nlc.hu
Trend
Papucs- és szandáltrendek 2024 nyarán

6 hordható szandál- és papucstrend nyárra

Elkezdődött a nyár és ezzel együtt a papucsok és szandálok főszezonja is. Mutatjuk a 2024-es idény legtrendibb és leghordhatóbb stílusait.

Pántok minden mennyiségben

Chloe (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Chloe (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Ezen a nyáron minél több a pánt egy szandálon vagy papucson, annál trendibb. A vékony vagy közepesen vastag pántok ráadásul bármilyen elrendezésben végigfuthatnak a lábbeliken, melyek a legeslegdivatosabbak, ha jut belőlük a bokára is. Az irányzat lapos talpú és magas sarkú, hátköznapi és alkalmi cipőkön egyaránt érvényesül. 

Megnézem
Összes kép (5)

Hálós felsőrész

3.1 Phillip Lim (Fotó: Instagram@31philliplim)

A hálós felsőrésszel készült cipők már ott voltak a tavasz legnépszerűbb trendjei között is, nyáron pedig még inkább kibontakozik ez az irányzat. A zárt és nyitott lábbelik közötti tökéletes átmenetet jelentő hálós balerinák mellé becsatlakoztak a hálós szandálok és papucsok is, melyek szintén divatosak lapos talppal és magas sarokkal egyaránt. 

Platform

Isabel Marant (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Isabel Marant (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A platform talú szandálok és papucsok évek óta stabilan divatban vannak, és nincs ez másként ezen a nyáron sem. Az irányzaton belül 2024-ben újra előtérbe kerülnek a fa, illetve parafa talpú változatok, de továbbra is trendinek számítanak, az azonos színű felsőrésszel és talppal készült modellek is. 

Megnézem
Összes kép (5)

Elöl zárt papucsok

Salvatore Ferragamo (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Salvatore Ferragamo (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

 A kifutók egyik legnagyobb favoritja volt az idei nyári kollekciók bemutatóin az elöl zárt papucs. A lábbeli elsősorban lapos talpú és törpesarkú verziókban dívik ebben a szezonban. Elegánsabb változatai könnyedebb alternatívát nyújthatnak meleg időban a zárt, alkalmi cipők helyett, de a kínálatban jócskán találunk olyan modelleket is, melyek hibátlanul passzolnak a hétköznapi outfitekhez. 

Megnézem
Összes kép (5)

Sikkes flipflop

Sportmax (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Sportmax (Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

A műanyag flipfop papucsoknak továbbra is legfeljebb csak a strandszettekben van helyük, azonban a fazon sikkesebb variációi ott vannak a szezon legmeghatározóbb lábbelitrendjei között. Az utcai divatban is stílusosan viselhető, lábujj közötti pánttal rendelkező papucsok, illetve ilyen fazonú szandálok bőrből vagy jó minőségű műbőrből készülnek, lapos talppal vagy akár magas sarokkal. Színekben a natúr, illetve a pasztell árnyalatok, valamint a fekete dominál. 

Halász szandál

Loewe (Fotó: Prodimedia)

Loewe (Fotó: Prodimedia)

A tavaly nyár legmegosztóbb cipődivatja volt a halász szandál vagy nagypapaszandál női változata, a trend ráadásul nem egyetlen szezonra szólt, ugyanis idén nyáron ismét aktuális. Az ugly shoe trendnek megfelelő, bumfordi modellek is szuperdivatosak, ugyanakkor tény, hogy csak azoknak állnak igazán jól, akik szeretik és tudják viselni az ilyen típusú holmikat. A kollekciókban azonban megtaláljuk a stílus „szelídített”, finomabb, femininebb vonalvezetésű verzióit is.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top