nlc.hu
Trend

A világ legkönnyebb táskája

Csak 37 grammot nyom a világ legkönnyebb táskája

Szó szerint felhőszerű.
A Coperni Air Swipe Bag

A francia Coperni divatmárka ikonikus Swipe táskájának egyedi változata a Föld legkönnyebb szilárd anyagából, aerogélből készült. Az Air Swipe névre keresztelt kiegészítő mindössze 37 grammot nyom.

A Coperni minden évben egyedi, elgondolkodtató módon készíti újra népszerű Swipe táskáját. Tavaly készítettek egy limitált kiadású „meteorit” kézitáskát, amelyet kézzel faragtak egy több ezer évvel ezelőtt a Földre hullott meteoritból. Ez elég nehéznek tűnik, ám az idei projekt még ambiciózusabb volt. A francia márka Ioannis Michaloudis görög kutatóval és képzőművésszel együttműködve megalkotta a világ legkönnyebb kézitáskáját az aerogél nevű forradalmi anyagból. Ez az ultrakönnyű anyag lehetővé tette Michaloudis számára, hogy egy 27 x 16 x 6 centiméteres kézitáskát alkosson meg, amely mindössze 37 grammot nyom.

A szilika aerogél a világ legkönnyebb szilárd anyaga, mivel 99 százalékban levegőből és 1 százalékban üvegből áll. Rozsdamentes acél öntőformában, speciális szárítási eljárással állítják elő, amely meghatározott hőmérsékletek és nyomások segítségével alakítja át a folyadékokat üveggé.

Bár nagyon sérülékenynek tűnik, az aerogél egyáltalán nem olyan törékeny, mint gondolnánk. Súlyának 4000-szeresét is kibírja, és akár 1200 Celsius-fokig is felmelegszik, így ha arra vagyunk kíváncsi, hogy az Air Swipe táskában valóban elfér-e bármi, a válasz egészen biztosan az, hogy igen.

 A Coperni Air Swipe táska az idei párizsi divathéten debütált.

Ha pedig már a legeknél tartunk, nemrég bemutattunk egy olyan ritka Louis Vuitton táskát, amely apróbb, mint egy szem só. Akár egy ujjbegyen is elfér ez a kiegészítő. A táskához tartozik egy mikroszkóp, amellyel megvizsgálhatjuk a táska bonyolult részleteit. A táskán belül minden zseb nem nagyobb egy porszemnél, így szabad szemmel alig látható. Az a tény, hogy az ilyen aprólékos kivitelezés és a részletekre való odafigyelés egy neves Louis Vuitton táska miniatűr másolatába sűríthető, világszerte elbűvölte a divat rajongóit, akárcsak a fent említett pihekönnyű táska.

(via)

Kiemelt fotó forrása: BDC Club / YouTube – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top