nlc.hu
Trend

8 tipp az önbarnító használatához

Így használd az önbarnítót úgy, mint egy profi

Vegyél könnyes búcsút a csíkos, egyenetlen önbarnító eredményektől. 8 tippet hozunk, amivel úgy fogsz kinézni, mintha most érkeztél volna a Bahamákról.

Itt a jó idő, sőt: az áprilisi nyár, ebben a melegben pedig boldogan szabadulunk meg a réteges öltözködéstől. Ennek pedig természetes velejárója, hogy szeretnénk szép, napbarnított bőrrel megjelenni a kedvenc ruhánkban, amit alig vártunk, hogy végre újra felvehessünk. A napozás és a szolárium azonban nem a legegészségesebb megoldások a gyors bronzosság elérésében. Ilyenkor fordulunk az önbarnítóhoz. Erről hoztunk most 8 tippet, amik betartásával garantáltan elkerülheted, hogy úgy érezd magad a folyamat végén, mint a Jóbarátokban Ross.

Nem mindegy a dátum

Evidensnek tűnik, de fontos nulladik lépés, hogy mielőtt belevágnál a barnulási kalandba, ellenőrizd a kiválasztott termék szavatossági idejét. Az önbarnító le tud járni, és veszíteni a minőségéből: a túl régi termék foltos vagy egyenetlen eredményeket hagy maga után. Kulcsfontosságú, hogy az emlékezetedbe vésd, mikor bontod fel először az üveget – a legtöbb önbarnító 12 hónapon belül működik a legjobban. Ha tehát ragyogó és gyönyörű eredményt szeretnél, a tavalyelőtti terméket dobd ki, és szerezz be egyet inkább újonnan.

Készülj profin

A hibátlan barnaság eléréséhez minden az előkészületeken múlik. Mielőtt elkezdenéd az önbarnítós folyamatokat, alaposan radírozd le bőröd, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és selymesen sima alapot hozz létre. És egy pro tipp: a barnulás előtti nap, ha van a közelben uszoda és korábban már vittél fel magadra barnítót, csobbanj egyet a medencében. Már egyetlen megmártózás csodákra képes, mivel a klór megkönnyíti a maradék barnító eltávolítását, és ezzel tökéletesen egyenletes felületet biztosít.

Hidratálj!

Ahhoz, hogy minél tovább tartson a napsütötte árnyalat a bőrödön, fontos, hogy jól hidratált bőrre vidd fel. De nem mindegy, mikor! Legalább 4 órával a barnítás előtt fedj le minden szárazabb foltot testápolóval. Ez védőréteget hoz létre, amely segít megelőzni az önbarnító egyenetlen felszívódását. Ne most vesd be a testesebb hidratálót, az ugyanis belepiszkálhatna barnulási folyamat hatékonyságába.

Hagyd ki a dezodort

Tudtad, hogy ha barnulás előtt dezodort használsz, bezöldülhet a hónaljad? A dezodorokban lévő vegyi anyagok reakcióba léphetnek az önbarnítóval, ami a shrekes elszíneződést eredményezheti. Ehelyett a procedúra előtt vegyél egy gyors hidegvizes zuhanyt, hogy összezárd a pórusokat, és lehűtsd a testhőmérsékleted.

A főnök

Fotó: Profimedia

Hajtsd félbe a kesztyűt

A sima és csíkmentes felvitel érdekében barnítókesztyűvel vidd fel a terméket a lábadtól felfelé haladva, de úgy, hogy félbe hajtod a kesztyűt. Ez a trükk garantálja a termék egyenletes eloszlását, így a barnaság tovább tart, miközben ezzel időt és pénzt takarítasz meg. Ezután vidd fel újra a krémet, most a tested tetejétől a lábad felé, egyszerre egy testrészre összpontosítva.

A maradékot is használd fel

Sőt, a tested egyes részein, kizárólag a maradékot használd fel! Az olyan területek, mint például a könyök és a térd hajlamosak jobban beszívni a pigmentet, mint a több rész, ez pedig egyenetlen foltokhoz vezet. Ennek a problémának az elkerüléséhez használd fel a kesztyűn megmaradt barnítót, és finoman kend át vele ezeket a szárazabb területeket. Ez a technika természetesebb és egyenletesebb barnulást biztosít az egész testen.

Utána öltözz a sikerhez

Az önbarnító után nem mindegy, milyen ruhában flangálsz, amíg a krém hat. Mindenképpen legyen egy erre kijelölt fekete szetted – ami nem baj, ha koszolódik, mert úgysem látszik rajta, és ami kényelmes. A szűk ruhák megzavarhatják a barnulási folyamatot, egyenetlen eredményt kaphatsz, így szavazz a bő fazonokra. Legalább két órát szánj magadra ebben a szettben, így elég időt hagysz a formulának, hogy kifejtse a hatását. Közben maxold ki az énidőt: olvass, nézz meg egy filmet vagy hallgasd meg a kedvenc podcasted következő epizódját.

Nem mindegy, mikor borotválkozol

Azt hihetnéd, hogy teljesen sima lábakra érdemes felvinni az önbarnítót – de akkor tévednél. Ha előbb borotválkozol ugyanis, nyitott szőrtüszőkre kened a krémet vagy fújod a spray-t, az pedig foltos lábakat hagyhat maga után. Ennek elkerülése érdekében 24 órával a barnítás utánra időzítsd a borotválást: ekkora a tüszők összezáródnak, biztosítva a sima és hibátlan végeredményt, amelyre érdemes várni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top