nlc.hu
Trend

Világsztárok, akik szeretnek turkálóba járni

5 világsztár, aki szívesen vásárol turkálóban

Bár az anyagi helyzetük és a státuszuk lehetővé tenné, hogy csak és kizárólag luxusmárkák üzleteiben költsék a pénzüket, ezek a világsztárok bizony nagy örömmel vásárolnak turkálókban, adományboltokban is. Elmondták, miért.

Helen Mirren

Helen Mirren

Helen Mirren (Fotó: Tommaso Boddi/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images)

Helen Mirren a The Daily Expressnek adott egyik koorábbi interjújában beszélt arról, hogy amikor utazik, nem csomagol magának több bőröndnyi ruhát, inkább az úticélján található használtáru-üzletekben vásárol.

„Imádom a jó adományboltokat, különösen utazáskor. Amikor hideg helyekre megyek, semmit sem viszek magammal – csak fehérneműt. Útban a repülőtérről megkérem a sofőrt, hogy vigyen el egy jótékonysági boltba, és ott vásárolok csizmát, zoknit, nadrágot, pulóvert, sapkát és sálat – általában 30 fontért.” A színésznő hozzátette azt is, hogy az így beszerzett holmikat nem feltétlenül tartja meg, ha már nincs szüksége rájuk, visszaadományozza azokat a boltnak. 

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker (Fotó: Bruce Glikas/Getty Images)

Sarah Jessica Parker Carrie Bradshaw szerepében, de a Válás című sorozatban is számos olyan ruhát viselt, melyet a jelmeztervezők turkálókból, vintage boltokból vagy épp online piacterekről, használtan szereztek be. A színésznő 2016-ban, a Vanity Fair interjújában beszélt arról, hogy a divatiparhoz való hozzáállását jelentős mértékben megváltoztatta egy dokumentumfilm. 

„Csak használt ruhákat veszek a fiamnak, James Wilkie-nek. A The True Cost dokumentumfilm igazán megváltoztatott” – fogalmazott Parker.

Lorde

Lorde

Lorde (Fotó: Michael Kovac/Getty Images for Lifetime)

„Szeretek turkálóban vásárolni. Tíz dolgot kaphatsz, mert minden kb. három dollárba kerül. Furcsán érzem magam, ha pénzt költök magamra – az első nagy vásárlásom egy franciaágy lesz! Szeretem az egyszerű ruhákat, de néha elmegyek a goth-boszorkány irányba is” – fejtegette Lorde a Teen Vogue-nak adott nyilatkozatában, még 2013-ban.

Florence Welch

Florence Welch

Florence Welch (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A Florence and The Machine énekesnője, Florence Welch a  The Guardiannek beszélt arról, hogy számos különféle holmit viselt színpadon, míg rálelt jellegzetes stílusára, ezeknek a különleges daraboknak pedig egy részét turkálókban szerezte be. 

„Az esztétika, úgy gondolom, az idők folyamán alakult ki – a kísérletezésen, a turnézáson, a színpadon való kipróbáláson, a szórakozáson keresztül, nem túl komolyan véve. Ha lenne otthon báli ruhám, felvenném színpadra. Ha találok valamit egy jótékonysági boltban, akkor hordom. Innen ered – csak öltözködni akartam” – mondta.

Ugyanitt elárulta azt is, hogy a szobája olyan, akár egy antikvárium, tele szeméttel és furcsa tárgyakkal, mint például egy kitömött madár, újságkivágások és egy nagy kard.

Macklemore

Macklemore

Macklemore (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

„Tudod, szeretek turkálóban vásárolni. Ez egy olyan dolog, ami kiskorom óta része az életemnek, és nem szokványos. Szeretek dalokat írni az életemről és olyan dolgokról, amelyek egyedivé tesznek, a takarékos vásárlás pedig az egyik ilyen – fejtegette Macklemore az NPR-nek adott nyilatkozatában, miután megjelentette Thrift Shop című dalát. – A hip-hop általában egy olyan művészeti ág, ami a csillogásról, a fogyasztásról szól. Igen, nekem is vannak drága tárgyaim. De van egy csomó ruhám turkálókból is és ezzel, tudod, pénzt spórolok. És szerintem ez ritka a hip-hop kultúrában, ami általában a pénzszórásról szól.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top