nlc.hu
Trend

A menyasszony előírta a nászajándék minimális összegét

Egy menyasszony előírta mennyit költsenek a vendégek minimum nászajándékra

Lehet, hogy megosztó a döntése, de ha az ő szemszögéből nézzük, akkor azért van benne némi logika. Ha nem hiszed, akkor olvass tovább.
Nászajándék

Egy esküvő általában elég nagy anyagi érvágás, az ember igyekszik a lehetőségeihez képest a legtöbbet adni. Valószínűleg pont ezért verte ki nagyon durván a biztosítékot annak a menyasszonynak az esete, aki előírta a násznépnek, hogy mi az a minimális összeg, amit nászajándékra kell költeni.

Bár a kérése elég furcsán vette ki magát, de valójában oka volt arra, hogy a 76 ausztrál dolláros értéket (nagyjából 17 ezer forintnak megfelelő összeget) előírja.

A vőlegényemnek és nekem nagyon sok olyan ember van a családunkban, akik szeretnek üres kézzel megjelenni a rendezvényeken – folytatta a menyasszony –, ami szerintünk nagyon gusztustalan. Az egyik szeretetnyelvünk az ajándékozás, és úgy érzem, illik legalább 50 dollár értékű ajándékkal jönni az esküvőre.” Hozzátette, hogy a családja egyáltalán nem áll rosszul anyagilag, ezért nem is érti, hogy miért jelennek meg sok esetben üres kézzel.

A nő az eredeti bejegyzést a Facebookon osztotta meg azzal a kérdéssel, hogy mennyire számít durvának a tette. Aztán a dolog megjelent a Redditen is, ahol rengeteg komment érkezett hozzá. Sokan voltak, akik szerint az elvárása egyszerűen nevetséges, hiszen az esküvő nem az ajándékokról, hanem a közös ünneplésről kellene, hogy szóljon. Ugyanakkor számos olyan kommentelő is akadt, aki szerint teljesen releváns volt a kérése. Azzal indokolták az egyetértésüket, hogy az ifjú pár helyében ők sem szeretnének valami értelmetlen dolgot kapni, ráadásul volt, aki azt is megjegyezte, hogy egy ajándéknak az a lényege, hogyha a másik ránéz, akkor az ajándékozót juttassa eszébe.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top