nlc.hu
Trend
Már műtét nélkül is végezhető mellnagyobbítás

Forradalom a plasztikában: már szike nélkül is végezhető mellnagyobbítás

Az új mellnagyobbító eljárás diszkrétebb, de látványos változást kínál: egy-két kosárméretnyi növekedést jelent anélkül, hogy mesterséges hatást keltene.

Az utóbbi időben a hagyományos mellnagyobbító műtétek népszerűsége visszaesett, legalábbis a legfrissebb statisztikák alapján. Az Egyesült Királyságban például 27 százalékkal kevesebb ilyen beavatkozás történt, és Észak-Amerikában is csökkenést figyeltek meg – igaz, csak 2 százalékos mértékben. Érdekes módon a mellimplantátumok eltávolítása ugyanakkor 9 százalékkal nőtt. Mindez arra enged következtetni, hogy bár a mellnagyobbítás még mindig a leggyakoribb plasztikai műtét, a trendek átalakulóban vannak.

Szakértők szerint érzékelhető trend, hogy a páciensek ma már inkább a természetesebb, finomabb eredményeket keresik, olyan megoldásokat, amelyek jobban illeszkednek a testük arányaihoz. Ezt a változást erősíti meg az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának legújabb jelentése is, amely szerint egyre nagyobb az igény az olyan beavatkozások iránt, amelyek harmonikusan illeszkednek a testhez.

Az injekciós implantátumok megérkeztek

A megváltozott igények vezettek el a legújabb innovációhoz, a Mi a Femtechhez, amely az első injekciós és biokompatibilis mellimplantátum. Ez az eljárás diszkrétebb, de látványos változást kínál: egy-két kosárméretnyi növekedést biztosít anélkül, hogy mesterséges hatást keltene. Dr. Paul Banwell, elismert plasztikai sebész szerint a Mia Femtech számos előnnyel jár a páciensek számára. Nemcsak természetes megjelenést biztosít, hanem maga a beavatkozás is rövidebb, nincsen szükség altatásra, a gyógyulási idő pedig lényegesen gyorsabb.

Ezen felül a beavatkozás nyomai is kevésbé látszanak: csak egy apró, rejtett heget hagy az injekció a hónaljban. Az implantátum biokompatibilis anyaga és az új, forradalmi helyi érzéstelenítési technika kombinációja teszi lehetővé ezt az újfajta mellplasztikai beavatkozást, amely dr. Banwell szerint „új korszakot nyit a mell esztétikájában”.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Hogyan zajlik az eljárás?

Dr. Adrian Richards, az első brit plasztikai sebész, aki elérhetővé tette a Mia Femtech eljárást Londonban, részletesen elmagyarázta a technikát. Az implantátum a mell szöveteibe kerül, miközben a mell formája és funkciója megmarad. A komplikációk esélye minimális, mivel maga a mellszövet sértetlen marad, az implantátumok várható élettartama is hosszúnak ígérkezik: a pácienseket arra ösztönzik, hogy először 12 év után, majd kétévente vizsgálják meg, szükségük lehet-e újabb beavatkozásra.

Kiknek ajánlják a szakértők?

Nem mindenki alkalmas a Mia Femtech eljárásra, mondja dr. Richards. Ez az eljárás azoknak ideális, akik szolidabb változást szeretnének elérni a mellük formájában, olyat ami összhangban van testük arányaival. Azoknak, akik drasztikusabb, több kosárméretnyi növekedést szeretnének, a hagyományos mellnagyobbítást javasolják. Dr. Banwell hozzátette azt is, hogy a vékony mellszövettel rendelkező vagy erősebb megereszkedéssel küzdő páciensek számára nem ez a megfelelő választás.

Itt is fontos mérlegelni

Az új eljárásnak kétségtelenül számos előnye van – például a rövidebb műtéti idő és a kisebb kockázatok –, de fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez még mindig sebészeti beavatkozás. Az eljárás technikája gyakorlott kezet kíván, és fontos, hogy a beavatkozást egy tapasztalt, hitelesített szakember végezze, aki képes kezelni a lehetséges komplikációkat. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top