak például üreges nyakláncba zárt gyíkot akasztottak a gyerekeik nyakába, hogy ezzel védjék őket a rontástól. Az irányzat aztán a 19. században újraéledt: akkoriban a nők előszeretettel díszítették öltözéküket élő kaméleonnal, melyet egy brosshoz rögzített pórázzal erősítettek magukra. Az ipari forradalom idején Európában divatba jöttek a bogárbrossok is, melyeket először drágakövekből, halott bogarakból készítettek, később azonban élő bogarakat is felhasználtak erre a célra.

Ha pedig már a kígyós ruháknál tartunk, érdemes megemlíteni minden idők talán legelegánsabb és legízlésesebb alkotását is ebben a kategóriában – hiszen ilyen is létezik. 

Julianne Moore a Cafe Society vannes-i premierjén 2016-ban

Julianne Moore a Cafe Society cannes-i premierjén 2016-ban (Fotó: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)

A 3 dimenziós kígyókkal díszített kreációt Julianne Moore viselte 2016-ban, a Cafe Society című film premierjén cannes-i filmfesztiválon. A ruhát a Givenchy divatháznál készítették, személyre szabottan a színésznő számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top