Trend

DIY arcpakolások nyárra a gyönyörű napsütötte bőrért

Ahhoz, hogy a nyaralásról tényleg bomba jól, szépen és egészségesen lebarnulva térjünk haza és meséljük el élményeinket a barátoknak, nem árt ha megtesszük a szükséges előkészülteket. Ehhez pedig készíthetünk otthon is szuper arcpakolásokat a konyhában vagy a kamrában megtalálható alapanyagokból.

A kereskedelmi forgalomban is nagyon sokféle arcpakolás, arcmaszk létezik, amivel a a bőrtípusunknak megfelelő ápolást tudunk adni a bőrünknek, hogy tényleg gond nélkül vágjunk bele a nyaralásba. Van arcpakolás zsíros, száraz, pattanásos bőrre. Hidratáló, tisztító, radírozó, olyan, ami ragyogóvá teszi arcunkat és olyan, amitől mattabb hatású lesz, és persze a ráncok ellen is létezik millióféle kence.

Otthoni maszkok

De ne essünk kétségbe, ha nem szeretnénk sokat költeni, vagy a természetes megoldások hívei vagyunk, akkor sincs veszve minden, hiszen könnyűszerrel készíthető arcpakolás a főzéshez használatos alapanyagokból is. Ezek előnye, hogy fillérekből elkészíthető, és semmiféle mesterséges adalékkal nem mérgezzük szervezetünket.

Az arcbőr előkészítése

Persze a napozás előtt nem árt ha már megfelelően előkészített az arcbőrünk: használjunk bőrradírt, hogy az elhalt hámsejtektől megszabadítsuk arcunkat, így biztosítsuk az egyenletes barnulást, illetve fontos, hogy megfelelően hidratált legyen a bőrünk hiszen a napsugarak, a tenger- vagy a medencevíz amúgy is tovább szárítja.

Bőrradíros pakolást készíthetünk olívaolaj és tengeri só keverékéből, ami egyszerre hámlasztja, illetve olajjal selymessé is teszi bőrünket, míg a tengeri sóval ásványi anyagokat is pótolhatjuk.

Arcpakolás az egyenletes barnuláshoz

Igazán egyszerű tehát elkészíteni egy 100%-ban természetes alapú arcpakolást, akár otthon is. Nem kell hozzá más, mint egy főtt sárgarépa, vagy ananászt turmixoljunk össze mézzel és joghurttal, illetve annyi kamillateával, hogy kenhető masszát kapjunk, ami még nem folyik le az arcunkról. Hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Az ananász és a sárgarépa ugyanis béta-karotinban, E- és C-vitaminokban gazdag alapanyagok, amelyek serkentik a szervezet melanintermelését, ez felelős bőrünk festékanyagáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top