nlc.hu
Trend

Ki Kelly Fisher?

Ezt a gyönyörű modellt hagyta el Diana hercegnőért Dodi Al-Fayed

Már az esküvőjük időpontja is ki volt tűzve, amikor a milliárdos beleszeretett Diana hercegnőbe.

A korona sorozatban  – lévén nem dokumentum-, hanem fikciós sorozatról van szó – számos, a forgatókönyvírók fantáziája szülte elem megjelenik, azonban a cselekmény gerincét, már csak a témából adódóan is, valós események adják, ahogyan a karakterek döntő többsége is valós személy. A sorozat befejező évadának eddig bemutatott részei elsősorban Diana hercegnő utolsó heteire és Dodi Al-Fayeddel kibontakozó kapcsolatára fókuszáltak. Ebben a cselekményszálban pedig megjelent Kelly Fisher, az egyiptomi milliárdos menyasszonya is, aki szintén nem kitalált személy. 

Az amerikai Kelly Fisher a kilencvenes években foglalkoztatott modell volt, aki olyan élvonalbeli divatházaknak dolgozott, mint az Armani vagy a Calvin Klein. Dodi Al-Fayeddel 1996-ban, Párizsban ismerkedett meg. A kapcsolatuk néhány hónap alatt annyira komolyra fordult, hogy Dodi állítólag vásárolt neki egy házat Malibuban, és el is jegyezte őt, az esküvőjük napját pedig 1997. augusztus 9-re tűzték ki. 

A Vanity Fair 2008-as, Dominick Dunne tollából megjelent cikke szerint Kelly és Dodi együtt voltak Párizsban 1997. július 14-én, amikor az apja meghívta Dodit, hogy csatlakozzon hozzá és Diana hercegnőhöz a yachtján Dél-Franciaországban. Kelly ekkor még Párizsban maradt, majd néhány nappal később utazott vőlegénye után St. Tropez-ba, őt azonban a kikötőből egy másik Al-Fayed jachtra szállították, mint amelyiken Dodi és Diana nyaralt. Mindez a sorozatba is bekerült, annyi változtatással, hogy a történetben Diana hercegnő tud arról, hogy Kelly a másik yachton tartózkodik, a valóságban azonban – legalábbis Dominic Dunne szerint – nem tudott.  

Kelly Fisher

Kelly Fisher 1997-ben (Fotó: Getty Images)

Miután Dodi beleszeretett Lady Dianába, felbontotta az eljegyzését a modellel, aki azonban nem hagyta ennyiben a történteket: beperelte egykori vőlegényét. 1997. augusztus 15-én ügyvédje kíséretében sajtótájékoztatót tartott Beverly Hillsben, ahol bemutatta az eljegyzési gyűrűjét is. Azt állította: nem magától Al-Fayedtől, hanem az újságokban megjelent, csókolózós lesifotóról tudta meg, hogy Dodi megcsalta őt, miközben ő naphosszat a másik yachton várakozott rá.

„Érzelmileg egészen az oltárig vezette Kellyt, majd amikor már majdnem ott voltak, elhagyta őt. Kíméletlen módon dobta el a szerelmét, és egyáltalán nem törődött vele” – fogalmazott akkor az ügyvédje. 

Diana hercegnő és Dodi Al-Fayed tragikus halála után Fisher ejtette a pert. „Összetört a szívem, amikor láttam Diana és Dodi közös képeit. De mindennél jobban akkor tört össze, amikor meghalt. Ez túl sok volt számomra. Hihetetlenül nehéz volt” – nyilatkozta utóbb a modell.

Kelly Fisher 2007-ben egy afrikai szafarin megismerkedett Mihail Movshina orosz pilótával, akihez később feleségül ment. 2011-ben született egy lányuk, Alexandra. Párizsban és a francia Alpokban éltek, majd a dél-karolinai Aikenben telepedtek le, ahol ma is a nyilvánosságtól teljesen visszavonult életet élnek.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top