Így hordd a sortot télen!

Megyeri Nikolett | 2024. Január 23.
Idén télen hatalmas trend a sort. Következik néhány tipp, minként viseld az aktuális irányzatoknak megfelelően, stílusosan és persze úgy, hogy a nagy divatozás közepette azért ne is fázz.
Dobd el a nadrágot!

Bár a sort alapvetően inkább meleg hónapokra való viselet, azonban időről időre őszi-téli divatirányzatként is felkapottá válik. Ebben a szezonban – minden bizonnyal részben a no pants trend hatására, annak utcai divattal is kompatibilis rokonaként – éppen egy ilyen felfutását éli. Éppen ezért ideje összefoglalni azokat a praktikus és stílusbeli szempontokat, melyek mentén érdemes ezt a trendet követni. 

Anyag és hossz

Jelenleg a rövidebb fazonú, a comb felső harmadáig-közepéig érő, normál vagy magasabb derekú sortok vannak divatban, inkább sötétebb árnyalatokban, nem teljesen cuppanós, inkább enyhén bővülő fazonban.

Fotók: Getty Images

Anyagválasztásban az évszakból adódóan a vastagabb anyagok dominálnak, így tehát a erősebb szövetek, a gyapjú, de szóba jöhet a farmer is, ám utóbbiból semmiképp sem a nyárias hangulatú darabok, inkább a mélykékek, feketék. A legeslegdivatosabbak pedig kétségkívül a műbőr sortok. 

Lábbeli és harisnya

A ruhadarab rövidségéből adódóan a hideg hónapokban magától értetődő módon harisnyát kell húznunk hozzá. A nejlonharisnyából célszerű valamilyen vastagabb és inkább közepes vagy sötét tónusú – élénkebb színű vagy világos árnyalatú sort esetén persze ettől eltérhetünk – verziót választani, mely lehet egyszínű, de ha az outfit többi eleméhez illik, akár mintás is. A nagyon vékony, testszínű harisnya viszont felejtős, mert egyrészt nem melegít megfelelőképpen, másrészt túlságosan pőre hatást kelt, megtörve ezzel a szett harmóniáját. Ha növelnéd a hőérzeted, szerezz be egy thermo harisnyát, mely küllemében olyan, mint egy sima, vastagabb nejlonharisnya, azonban speciális hőtartó anyagból készül és a kötött harisnyákhoz hasonló mértékben melegít.

Fotók: Getty Images

Lábbeliből legjobb választás ilyenkor nyilvánvalóan a csizma, mely lehet bokacsizma, de még jobb, ha térdig, esetleg térd fölé ér, hiszen egyrészt a sorttal ezek igazán mutatós párost alkotnak, másrészt minél nagyobb felületet fednek a lábakból, értelemszerűen annál inkább óvnak a hidegtől is. 

Kombinációk

A sortokat a téli hónapokban leginkább pulóverekkel vagy vastagabb anyagú felsőrészekkel érdemes kombinálni. A pulcsi lehet oversize, kívülről rálógatva a sortra, ám ilyenkor arra azért figyelj, hogy a sort legalja legalább egy kicsit kilátsszon alóla. 

Fotók: Getty Images

Stílusos megoldás ugyanakkor az is, ha a felsőt részben vagy teljesen betűröd a sortba. Színekben divatosak a kontrasztos megoldások, de a monokróm kombinációk is kifejezetten aktuálisak. Utóbbi esetben azonban arra is figyelj, hogy ne csak a ruhadarabok, de lehetőleg a harisnya is passzoljon a monokróm színvilágba. 

Dzsekik és kabátok

A legkevésbé sem mindegy az sem, hogy milyen dzsekivel vagy kabáttal kombinálod a sortos összeállítást. A rövidebb, derékig, csípő felső vonaláig érő dzsekik abban az esetben jöhetnek szóba, ha azokból csak a sort látszik ki, tehát a felsőrész be van tűrve. Még jobb választás a combközépig vagy térd fölé érő kabát, itt azonban figyeljünk arra, hogy a sortnál kicsivel hosszabb legyen!

Fotók: Getty Images

A leglátványosabb és egyben legpraktikusabb azonban a sortos outfit hosszabb fazonú – tehát minimum térd alá, de akár bokáig érő – kabáttal kombinálva, ugyanis ha a kabát nyitva van, az eltérő hosszak kiemelik, erősítik egymást. Ha pedig fáznál, nem kell mást tenned, mint hogy összegombolod a kabátot, mely így csizmaszárig fedi a lábaidat.

Kedvet kaptál?

Íme a legdivatosabb téli sortok nálunk is elérhető márkák aktuális kollekcióiból!

Téli sortok

Mango

Téli sortok

Stradivarius

Téli sortok

Zara

Téli sortok

Answear Lab

Téli sortok

Stradivarius

Téli sortok

Answear Lab

Téli sortok

Reserved

Téli sortok

Mohito

Téli sortok

Reserved

Téli sortok

Mango

Téli sortok

Mango

Téli sortok

Zara

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version